Notebook Samsung Série 7 CHRONOS

5. 9. 2011 21:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Inženýrům společnosti Samsung se u notebooků Series 7 CHRONOS podařilo výrazně zmenšit velikost rámečku. Grafický výkon je zaručen díky použití grafické karty AMD Radeon HD6750M.

Notebook Samsung Série 7 CHRONOS

Notebook Samsung Série 7 CHRONOS nabízí bleskovou rychlost pro maximální produktivitu na cestách

Na veletrhu IFA 2011 v Berlíně společnost Samsung představila špičkový výkonný notebook s procesorem Intel i7 Quad Core s hliníkovým tenkým tělem.

IFA, Německo, Berlín, 2. září 2011 – Přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence Samsung Electronics Co., Ltd. na veletrhu IFA 2011 představila svůj špičkový notebook Series 7 CHRONOS.

Výkonný notebook Series 7 CHRONOS s úžasně tenkým a kompaktním hliníkovým šasi je osazen procesorem Intel i7 Quad Core a vybaven technologií ExpressCache™*, která na základní desce nabízí 8 GB flash paměti navíc. To umožňuje rychlejší spouštění systému a zvýšení celkového výkonu; prohlížení webových stránek je dvakrát rychlejší (v prohlížeči Microsoft Internet Explorer) a přechod z režimu spánku trvá pouhé dvě sekundy.

Kromě výjimečné rychlosti poskytuje Series 7 CHRONOS také maximální výkon při vysoké kvalitě zobrazení. Series 7 CHRONOS obsahuje nejnovější technologii společnosti Samsung „MAX screen“, která uživatelům umožňuje vychutnat si podmanivý obraz na obrazovce, která je až o palec větší, a to bez kompromisů z pohledu mobility či přenositelnosti, protože např. model s rozměry, které ho běžně předurčují pro 14" displej, je vybaven 15" displejem.

„Po úspěchu našeho fantastického výrobku Series 9 Notebook jsme se rozhodli naši řadu špičkových notebooků rozšířit. V Series 7 jsme skloubili nové výkonné funkce s designem a technickou dokonalostí výrobků Samsung, a vyvinuly tak skutečně jedinečný produkt,“ říká Kyuho Uhm, senior viceprezident divize IT Business Solutions společnosti Samsung Electronics. „Naším cílem je vytvářet notebooky, které budou neustále inspirovat a obohacovat život našich zákazníků. Series 7 CHRONOS vám umožní dělat více věcí ještě rychleji, a představuje tak absolutní špičku v oblasti osobních počítačů.“

Rychlost a výkon, už od spuštění

Series 7 CHRONOS je vybaven procesorem Intel i7 Quad Core, který díky technologii ExpressCache™, jež zkracuje dobu zavedení systému, nabízí hned od spuštění bezkonkurenční rychlost. Funkce FastStart zajistí připravenost počítače k použití do dvou sekund, což představuje oproti předchozím modelům 33% úsporu času, a funkce Quick Boot spustí vypnutý notebook za pouhých 19 sekund.

Výkon notebooků Series 7 CHRONOS ještě umocňuje delší výdrž baterie, která na jedno nabití vydrží až 8 hodin (na základě hodnocení testů společnosti MobileMark). Technologie Samsung Battery Life Plus udržuje 80 % původní kapacity baterie po celou dobu její životnosti, která je až 1500 nabíjecích cyklů. Baterie tak vydrží až pětkrát déle než u jiných notebooků.

Větší obraz, větší zážitek

Inženýrům společnosti Samsung se u notebooků Series 7 CHRONOS podařilo výrazně zmenšit velikost rámečku, takže do rozměrového profilu obvykle používaného pro 14" modely se vejde 15" displej. Do 15" modelu je zasazen displej o velikosti 15,6". Výsledkem je báječný zážitek ze sledování obrazu na větší obrazovce, než je běžné u rozměrově menších modelů.

Series 7 CHRONOS těží také z předností displejů Superior LCD, které nabízejí obraz ve vysokém rozlišení další generace HD+ (1600x900). Díky jasu SuperBright dosahujícímu hodnoty 300 nitů, 16 milionům barev a antireflexní obrazovce jsou filmy a fotografie syté, živé a ostré s viditelným zlepšením v hloubce barev.

Grafický výkon je zaručen díky použití grafické karty AMD Radeon HD6750M; filmy, hry a multimédia si můžete vychutnávat s bezchybným přehráváním. Technologie SoundAlive™ společnosti Samsung pak zajišťuje, že přehrávaný zvuk odpovídá svou kvalitou obrazu, a poskytuje tak fascinující audiovizuální zážitek. Uživatelé mohou používat také integrovanou 1,3Mpix HD webkameru a být neustále v kontaktu s přáteli a příbuznými, a to v křišťálově jasném a ostrém obraze.

Ohromující design se snoubí s inteligentní použitelností

Vynikající výkonnost notebooku Series 7 CHRONOS je provázena poutavým vnějším designem. Odolný plášť vyrobený z moderního leštěného hliníku poskytuje notebookům Série 7 exkluzivní sofistikovaný vzhled. Tenký a kompaktní 14" model váží pouze 2,17 kg, zatímco 15" váží 2,31 kg; oba produkty jsou silné pouhých 23,9 mm .

Kromě toho, že Série 7 CHRONOS dobře vypadá, je také velmi inteligentní. Automatické čidlo zajišťuje buď tlumené nebo jasnější podsvícení klávesnice a LCD displeje v závislosti na intenzitě okolního osvětlení.

Společnost Samsung dodává k počítači také dva softwarové programy, jejichž cílem je zlepšit uživatelský komfort. Easy Migration umožňuje jednoduchou a řízenou migraci dat z uživatelova předchozího počítače do notebooku Série 7 buď pomocí připojení přes USB, Wired LAN nebo síť WiFi. Control Center zajišťuje plnou kontrolu nad všemi funkcemi počítače, takže uživatel může spravovat své zařízení a způsob jeho používání.

Série 7 700Z CHRONOS

Operační systém: Genuine Windows® 7 Professional (64-bit)

Procesor: Intel® Core™ i7 Processor 2675QM (2,2 GHz)

LCD displej: 15" SuperBright antireflexní HD+ LED displej (1600x900) 300nit** 15,6" SuperBright antireflexní HD+ LED displej (1600x900) 300 nitů***

Rozměry (š x h x v mm): 362,1 x 238,4 x 23,9 mm

Hmotnost (kg): 2,31 kg

Grafický procesor*: AMD Radeon™ HD6750M Hybrid Graphics

Grafická paměť: 1 GB GDDR5

Systémová paměť*: 8 GB DDR3 systémové paměti při frekvenci 1333 MHz

Paměťová média: 750GB pevný disk SATA + ExpressCache ™ 8 GB

Optická disková jednotka: SuperMulti Dual Layer (9,5 mm, štěrbinového typu)

Zvuk: HD Audio

Zvukové efekty: Sound Alive™

Reproduktory: 3 reproduktory: 2 stereo reproduktory 2 W + vestavěný woofer 2 W

Integrovaná kamera: 1,3Mpix HD

Bezdrátová LAN / Bluetooth: 802.11 bgn (2x2) + Bluetooth 3.0 High Speed (HS)

Vstupní/výstupní porty: VGA přes Dongle, HDMI, výstup pro sluchátka/vstup pro mikrofon, interní mikrofon, 2 USB 3.0, 1 USB 2.0 Čtečka karet 4 v 1 (SD, SDHC, SDXC, MMC) RJ45 (LAN), DC-In (Power Port)

Standardní baterie: 8článková (80 Wh)

* Systém ExpressCache™ od společnosti Diskeeper Corporation
** Model 700Z4A – 15" obrazovka v šasi původně určeném pro 14" displej
*** Model 700Z5A – 15,6" obrazovka v šasi původně určeném pro 15" displej

Pozn.: Vše na základě specifikací z výroby. Specifikace designu a barevného provedení výrobku se mohou bez předchozího upozornění změnit a mohou se lišit od zde uvedených příkladů. Chyby a opomenutí vyhrazeny. Výdrž baterií na základě výsledků v testu MobileMark. Výsledky se mohou lišit v závislosti na konfiguraci. Dostupnost záručního servisu a lhůty pro poskytnutí záručního servisu se mohou v různých zemích lišit a mohou také podléhat registračním požadavkům v zemi nákupu. Operační systém zobrazuje ve srovnání se specifikacemi menší velikost HDD v důsledku rozdílného výpočtu velikosti diskové kapacity a v důsledku existence oddílu pro obnovení.