Canon LV-8235 UST - projektor s ultra krátkou projekční vzdáleností

5. 9. 2011 13:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejnovější přírůstek do řady Canon LV umožňuje promítat vysoce kvalitní obraz při výkonu 2500 lumenů z extrémně krátké vzdálenosti, která poskytuje uživatelům větší svobodu při instalaci zařízení.

Canon LV-8235 UST - projektor s ultra krátkou projekční vzdáleností

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Canon představuje LV-8235 UST, první projektor Canon s ultra krátkou projekční vzdáleností

  • Ultra krátká projekční vzdálenost umožňuje instalovat projektor i do malých míst a přitom není obraz rušen stíny nebo odlesky
  • Novinka je ideální pro použití ve školství a propojení s interaktivními tabulemi. Vestavěný reproduktor s výkonem 10 W ozvučí i velké přednáškové sály
  • Projektor disponuje 3D technologií Frame Sequential Display Method

Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil projektor LV-8235 UST (ultra krátká projekční vzdálenost) s jednou z nejkratších projekčních vzdáleností na trhu.

Nejnovější přírůstek do řady Canon LV umožňuje promítat vysoce kvalitní obraz při výkonu 2500 lumenů z extrémně krátké vzdálenosti, která poskytuje uživatelům větší svobodu při instalaci zařízení. Obraz široký 80 palců lze promítat, když je zařízení vzdáleno pouhých 2,4 cm* od promítací plochy. Promítání ze stolků blízko stěn, stropů nebo podlahy tak nikdy nebylo lehčí.

Projektor je vhodný zejména pro využití ve školách a podnikatelském prostředí. Projektor je možné umístit těsně k promítací ploše, takže obraz neruší žádné stíny a světlo z projektoru nesvítí do očí přednášejícího. Vestavěný reproduktor s výkonem 10 W je dost hlasitý i pro zasedací místnosti nebo učebny, takže není potřeba externí ozvučení. Životnost lampy je 3000 hodin (v režimu Eco), což garantuje minimální údržbu a celkově nízké náklady na provoz.

Funkce automatické nastavení a automatické rozeznání počítače umožňují rychlé a snadné nastavení. Projektor Canon LV-8235 je nakonfigurován tak, aby umožnil projekci z různých digitálních a širokoúhlých zdrojů. Novinka nabízí UST HDMI vstup a WXGA rozlišení (širokoúhlé rozlišení 1280 x 800 a poměr stran 16:10) pro připojení notebooku.

Projektor LV-8235 UST je také ideální nástroj v kombinaci s interaktivními tabulemi, které jsou populární zejména ve školství. Funkce korekce barev zajistí, že jsou zachovány přirozené barvy i při promítání na barevné plochy nebo klasickou tabuli. Vysoký kontrast 2000:1 umožňuje zobrazit temně černou barvu a obrazy v živých barvách.

Projektor je cenově dostupný a zobrazuje projekci o velikosti 60 až 110 palců na ultra krátkou projekční vzdálenost, takže je vhodný pro digitální projekce na výstavách, promo akcích nebo v muzeích.

LV-8235 UST představuje, z hlediska nákladů, velmi efektivní způsob, jak vytvořit obrazy zpětnou projekcí. Například obchodníci mohou projektor využít k zobrazení reklamních kampaní a k propagaci produktů promítáním přes výlohu na chodník, což může přilákat kolemjdoucí.

„Trh projektorů s ultra krátkou projekční vzdáleností rychle roste. Stále více a více organizací totiž využívá působivé projekce i v omezených prostorách. LV-8235 UST je ideální pro široké spektrum podniků, od obchodníků po vzdělávací organizace, a přináší nejmodernější technologie za dostupnou cenu. Projektor otevírá nové možnosti pro využití projekční techniky,“ říká Julian Rutland, Visual Communication Product and Solutions Director, Canon.

LV-8235 UST přináší 3D technologii Frame Sequential Display Method, takže obrazy jsou ještě živější a například při využití ve vzdělávání se otevírají zcela nové možnosti výuky. 3D technologie přepíná ve velmi vysoké rychlosti obrázky určené pro levé a pravé oko a vyžaduje brýle s aktivní závěrkou.

LV-8235 UST bude na evropských trzích v prodeji od listopadu 2011.

* Vzdálenost při instalaci od zadní části projektoru k promítací ploše.

Tiskové zprávy

Diskuse