ASUS Eee PC X101- netbook

2. 9. 2011 17:38    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil momentálně nejtenčí a nejlehčí netbook na světě s označením Eee PC X101. Počítač, tenký pouhých 22 mm, váží jen 1 kg, takže se bez problémů vejde do tašky nebo dámské kabelky.

ASUS Eee PC X101- netbook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ASUS Eee PC X101 – ještě tenčí a lehčí netbook

ASUS představil momentálně nejtenčí a nejlehčí netbook na světě s označením Eee PC X101. Počítač, tenký pouhých 22 mm, váží jen 1 kg, takže se bez problémů vejde do tašky nebo dámské kabelky, a jeho přenášení vás proto nebude nijak omezovat. Netbook X101 pracuje na operačních systémech MeeGo nebo Windows 7, které umožní rychle surfovat na internetu a snadno přistupovat k oblíbeným sociálním sítím, jako Facebook, Twitter a další. Eee PC X101 je v prodeji na českém trhu od konce srpna za 4690 Kč (s OS MeeGo), resp. 5690 Kč s DPH (s OS Windows 7 Starter). V září se jako novinka začne prodávat verze se 32 GB SSD a Windows 7 Starter za 6490 Kč s DPH.

Tenký, lehký

Netbook X101 svými rozměry překonává své předchůdce, na tloušťku totiž měří pouhých 22 mm a ručička vah se u něj zastaví na 1 kg. V jeho srdci tepe procesor Intel Atom N435. Ve výbavě pak naleznete vše, co se od přenosného netbooku očekává - dva porty USB 2.0, čtečku paměťových karet MicroSD, vestavěnou webovou kameru a dostatek prostoru na disku pro ukládání dat. Na výběr je mezi rychlým 32GB SSD a klasickým pevným diskem s kapacitou 250GB. O úsporu energie se stará technologie ASUS Super Hybrid Engine (SHE).

On-line kdykoli a kdekoli

Nový operační systém MeeGo nabízí pohodlné uživatelské rozhraní, jehož prostřednictvím se snadno připojíte k internetu. Komunikaci s přáteli vám zjednoduší speciální aplikace pro Facebook a Twitter, nezaostává ani podpora programů pro online komunikaci. V systému MeeGo nechybí ani rychlý webový prohlížeč Chrome od firmy Google, který slouží nejen pro prohlížení webu, ale také pro přístup k řadě internetových služeb, jako je asus@vibe, asus appstore nebo oblíbenému on-line úložišti dat Dropbox.

Eee PC X101 je k dispozici také v konfiguraci s osvědčeným operačním systémem Windows 7 Starter. Uživatelé si tak mohou vybrat takový operační systém, který jim více vyhovuje.

Charakteristika produktu:

  • Výjimečně štíhlé a lehké provedení, skvělá přenosnost – tloušťka jen 22 mm a hmotnost 1kg
  • 32GB SSD úložiště pro rychlý přístup k datům
  • Chiclet klávesnice a pohodlný velký touchpad pro příjemné ovládání
  • Operační systém Intel MeeGo s řadou předinstalovaných aplikací pro práci, zábavu a sociální sítě
  • Vestavěný asus appstore pro okamžitý přístup k aplikacím, elektronickým knihám a hrám, včetně dalšího zábavního obsahu prostřednictvím služby asus@vibe
Tiskové zprávy

Diskuse