Toshiba Qosmio DX730 - all-in-one počítač

6. 9. 2011 19:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Na veletrhu IFA 2011 ohlásila Toshiba uvedení Qosmio DX730 jako prvního stolního počítače značky Toshiba v provedení all-in-one na evropský trh.

Toshiba Qosmio DX730 - all-in-one počítač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Umění inteligentní zábavy:

Toshiba představuje svůj první all-in-one počítač

Qosmio DX730 je propojením nejlepšího know-how společnosti Toshiba z oblasti PC a televizorů a nabízí špičkový zvuk, obraz i výpočetní výkon

Na veletrhu IFA 2011 ohlásila společnost Toshiba Europe GmbH uvedení Qosmio DX730 – prvního stolního počítače značky Toshiba v provedení „all-in-one“ na evropský trh. Počítač Qosmio DX730 má velký dotekový displej s úhlopříčkou 58,4 cm (23") a jedná se o ucelené centrum pro domácí zábavu, které poskytuje vysoce kvalitní zvuk a obraz, jakož i špičkový výkon potřebný pro práci s multimédii a jejich vytváření. Při sledování televize, filmů na DVD, prezentací a fotografií nebo při hraní her se můžete cítit, jako byste v kině měli místa v první řadě. All-in-one počítač Toshiba Qosmio DX730 bude v Evropě k dostání během čtvrtého čtvrtletí 2011.

Prostorově úsporné provedení připomíná televizor

Dominantou počítače Qosmio DX730 je doteková obrazovka s úhlopříčkou 58,4 cm (23"), která má živé podání barev, lze ji ovládat dvěma prsty a podporuje filmy v úplném vysokém rozlišení Full HD (1080p) – je umístěna na moderně pojatém stojanu a lze ji snadno natočit, pro co nejlepší pohledový úhel a pohodlné ovládání dotekem. Počítač v provedení „all-in-one“ (kdy celý počítač je součástí monitoru a jedná se o jedno zařízení) je nenáročný na prostor a velmi elegantní – má černé provedení s vysokým leskem, takže bude snadno ladit s jakýmkoli prostorem, včetně obývacího pokoje, kuchyně nebo ložnice. Design Qosmio DX730 je inspirován vzhledem televizorů Toshiba a díky integrovanému hybridnímu TV tuneru pro příjem DVB T a analogového vysílání se promění v zařízení, které je spojením počítače a televizoru.

Skvělý zvuk i obraz

Zařízení typu all-in-one může snadno sloužit jako centrum a propojovací uzel pro domácí zábavu, protože nabízí velkorysou kapacitu pro ukládání fotografií, videí a hudby a současně má široké možnosti připojení různých dalších přístrojů. Přes port HDMI®-In uživatelé mohou připojit také herní konzoli a užít si nejnovější hry na jasné obrazovce PC s rychlou odezvou. Zvukovou stránku zajišťují audio komponenty společnosti Onkyo® – kvalitní stereo reproduktory a subwoofer vyladěné technologií Dolby® Advanced Audio™ poskytují křišťálově čistý zvuk a není tak nutné používat externí reproduktory. Funkce Sleep-and-Music umožňuje přehrávat hudbu z připojeného přehrávače MP3, aniž by bylo potřeba zapínat samotný počítač – a zařízení tak slouží jako hi-fi systém.

Připojení k dalším zařízením a k Internetu

Pro špičkové centrum domácí zábavy jsou zásadním požadavkem široké možnosti připojení a Qosmio DX730 nabízí skutečně značný výběr. K Internetu je možné se připojit pomocí WLAN nebo místní sítě Gigabit Ethernet. Pro připojení dalších zařízení, například tiskáren, skenerů, externích pevných i flash disků a herních konzolí je tento all-in-one počítač Toshiba vybaven všemi důležitými porty a rozhraními, včetně dvou portů USB 3.0 a čtyř portů USB 2.0. Myš i klávesnice se rovněž připojují bezdrátově a uživatel tak při ovládání Qosmio DX730 může sedět pohodlně v pohovce.

Výkon je oslnivý

Srdcem počítače Qosmio DX730 je nejnovější rodina procesorů Intel®, díky níž je bohatě k dispozici výkon potřebný pro práci s multimédii, střihání filmů a úpravy hudby, ale také pro provoz aplikace pro vylepšení obrazu s názvem Resolution+. Tato technologie společnosti Toshiba zlepšuje podání obrazu a vdechuje nový život filmům ve standardním rozlišení tím, že zvyšuje jejich rozlišení, v reálném čase provádí korekce barev, jasu a kontrastu, takže výsledek se blíží kvalitě zobrazení ve vysokém rozlišení.

Tiskové zprávy

Diskuse