Lenovo tablety IdeaPad K1 a ThinkPad

30. 8. 2011 22:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo představuje svoji první řadu tabletů IdeaPad Tablet K1 pro spotřebitele a ThinkPad Tablet pro firemní zákazníky. Vybaveny jsou dvoujádrovými mobilními procesory NVIDIA Tegra 2, které nabízejí multitasking.

Lenovo tablety IdeaPad K1 a ThinkPad

Lenovo uvádí na náš trh dva nové tablety

Nová rodina tabletů nabízí spotřebitelům a firemním zákazníkům celou řadu možností

Společnost Lenovo představuje svoji první řadu tabletů – IdeaPad Tablet K1 pro spotřebitele a ThinkPad Tablet pro firemní zákazníky. Nové tablety Lenovo IdeaPad K1 a internetová zařízení s operačním systémem Google Android 3.1 a jako první tablety v odvětví jsou certifikovány pro příjem streamovaného videa ze služby Netflix (dostupné jen v USA). Tablety Lenovo založené na Androidu také umožňují přístup k tisícům aplikací v Android Marketu, stejně jako k aplikacím testovaným přímo pro zařízení Lenovo v obchodě Lenovo App Shop.

Je libo NVIDIA?

Tablety ThinkPad a IdeaPad jsou vybaveny dvoujádrovými mobilními procesory NVIDIA Tegra 2, které nabízejí extrémní multitasking, výrazně rychlejší prohlížení webu s vestavěným Flashem, hraní her srovnatelné s kvalitou herních konzolí a nízkou spotřebu energie pro delší výdrž baterie.

IdeaPad K1 Tablet: Otevřete krabici a hrajte si

Mobilní tablet IdeaPad K1 váží pouhých 750 g včetně akumulátoru a nabízí připojení přes integrovaný Bluetooth a Wi-Fi 802.11n. Tablet IdeaPad má ve standardu k dispozici několik klíčových funkcí a nástrojů, které zajišťují flexibilitu, vysoký výkon a zabezpečení, díky nimž si lze digitální obsah vychutnat téměř kdekoliv. Tablet IdeaPad bude k dostání v bílé a červené barvě, výhledově ještě v hnědé a černé.

Tablet Lenovo IdeaPad K1 s Androidem 3.1 je dodáván s více než čtyřícítkou aplikací od partnerů jako Netflix, Amazon, Adobe, Electronic Arts, Rovio, Zinio, DataViz a dalších (v celkové hodnotě více než 50 dolarů), včetně favoritů, jakými jsou Angry Birds, Kindle E-book Reader a Documents to Go, a poskytuje uživatelům okamžitě:

• Více zábavy: Uživatelé mohou bez jakýchkoli obtíží procházet všechny stránky a sledovat on-line videa díky Flash 10.3, navíc si mohou díky podpoře DRM pronajmout filmy ve všech dostupných formátech. Později budou mít uživatelé také možnost nákupu filmů pomocí update Over-The-Air.
  • Více sociálních sítí: Uživatelé mohou s exkluzivní aplikací Lenovo SocialTouch, která efektivně vytváří centrum sociálních vazeb, získat přístup k celé síti přátel a sociálních webů na jednom místě. A protože jeden obrázek řekne mnohdy více než tisíc slov, je Lenovo IdeaPad K1 Tablet vybavený dvoumegapixelovou kamerou na přední a pětimegapixelovou na zadní straně.
  • Více opravdového HD: Uživatelé mohou sledovat filmy a videa v HD kvalitě na obrazovce s rozlišením 1280\xD7800. Rozhraní mini HDMI umožňuje při připojení k HDTV nebo monitoru zobrazení FullHD 1080p.
  • Více sdílení v cloudu: Uživatelé mohou synchronizovat, ukládat a sdílet soubory, hudbu a fotografie s integrovaným cloud úložištěm a mohou omezit svou závislost na vlastním pevném disku.
  • Více aplikací: Uživatelé mohou přistupovat k tisícům aplikací na Android Marketu a k aplikacím v obchodě Lenovo App Shop testovaným pro provoz na IdeaPad tabletu.

ThinkPad Tablet přináší Android do firemního prostředí

ThinkPad Tablet kombinuje multimediální funkce a zábavu tabletu IdeaPad K1 s bezpečností a spolehlivostí, kterou je proslaven ThinkPad, a vytváří první tablet pro business segment.

ThinkPad Tablet, který je navržen jako společník pro profesionály na cestách, obsahuje volitelně digitalizační pero, standardní USB port, slot na SD karty v plné velikosti a mini HDMI konektor pro připojení externích displejů a projektorů, stejně jako volitelné kvalitní ThinkPad pouzdro s klávesnicí a optickým TrackPointem.

S vrstveným zabezpečením dat zůstanou data na ThinkPad Tabletu v bezpečí a zařízení může být snadno podporované IT manažery díky sadě řešení od obchodních partnerů, která zahrnuje software Computrace na ochranu proti krádeži s možností znepřístupnit tablet, pokud dojde ke ztrátě zařízení nebo k jeho odcizení. Další bezpečnostní funkce zahrnují podporu virtuálních aplikací se software Citrix, jednoduché dálkové nasazení aplikací s LanDesk a podporu bezpečného e-mailu dostupnou od Good Technology.

ThinkPad Tablet, který váží jen 730 g, má 10,1" WXGA (1280\xD7800) IPS displej s pozorovacím úhlem 178° a krycím sklem Corning Gorilla Glass odolným proti poškrábání.

• Získejte více na cestách: V případě, že potřebujete pracovat i na cestách, ThinkPad Tablet umožňuje prohlížet a editovat dokumenty Microsoft Office pomocí předinstalované aplikace Documents to Go od DataViz. Uživatelé mohou také s ThinkPad Tablet Pen jen zapisovat poznámky, které se automaticky převádějí na text psaný rukou. Pro rychlé, pohodlné a přesné psaní a ovládání je možné připojit bezdrátovou klávesnici s myší.
  • Buďte ve spojení: S Wi-Fi připojením, volnými 2 GB cloud úložiště, s USB portem a čtečkou karet SD standardní velikosti a s unikátním nástrojem Lenovo pro kopírování souborů, je sdílení multimediálních souborů a dokumentů s ostatními velmi jednoduché. Prezentace pak může vypadat ještě lépe při připojení k externímu monitoru pomocí vestavěného mini HDMI portu. Uživatelé mohou pohodlně synchronizovat klíčové soubory a složky s tabletem pokaždé, když se připojí ke svému počítači s operačním systémem Windows 7. V kombinaci s aplikací, jako je ooVoo, umožňuje duální HD kamera pohodlné videokonference. Uživatelé mohou zůstat v kontaktu s přáteli a obchodními partnery prostřednictvím aplikace Lenovo SocialTouch, která umožňuje používat sociální sítě, e-mail a kalendář v jednom snadno použitelném rozhraní.
  • Připojte se: ThinkPad Tablet se může připojit k celé řadě zařízení a sítí bez pomoci IT administrátorů. Uživatelé mohou pomocí speciálně certifikované aplikace Good for Enterprise využít hesla k firemní síti pro přístup k jejich zařízení a k připojení k firemním e-mailům. IT manažeři mohou jednoduše vytvořit firemní instalace s unikátním přístupem díky Lenovo Image Technology Center, stejně jako sdílet a distribuovat firmou zakoupené nebo vyvinuté aplikace na řadu zařízení prostřednictvím vlastního firmou kontrolovaného Lenovo App Store. A co je nejdůležitější, uživatelé budou mít možnost chránit důvěrná data bezpečnostními funkcemi včetně šifrování karty SD, znepřístupnění ztraceného zařízení a software na ochranu proti krádeži.
  • Získejte spolehlivou ochranu: Uživatelé ThinkPad Tabletu budou mít přístup ke kompletnímu portfoliu služeb společnosti Lenovo na podnikové úrovni, jako je ThinkPlus Support, která poskytuje firemním zákazníkům přímý přístup k technikům se specifickými zkušenostmi s tablety a s Androidem, a Tablet Protection, která umožňuje firemním zákazníkům pokrýt mimozáruční škody z provozních a strukturálních poškození v důsledku pádů, polití, elektrického přepětí a dalších náhodných škod vzniklých za normálních provozních podmínek. Kromě toho nemusí IT oddělení díky Lenovo Imaging Services vytvářet vlastní obrazy pro každý přístroj, zajišťuje i, že obrazy flash paměti jsou kryty zárukou a tablet je vždy připraven k okamžitému použití ihned po vybalení.

Lenovo App Shop – prémiový ekosystém aplikací a obsahových služeb

Kromě tisíců aplikací dostupných na Android Marketu mají uživatelé tabletů Lenovo přístup k aplikacím v obchodě Lenovo App Shop – unikátnímu trhu aplikací, který reprezentuje populární aplikace, které byly testovány speciálně pro tablety Lenovo IdeaPad a ThinkPad. Lenovo App Shop nabízí širokou škálu aplikací všech kategorií, včetně hudby, filmů, knih, sociálních sítí, počasí, tisku a dalších.

Lenovo App Shop bude také podporovat podnikové aplikace a soukromý firemní obchod s aplikacemi, aby mohly firmy snáze integrovat tablety do své každodenní činnosti. Kromě toho bude společnost Lenovo nabízet aplikace specifické pro určitou zemi, měnu a jazyky.

Ceny a dostupnost

16GB model IdeaPad Tablet K1 se bude prodávat na českém trhu od září za cenu od 8 330 Kč bez DPH.

32GB model IdeaPad Tablet K1 se bude prodávat na českém trhu od září za cenu od 9 590 Kč bez DPH.

16GB ThinkPad Tablet s Wi-Fi se bude prodávat za cenu 9 790 Kč bez DPH včetně digitizéru (elektronického pera).

32GB ThinkPad Tablet s Wi-Fi se bude prodávat za cenu 10 890 Kč bez DPH.

64GB ThinkPad Tablet s Wi-Fi a 3G připojením se bude prodávat za cenu 14 090 Kč bez DPH.

K dispozici bude také pouzdro s integrovanou klávesnicí a optickým TrackPointem za cenu 1 779 Kč bez DPH.

Všechny tablety Lenovo jsou dodávány s jednoletou zárukou. Lenovo rovněž nabízí možnosti prodloužení záruky, které mohou rozšířit záruku IdeaPadu o jeden rok, a ThinkPad Tabletu o další dva roky.