Sony na veletrhu IFA 2011

5. 9. 2011 21:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Cílem Sony je vytvořit síť, která propojí všechna zařízení a obsah způsobem, který bude uživatelsky jednoduchý a na pohled krásný. Proto zároveň s novým zařízením Sony Tablet Kazuo Hirai odhalil, že síťová platforma Qriocity nabízející služby v oblasti videa a hudby bude začleněna do sítě Sony.

Sony na veletrhu IFA 2011

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Jedinečnost Sony – Nová éra uživatelské zkušenosti podle Sony představena na veletrhu IFA 2011

Na letošním veletrhu IFA představuje společnost Sony další éru uživatelské zkušenosti prostřednictvím nových produktů, které zahrnují celou šíři záběru značky Sony: zařízení Sony Tablet, Xperia Arc S, náhlavní displej Personal 3D Viewer, jakož i naše nejnovější fotografické produkty a síťové služby nabízející pestrý zábavní obsah.

Uniquely Sony - Jedinečnost Sony

Sir Howard Stringer, předseda správní rady, generální ředitel a prezident Sony Corporation, promluvil o jedinečné uživatelské zkušenosti, kterou nabízí značka Sony, a představil novinky v oblasti trojrozměrného obrazu: „Budeme dále rozvíjet své postavení lídra v oboru 3D – ve všech našich produktech i službách. Je třeba si uvědomit, že pro představení nejrůznějších podob 3D světa nikdo neudělal více, než Sony.“

Představil také náhlavní displej Personal 3D Viewer nabízející nový způsob sledování 3D obrazu: bezprostřední a obklopující uživatele trojrozměrným zážitkem prostřednictvím velké kinematografické virtuální obrazovky.

Založením Skupiny uživatelských produktů a služeb (Consumer Products and Services Group – CPSG) v dubnu letošního roku vznikl poprvé jediný tým zastřešující celé portfolio spotřebitelských produktů a síťových služeb Sony. Kazuo Hirai, Executive Deputy President Sony Corporation, představil ztělesnění tohoto spojení hardwaru, obsahu a síťových služeb – Sony Tablet S a Sony Tablet P: „Ve snaze o dosažení opravdu univerzální zkušenosti jsme zrychlili integraci hardware, obsahu a síťových služeb a výslednou „jedinečnost Sony“ jsme vtělili do našeho nového zařízení Sony Tablet, představovaného dnes na veletrhu IFA.“

Integrovaná uživatelská zkušenost

Cílem Sony je vytvořit síť, která propojí všechna zařízení a obsah způsobem, který bude uživatelsky jednoduchý a na pohled krásný. Proto zároveň s novým zařízením Sony Tablet Kazuo Hirai odhalil, že síťová platforma Qriocity nabízející služby v oblasti videa a hudby bude začleněna do sítě Sony Entertainment Network, která je dalším krokem na cestě k jedné globální všeobjímající platformě pro všechny síťové služby pohodlně přístupné z jednoho uživatelského účtu.

Prvním krokem bude přejmenování služby Video On Demand powered by Qriocity na Video Unlimited a Music Unlimited powered by Qriocity na Music Unlimited. Video Unlimited společně s Music Unlimited – která nyní nabízí přes 10 milionů skladeb – jsou již k dispozici v devíti zemích. Tyto služby budou rozšířeny o další obsah a rozrostou se o nové trhy. Expanze začne otevřením Music Unlimited pro Belgii, Dánsko, Finsko, Nizozemsko, Norsko a Švédsko do konce letošního roku. Music Unlimited se také zpřístupní pro více zařízení včetně přehrávače Walkman ještě v roce 2011 .

„Prostřednictvím sítě Sony Entertainment Network dokážeme nabídnout vše, čeho si zákazníci u Sony cení a co žádají, a to způsobem, který je pohodlný a univerzální. Je to ukázka jedinečnosti Sony jak v prezentaci, tak v poskytování obsahu,“ říká Kazuo Hirai.

To nejzajímavější na stánku Sony na veletrhu IFA

Fujio Nishida, prezident Sony Europe, při oficiálním otevření výstavního stánku Sony na letošním veletrhu IFA řekl: „Na našich nových zařízeních jako Sony Tablet, náhlavní displej Personal 3D Viewer nebo čtečka Wi-Fi Reader, až po poslední digitální fotoaparáty „alfa“ si návštěvníci letošního stánku mohou osobně vyzkoušet, jak propojená zkušenost rozšiřuje fantazii, vytváří nové hodnoty a pozvedá zábavu na zcela novou úroveň.“ Návštěva letošního stánku bude cestou jedinečné zkušenosti Sony. Ve čtyřech úžasných interaktivních zónách Music, Movies, Games a Memories Sony představuje samotnou esenci kreativity, vizuálního vnímání, sdílení a vychutnávání zábavy.

Stánek Sony na veletrhu IFA 2011 bude otevřen pro veřejnost od 2. do 7. září 2011 denně od 10.00 do 18.00 hodin.

Nejdůležitější produkty, které lákají návštěvníky do čtyř zážitkových zón Sony na letošním veletrhu IFA:

  • Sony Tablet S a Sony Tablet P
  • Náhlavní displej Personal 3D Viewer (HMZ-T1) – zařízení pro osobní 3D zážitky
  • Xperia Arc S – dosud nejrychlejší a nejzábavnější smartphone Xperia, postavený na oceněné technologii Xperia Arc
  • VAIO L
  • VAIO S - 3D displej bez použití brýlí pro VAIO S 15.5" (39.5 cm) s Blu-ray mechanikou
  • Reader™ Wi-Fi® (PRS-T1) – nejlehčí 6” čtečka e-knih na světě se zdokonaleným dotykovým displejem
  • Otevření obchodu Reader Store pro evropské trhy
  • Network Media Player (SMP-N200)
  • αNEX-5N ultra responsivní kompaktní fotoaparát s výměnným objektivem
  • αNEX-7 kompaktní fotoaparát s výměnným objektivem typu „vše v jednom“
  • Alfa α65/α77: 24,3 efektivních megapixelů, nejrychlejší sériové snímání s autofokusem na světě: 12 fps
  • Handycam NEX-VG20
  • Sluchátka s potlačením okolního hluku (NC100/200D)
  • RDP-V20iP / SRS-BTV25B – doky na iPod s všesměrovým zvukem 360° Circle Sound a bezdrátovým streamováním hudby přes Bluetooth
  • DEV-3/DEV-5 – digitální dalekohledy s natáčením videa
  • Blu-ray přehrávač BDP-S185
  • Domácí projektor VPL-VW95ES
  • Walkman®, mobilní zábavní přehrávač vybavený OS Android (prototyp)
  • Sony Internet TV s technologií Google TV s prototypem nové platformy na novém OS: Android Honeycomb
Tiskové zprávy

Diskuse