Samsung - profesionální LED monitory

2. 9. 2011 17:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung uvádí na trh nové profesionální monitory Samsung Sync Master S27A850, S24A650 a S24A350T se širokým pozorovacím úhlem, které nabízejí ten nejlepší výkon a efektivitu.

Samsung - profesionální LED monitory

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Samsung uvedl na trh tři nové vysoce profesionální LED monitory se širokým pozorovacím úhlem

Nové monitory Samsung Sync Master vnáší do práce mnohem více pohodlí, jelikož se vyznačují pozorovacím úhlem 178° a vysokou kvalitou obrazu. Prostřednictvím řady ekologických funkcí navíc uspoří až třetinu energie ve srovnání s konkurencí.

Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce na trhu spotřební elektroniky a světová jednička v oblasti informačních technologií, uvádí na trh nové profesionální monitory Samsung Sync Master S27A850, S24A650 a S24A350T se širokým pozorovacím úhlem, které nabízejí ten nejlepší výkon a efektivitu. Všechny tyto nové monitory jsou vybaveny LED panelem, takže se vyznačují tou nejlepší kvalitou obrazu a současně jsou šetrné k životnímu prostředí.

Monitory Samsung S27A850 využívající špičkovou technologii PLS (Plane to Line Switching), která jim umožňuje vertikální i horizontální pozorovací úhel 178° a poskytuje jasný a detailní obraz bez sebemenší redukce barev. Tento monitor je schopen zobrazit 100 % obrazového prostoru sRGB, čímž se obraz na obrazovce maximálně blíží realitě. Současně nabízí rozlišení 2560 x 1440 pixelů, tedy čtyřnásobek 720p rozlišení HDTV, a proto i zastavený obraz má jasné a detailní barvy.

Monitory Samsung S24A650 a S24A350T také nabízejí široký vertikální i horizontální úhel pokrývající 178°. Jejich statický kontrastní poměr 3000:1 umožňuje extra vysoké rozlišení, prostřednictvím kterého je i statický obraz zobrazen s mnohem větší hloubkou.

„Nové monitory Samsung Sync Master se vyznačují prvotřídní zobrazovací technikou, která je dokladem naší snahy vždy vyjít vstříc přáním a potřebám spotřebitelů. S monitory Samsung nemusí zákazníci sledovat obrazovku strnule v jedné poloze, ale užijí si maximální vizuální zážitek z takřka neomezeného úhlu pohledu,“ říká Stanislav Coufal, produktový manažer IT divize Samsung pro oblast monitorů.

Všechny nové monitory Samsung SyncMaster obsahují nejmodernější technologii přívětivou k životnímu prostředí, která současně pomáhá spotřebitelům šetřit elektrickou energii. V rámci funkce Eco Saving lze nastavit tři režimy úspory energie (vypnuto, 25 %, 50 %), čímž lze v porovnání s monitory obdobných parametrů od jiných výrobců uspořit až 30 % energie.

Příkladem dalších funkcí spořících elektrickou energii, které nabízejí monitory Samsung S27A850 a S24A650, jsou senzory Eco Motion a Eco Light. První zmiňovaný sám vypíná monitor, pokud před obrazovkou dlouhou dobu nedojde k žádnému pohybu, druhý senzor upravuje jas obrazovky podle intenzity světla okolního prostředí. Tím šetří nejenom elektrickou energii, ale také zrak.

Vedle ekologicky zaměřených funkcí jsou nové monitory Samsung Sync Master zajímavé také funkcí PBP, tedy funkcí „obraz vedle obrazu“. Uživatel tak může připojit k jednomu monitoru dvě PC a sledovat na jednom monitoru obraz ze dvou zdrojů.

„Uvedením tří modelů profesionálních monitorů na trh posiluje společnost Samsung své postavení leadra trhu. Prostřednictvím precizních technologických i designových vlastností si získávají monitory Sasmung stále více příznivců, proto věřím, že běžným spotřebitelům i profesionálům se při slově monitor vybaví především Samsung SyncMaster,“ říká Stanislav Coufal.

Design nových monitorů Samsung SyncMaster usiluje o elegantní vzhled, který jde ruku v ruce s efektivním výkonem. Modely S27A850 a S24A650 mají ergonomický design, prostřednictvím kterého si mohou uživatelé vychutnat vizuální zážitek šitý přímo na míru. Výška stojanu je nastavitelná a obrazovkou lze otáčet tak, aby si uživatelé mohli přizpůsobit nastavení monitoru podle svých vlastních představ a požadavků, ať již vertikálně, či horizontálně.

V případě monitoru S24A350T byl použit design ToC (Touch of Color) společnosti Samsung zosobňující emotivní přístup k designu monitorů, které vynikají množstvím jedinečných funkcí.

Společnost Samsung, která se k prvnímu čtvrtletí tohoto roku v celosvětovém srovnání umístila již podevatenácté na prvním místě a na domácím korejském trhu to bylo dokonce již pětačtyřicáté čtvrtletí v řadě, zvýšila své úsilí o nárůst prodeje monitorů v nejnáročnějším segmentu rozšířením sortimentu profesionálních monitorů se špičkovými parametry. Hned na začátku roku ohromila trh uvedením 3D monitoru Samsung TA950 s plným HD rozlišením a jedinečným designem.

Tiskové zprávy

Diskuse