Sony Handycam NEX-VG20E - videokamera

25. 8. 2011 23:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Snímač Exmor APS HD CMOS s rozlišením 16,1 efektivních megapixelů zajišťuje vynikající kvalitu obrazu s mimořádně nízkou úrovní šumu i při nízké úrovně osvětlení.

Sony Handycam NEX-VG20E - videokamera

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Dosud nejlepší kvalita obrazu, zvuku a ergonomie ve Full HD: Sony představuje Handycam ® NEX-VG20E

Videokamera s 16,1 megapixelů a systémem výměnných objektivů E-mount, AVCHD 50p/25p a novým dotykovým displejem

  • Snímač Exmor CMOS APS HD s efektivními 16,1 megapixely
  • AVCHD Full HD video včetně progresivních režimů 50p a 25p
  • 16 megapixelový fotoaparát na úrovni DSLR s podporou RAW*
  • Vylepšený zvuk s mikrofonem Capsule Quad a zvukový záznam stereo/5.1
  • Ruční ovládací prvky s vylepšenou ergonomií a nová rukojeť, kruhový ovladač s možností přiřazení funkcí a speciální funkční tlačítka
  • 7,5 cm (3") Xtra Fine LCD dotykový displej s technologií Tru-black
  • Rozšířený výběr objektivů E-mount

* Efektivní 16 megapixelové rozlišení obrazu v režimu JPEG

Nová videokamera Sony Handycam® NEX-VG20E rozšiřuje kreativní možnosti snímání Full HD videa v kvalitě pro velká filmová plátna a pořizování fotografií ve vysokém rozlišení.

NEX-VG20E s kompletním ručním ovládáním umožňuje filmařům využít umělecký potenciál rostoucí řady objektivů E-Mount. S dokonalejší ergonomií, lepší kvalitou obrazu a zvuku, poskytuje několik vylepšení oproti uznávané videokameře NEX-VG10E – první kameře na světě s výměnnými objektivy určené pro běžné spotřebitele.

Snímač Exmor APS HD CMOS s rozlišením 16,1 efektivních megapixelů zajišťuje vynikající kvalitu obrazu s mimořádně nízkou úrovní šumu i při nízké úrovně osvětlení. Také snímá křišťálově čisté 16 megapixelové fotografie, s podporou RAW formátu pro následnou flexibilní editaci snímků, která je známá uživatelům DSLR*.

Ať už natáčíte video nebo pořizujete statické snímky, velký snímač obrazovou kvalitou silně konkuruje digitálním zrcadlovkám. To umožňuje vytváření efektně rozostřeného pozadí (tzv. "bokeh") s objektivy E-mount.

Full HD natáčení videa ve formátu AVCHD je nyní doplněno výběrem 50p a 25p (progresivní) snímků za sekundu. Pro ještě bohatší, „filmovější“ vzhled mohou být záběry na 25p obohaceny efektem Cinema Tone Gamma™ a Cinema Tone Colour™ .

Dialogy a ostatní zvuky jsou zachyceny přesným mikrofonem s technologií Capsule Quad, který nyní podporuje stereo a 5.1 kanálový prostorový zvuk. Je zde nové ovládání úrovně zvuku, profesionální konektory pro externí mikrofon a pro sluchátka ke kontrole zaznamenané audio stopy.

Několik ergonomických vylepšení umožňuje kameramanům natáčení HD videa a pořizování fotografií s mnohem větším komfortem. Design rukojeti byl přepracován a nabízí vynikající stabilitu. Profesionální kruhový ovladač je nyní přístupný i při zavřeném LCD panelu a umožňuje manuální nastavení expozice, clony a dalších funkcí.

Rozložení tlačítek bylo rovněž revidováno, byly přidány "přímé" funkční klávesy umožňující přístup do jednotlivých režimů (clona, rychlost závěrky, Program AE), druhé tlačítko REC pro záběry z nízkých úhlů a zvětšené tlačítko ostření – vše je ideálně rozvrženo pro intuitivní ovládání, aniž by bylo nutné spustit oči z elektronického hledáčku.

Záběry mohou být také komponovány a prohlíženy na 7,5 cm/3 "LCD Xtra Fine displeji, s technologií TruBlack pro jasný a vysoce kontrastní obraz. Obrazovku lze otáčet v rozsahu 270° pro snadnou kompozici v jakékoli poloze, dokonce i při nízkém držení kamery. Ovládání pomocí dotekového panelu zjednodušuje přístup k funkcím kamery.

Handycam ® NEX-VG20EH je dodávána s objektivem E-mount SEL18200 F3.5-6.3. Díky širokému rozsahu 11x optického zoomu a vestavěného optického stabilizátoru SteadyShot nabízí tento univerzální objektiv plynulé a tiché automatické zaostřování při filmování a fotografování.

V kolekci E-mount je nyní na výběr ze sedmi typů objektivů pro téměř jakoukoliv situaci. K dispozici jako volitelné příslušenství je i bajonetový adaptér LA-EA2 poskytující ještě širší kompatibilitu se zavedenou platformou objektivů A-mount. Technologie Translucent Mirror (průsvitné zrcadlo) podporuje vysokorychlostní fázovou detekci AF, která udržuje i rychle se pohybující objekty v centru ostrosti.

Videokamera Handycam NEX-VG20E Full HD s objektivy E-mount od Sony je k dispozici od listopadu 2011 za doporučenou cenu 39 000 Kč, cena s objektivem 54 000 Kč.

* Efektivní 16 megapixelové rozlišení obrazu v režimu JPEG

Tiskové zprávy

Diskuse