Sony NEX-7 - kompaktní fotoaparát

25. 8. 2011 23:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Srdcem NEX-7 je nově vyvinutý snímač Exmor APS HD CMOS s rozlišením 24,3 efektivních megapixelů, kterému sekunduje nejnovější verze obrazového procesoru Sony BIONZ.

Sony NEX-7 - kompaktní fotoaparát

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Sony představuje NEX-7: kompaktní fotoaparát typu „vše v jednom“ s výměnným objektivem a rozlišením 24,3 megapixelů

Dokonalý obraz, profesionální výkon a ovládání, kreativní funkce

  • Snímač Exmor APS HD CMOS s rozlišením 24,3 efektivních megapixelů
  • Rychlý, responsivní autofokus a nejkratší prodleva spouště na světě (0,02 s)
  • Nové rychlé univerzální ovládání TRINAVI
  • Hledáček XGA OLED Tru-Finder™ o vysokém rozlišení a vestavěný blesk
  • Záznam videa ve formátu Full HD 50p/25p, manuální ostření, všechny možnosti řízení expozice P/A/S/M, vylepšený zvuk
  • Sériové snímání rychlostí 10 fps (v režimu priority času)

Novým modelem α NEX-7 se snadným ovládáním Sony posouvá profesionální obraz a kreativní funkce na novou úroveň. Hořčíková slitina dává fotoaparátu NEX-7 potřebnou tuhost i prvotřídní vzhled a zachovává pro cestování příznivou hmotnost přibližně 291 g (samotné tělo).

Srdcem NEX-7 je nově vyvinutý snímač Exmor APS HD CMOS s rozlišením 24,3 efektivních megapixelů, kterému sekunduje nejnovější verze obrazového procesoru Sony BIONZ.

Tato jedinečná kombinace snímače a procesoru zajišťuje superrychlou fotografickou odezvu, bezchybnou kvalitu obrazu s extrémně nízkou hladinou šumu při fotografování i natáčení Full HD videa. Díky velmi vysoké citlivosti v rozsahu od ISO 100 do 16000 fotoaparát dokáže vytvářet ostré snímky s minimem šumu i v málo osvětlených interiérech nebo za soumraku.

Odezvu fotoaparátu ještě zrychluje prodleva spouště pouhých 0,02 sekundy – nejméně ze všech digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy na světě. Rychlé a přesné automatické ostření doplňuje funkce Tracking Focus, která udržuje přesné zaostření vybraného objektu, i když je v záběru v pohybu.

NEX-7 nabízí rychlé a snadné ovládání kreativních funkcí prostřednictvím nového intuitivního systému TRINAVI. Dva otočné ovladače na horní straně fotoaparátu doplňuje ovládací kolečko. Pomocí navigačního tlačítka lze cyklicky procházet různými fotografickými režimy, provádět úpravy nastavení a pracovat se záběry stejně flexibilně, jako na digitální zrcadlovce.

Model NEX-7 je také prvním kompaktním fotoaparátem na světě, který pro přesnou kompozici snímku a ostření používá hledáček XGA OLED TruFinder™. Tento elektronický hledáček nabízí ostrý, do nejmenších detailů prokreslený, vysoce kontrastní obraz při fotografování i natáčení videa.

Se zorným polem odpovídajícím přibližně 100 % záběru a širokým zorným úhlem se vyrovná profesionálním optickým hledáčkům. Pro přesné komponování záběru je možné v hledáčku zobrazit síť čar a indikátor vodorovnosti.

Hledáček XGA OLED Tru-Finder™ doplňuje 7,5cm (3,0") LCD displej Xtra Fine, který lze vyklopit nahoru až do úhlu 90° a dolů o 45º pro snadné použití v jakékoli fotografické pozici. Technologie TruBlack zajišťuje dokonalé podání detailů, vynikající kontrast a výrazně menší množství odlesků.

Po stisknutí jediného tlačítka dokáže fotoaparát NEX-7 natáčet kvalitní AVCHD Full HD video se stereofonním zvukem. Podpora pro nový formát AVCHD Progressive (Ver. 2.0)* nabízí uživatelskou volbu snímkové frekvence 50p nebo 25p a zaznamenává krásně plynulý a do detailů prokreslený pohyblivý obraz. Podobně jako u statických snímků je k dispozici funkce Tracking Focus, která umožňuje na dotykovém displeji vybrat natáčený předmět pro přesné zaostření, i když je v pohybu.

Nově je k dispozici manuální ostření při natáčení videa. Fotografové ocení plnou kontrolu expozice díky režimům Programme, Aperture/Shutter Priority (program, priorita clony/času) a all-Manual (plně manuální). Kvalita stereofonního zvuku byla zvýšena díky konstrukčním změnám, které eliminují hluk větru, což je výhodné zejména při natáčení tichých scén.

V režimu priority času fotoaparát NEX-7 zachycuje pohyb rychlostí až 10 fps, což je nejrychlejší sériové snímání na světě mezi bezzrcadlovými fotoaparáty s výměnnými objektivy.

Funkce Picture Effect, poprvé použitá u modelu NEX-C3, zjednodušuje tvorbu uměleckých efektů přímo ve fotoaparátu bez použití počítače a následných úprav. K dispozici je nyní 11 režimů a 15 efektů, mimo jiné nové HDR Painting, Soft Focus, Miniature a Rich-Tone Mono. Bohatá paleta dalších uměleckých funkcí obsahuje například režimy 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handheld Twilight nebo Anti Motion Blur.

NEX-7 jako první fotoaparát s bajonetem E-mount používá patici pro příslušenství Auto-lock. Tato patice rozšiřuje možnosti pokročilého použití fotoaparátů díky podpoře příslušenství, jako jsou blesky HVL-F58AM, F43AM a F20AM, bleskový kit HVL-MT24AM Macro Twin a přídavný LCD displej CLM-V55.

Objektivy a příslušenství

Volitelný adaptér LA-EA2, první bajonetový adaptér na světě s vestavěnou technologií polopropustného zrcadla (Translucent Mirror Technology™), umožňuje automatické fázové ostření s téměř všemi objektivy s bajonetem A-mount jak pro fotografování, tak pro natáčení videa.

Měkká brašna LCS-ELC7, která je kombinací přiléhavého pouzdra na tělo fotoaparátu a obalu na objektiv z pravé kůže, chrání tělo i objektiv před prachem a škrábanci a exkluzívně se nabízí pouze pro model NEX-7. Brašnu doplňuje ramenní popruh STP-XH70 ze stejného materiálu.

Ultrakompaktní digitální fotoaparát s výměnným objektivem Sony α NEX-7 bude k dostání od listopadu 2011 za doporučenou cenu 32 990 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse