Digitální dalekohledy Sony DEV-5 a DEV-3

29. 8. 2011 21:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony digitální dalekohled se záznamem HD videa, zoomem, automatickým ostřením a stabilizátorem. Modely DEV-5 a DEV-3 jsou prvními digitálními dalekohledy na světě se záznamem Full HD videa se stereofonním zvukem, který pořídíte stisknutím jediného tlačítka.

Digitální dalekohledy Sony DEV-5 a DEV-3

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Podělte se o svou radost z objevování - pozorovaný předmět snadno najdete a nikdy neztratíte

Sony představuje digitální dalekohled se záznamem HD videa, zoomem, automatickým ostřením a stabilizátorem

SteadyShot – první na světě

  • Záznam videa v rozlišení Full HD (1920 x 1080)2 se stereofonním zvukem
  • Zvětšení3 až 20x (DEV-5)
  • Optická stabilizace obrazu SteadyShot Active Mode pro ostřejší obraz při pozorování i natáčení
  • Minimalistický design s ergonomickými ovládacími prvky
  • HDMI® port pro připojení k HD nebo 3D televizoru
  • GPS modul s funkcí Geotagging (DEV-5)

Nyní můžete pozorovat přírodu či sport se stabilními, dobře zaostřenými detaily a zaznamenat své oblíbené objekty ve formě kvalitního a ostrého Full HD videa.

Modely DEV-5 a DEV-3 od Sony jsou prvními digitálními dalekohledy na světě se záznamem Full HD videa se stereofonním zvukem, který pořídíte stisknutím jediného tlačítka. Poprvé se tak nabízí možnost zaznamenat výjimečné okamžiky k pozdějšímu přehrávání na HD televizoru. K dispozici je také režim 3D, který zobrazenou scénu dokáže zachytit jako úžasný trojrozměrný videozáznam – ten následně můžete přehrát na svém 3D televizoru BRAVIA® (pozn.: maximální přiblížení v režimu 3D je 5,4x).

Variabilní zoom u obou modelů umožňuje prohlížet celou scénu při malém přiblížení a pak rychle a přesně přiblížit vzdálený předmět jako např. golfový míček nebo ptactvo na poli.

Při větším než 10násobném přiblížení se u modelu DEV-5 zapne digitální zoom rozšiřující celkový rozsah zvětšení na 0,9x až 20x3, který se vyrovná mnohým výkonným klasickým dalekohledům. Model DEV-3 zobrazuje přírodu, sport a architektonické detaily s maximálně 10násobným zvětšením.

Na rozdíl od tradičních dalekohledů elektronický autofokus udržuje váš objekt zaostřený, i když je v pohybu. Pomocí vhodně umístěného otočného ovladače je dále možné pohodlně manuálně doostřovat: když například chcete přesně vybrat svůj objekt a odlišit jej od převislých větví nebo jiných předmětů zasahujících do zorného pole.

Elektronický autofokus dokáže u obou modelů zaostřit na předměty již od vzdálenosti 1 cm při záznamu ve 2D (při záznamu ve 3D od 80 cm). Kromě přiblížení vzdálených předmětů tedy dalekohledy nabízejí i možnost zvětšení zobrazených detailů.

Obraz pro pravé a levé oko zachycuje samostatně dvojice kvalitních objektivů Sony G s obrazovými snímači Exmor R CMOS a výkonnými obrazovými procesory BIONZ. Nezávislé elektronické hledáčky poskytují ostrý a detailně prokreslený obraz pro pravé a levé oko a vytvářejí příjemný a naprosto přirozený trojrozměrný obraz.

Digitální dalekohledy DEV-5 a DEV-3 jsou vybaveny optickým stabilizátorem SteadyShot (s režimem Active), stejným jako kamkordéry Handycam® a fotoaparáty Cyber-shot™ od Sony. Optický stabilizátor SteadyShot udržuje obraz ostrý a nehybný i při velkém přiblížení a funguje také při nahrávání videa pro pozdější přehrávání na HD televizoru.

Doma snadno připojíte dalekohled přes HDMI® ke svému televizoru BRAVIA® nebo jinému HD televizoru a můžete záznam promítat na velké obrazovce. 3D video lze zobrazit na modelech BRAVIA® kompatibilních s formátem 3D. Pro přenos videoklipů do počítače k uložení, stříhání nebo sdílení je dalekohled vybaven USB portem.

Design modelů DEV-5 a DEV-3 je nenápadně minimalistický bez zbytečných tlačítek a vnějších prvků, které by v přírodě mohly pozorované zvěři vyzradit vaši polohu.

Oba dalekohledy se pohodlně drží i po delší dobu a jsou vybaveny ergonomickou úchopovou zónou s povrchem z elastomeru pro jisté držení a stabilitu při ovládání. Nahoře umístěné ovládací prvky umožňují snadnou práci i v rukavicích. Tlačítka pro spuštění záznamu jsou dvě, aby nahrávání bylo možné spustit kteroukoli rukou.

Model DEV-5 je navíc vybaven vestavěným GPS modulem, který na cestách automaticky zaznamenává vaši polohu. Videoklipy obsahující geografickou informaci je možné později zobrazit na online mapách (vyžaduje kompatibilní software).

K oběma dalekohledům je přiložena vysokokapacitní baterie NP-FV70 umožňující přibližně 3 hodiny záznamu 2D videa na jedno nabití. V elektronickém hledáčku je zobrazen časový údaj v minutách, který uživatele informuje o zbývajícím času k dispozici pro natáčení.

Součástí modelu DEV-3 i DEV-5 je nabíječka baterie/síťový adaptér, propojovací A/V kabel a USB kabel pro připojení k počítači a nahrání video souborů do počítače. Model DEV-5 je navíc vybaven krytkou objektivu, krytkou hledáčku, velkými očnicemi, ochranným pouzdrem a popruhem na krk.

Tyto digitální dalekohledy přispívají k ochraně životního prostředí a zachování biodiversity tím, že rozšiřují znalosti o přirozeném prostředí ptáků a dalších druhů zvířat.

Nové digitální dalekohledy Sony s možností záznamu budou k dostání od začátku listopadu 2011 za doporučenou cenu DEV-5 za 49 000 Kč a DEV-3 za 39 000 Kč.

1) Z hlediska schopnosti záznamu ve formátu AVCHD v okamžiku představení produktu (19. srpna 2011)

2) „Full HD video 1920 x 1080 pixelů“ znamená záznam pohyblivého obrazu velikosti 1920 obrazových bodů v horizontálním směru a 1080 obrazových bodů ve vertikálním směru. Video ve 2D formátu „progressive scan“ (1920 x 1080 / 50p).

3) Při záznamu 2D. Při zvětšení vyšším než 10x se zapnutým digitálním zoomem kvalita 2D videa klesá. Model DEV-3 není vybaven funkcí digitálního zoomu.

Tiskové zprávy

Diskuse