Alcatel-Lucent Visual Collaboration - řešení pro videokomunikaci

2. 9. 2011 18:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Visual Collaboration nabízí využití videa pro komunikaci mezi zaměstnanci v celé firmě. Nová technologická sada vizuální spolupráce se snaží jít jinou cestou než řešení takzvané teleprezence, která umožňují pouze vizuální kontakt mezi uživateli.

Alcatel-Lucent  Visual Collaboration - řešení pro videokomunikaci

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová sada nástrojů pro videokomunikaci ve firmách

Alcatel-Lucent nabízí novinku Visual Collaboration

Technologická sada Visual Collaboration umožňuje vizuální spolupráci zaměstnanců. Mohou nejen komunikovat tváří v tvář, ale i aktivně spolupracovat a sdílet informace.

Společnost Alcatel-Lucent představila technologické řešení pro vizuální spolupráci: Visual Collaboration. Nabízí kvalitní a cenově efektivní využití videa pro komunikaci mezi zaměstnanci v celé firmě. „Nyní mohou efektivně komunikovat tváří v tvář přes jakákoli zařízení za pomoci snadno použitelných rozhraní. K dispozici jsou funkce typu drag-and-drop anebo možnost sdílení obsahu přes webové portály,“ říká Miloslav Kapeš, manažer prodejních kanálů společnosti Alcatel-Lucent.

Nová technologická sada vizuální spolupráce se snaží jít jinou cestou než řešení takzvané teleprezence, která umožňují pouze vizuální kontakt mezi uživateli. „Namísto toho volí otevřený přístup, který kromě vizuální komunikace umožňuje psát na interaktivní tabule a sdílet řadu dalších informací,“ vysvětluje Miloslav Kapeš. Video lze navíc nejen šířit do celé firmy, ale komunikovat i se zákazníky prostřednictvím různých koncových zařízení, například desktopů, chytrých telefonů, notebooků, tabletů, videotabulí a konferenčních místností.

Zaměstnanci se mohou virtuálně potkávat a sdílet informace

Novinka obsahuje funkci interaktivní tabule: Interactive Whiteboard. Ta integruje sdílení obsahu prostřednictvím aplikace Alcatel-Lucent MyTeamwork, která umožňuje spolupráci mezi jednotlivými týmy. Platforma využívá technologie od společnosti SMART Technologies. „Toto propojení dokáže spojit všechny účastníky konference. Ti mohou psát na tabule a spolupracovat v reálném čase se všemi dalšími účastníky, přičemž zaznamenávaný obsah se okamžitě zobrazuje na tabuli,“ vysvětluje Miloslav Kapeš.

Novinka nachází uplatnění v různých oblastech i mimo klasickou podnikovou sféru, například ve zdravotnictví. „Tam se video řešení stávají doslova nutností. Slouží k co nejrychlejší komunikaci mezi lékaři a specialisty z různých míst: ať se nacházejí v ordinaci, doma nebo v terénu,“ říká Gary Horn, technický ředitel pro oblast zdravotnictví společnosti Alcatel-Lucent.

Tiskové zprávy

Diskuse