Data Robotics - úložiště Drobo

31. 8. 2011 22:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Produkty Data Robotics nabízené pod zkrácenou značkou Drobo si mezi uživateli postupně získaly takovou popularitu, že se společnost rozhodla přizpůsobit své jméno svému mimořádně úspěšnému produktu, takže v polovině července letošního roku se oficiálně přejmenovala na Drobo, Inc

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zájem uživatelů o datová úložiště Drobo rychle roste

Kalifornská společnost Data Robotics se již od roku 2004 úspěšně specializuje na produkty sloužící k úschově a zálohování dat. Díky pokroku v technologii pevných disků v této oblasti dnes jednoznačně dominují datová úložiště na bázi diskových polí, která pro daný účel poskytují dostatečnou kapacitu, spolehlivost i flexibilitu.

Produkty Data Robotics nabízené pod zkrácenou značkou Drobo si mezi uživateli postupně získaly takovou popularitu, že se společnost rozhodla přizpůsobit své jméno svému mimořádně úspěšnému produktu, takže v polovině července letošního roku se oficiálně přejmenovala na Drobo, Inc.

Velký tržní úspěch datových úložišť Drobo je dán především excelentním poměrem výkon/cena a také tím, že portfolio nabízených zařízení přesně odpovídá potřebám malých a středních firem. Těm Drobo nabízí kvalitní a spolehlivé řešení pro ukládání a zálohování dat s využitím firemní patentované technologie BeyondRAID, a to za velmi příznivou cenu.

Tato technologie způsobu uložení dat na více pevných disků odstraňuje nedostatky klasických typů redundance RAID a nabízí rovněž další pokročilé vlastnosti. Disková pole Drobo s BeyondRAID poskytují dokonalejší ochranu dat proti ztrátě, vyšší flexibilitu a v neposlední řadě velmi snadné rozšíření kapacity. Disková pole Drobo jsou k dispozici v několika různých modelech o velikosti 4 až 12 pozic pro pevné disky s celkovou kapacitou 8 TB až 32 TB.

Počátkem letošního roku byla na trh uvedena inovovaná řada produktů Drobo určených pro sektor SMB, která zaznamenala mezi uživateli značný úspěch. Již koncem minulého roku se firma mohla pochlubit více než 150 tisíci zákazníky po celém světě a v prvním pololetí letošního roku se pro její produkty rozhodlo dalších 4000 firem.

Produkty se značkou Drobo jsou velmi úspěšné rovněž na tuzemském trhu, o čemž svědčí skutečnost, že úložiště dat iSCSI Drobo B800i se propracovalo mezi finalisty druhého kola soutěže o IT produkt 2011 magazínu Computerworld.

Více informací o datových úložištích Drobo naleznete na stránkách http://www.gestocomm.cz/gesto-communications-kategorie-uloziste-dat-drobo-data-robotics.htm

Tiskové zprávy

Diskuse