ASUS Xonar Essence One - hi-fi USB

6. 9. 2011 22:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Zařízení převádí digitální hudbu uloženou v počítači na analogový signál, který používají CD/DVD přehrávače. Model Xonar Essence One USB D/A jako první na světě využívá technologii osminásobného symetrického převzorkování.

ASUS Xonar Essence One - hi-fi USB

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Převodník a sluchátkový zesilovač Xonar Essence One pro audiofily

ASUS představil hi-fi USB digitálně analogový (D/A) převodník pro audiofily. Zařízení převádí digitální hudbu uloženou v počítači na analogový signál, který používají CD/DVD přehrávače. Model Xonar Essence One USB D/A jako první na světě využívá technologii osminásobného symetrického převzorkování a nabízí 120 dB odstup signál-šum (SNR), sluchátkový zesilovač a technologii jedenácti operačních zesilovačů, které slouží k výraznějším úpravám zvuku. Novinka se začne prodávat v říjnu za 9 490 Kč včetně DPH.

Věrný zvuk zásluhou technologie osminásobného symetrického převzorkování

Zatímco USB D/A převodníky s běžnou technologií převzorkování převádí různé zvukové zdroje na 192 kHz, převodník Xonar Essence One symetricky převzorkovává 44,1/88,2/176,4kHz vstup na 352,8 kHz a 48/96/192kHz vstup na 384 kHz*. Ve výsledku dojde vlivem převzorkování bitového toku na 32bitový také ke zvýšení datového objemu, který odpovídá původnímu audiu, a zvukové soubory proto věrně zachovávají všechny detaily originální zvukové stopy.

Průměrná hodnota odstupu signál-šum ostatních USB D/A převodníků je kolem 110 dB. Převodník Xonar Essence One se 120dB odstupem signál-šum nabízí audiofilům velmi čistý zvuk, v němž lze postřehnout i velmi jemné zvukové nuance. Zároveň dojde k výraznému snížení šumu. Samostatný napájecí zdroj zaručuje kvalitní zvuk bez šumu z elektrické sítě.

Převodník Xonar Essence One využívá plně přepínatelné operační zesilovače. Ty jsou klíčovou součástí D/A převodníku a mají za úkol zesilovat analogový signál. Ovlivňují charakteristiku tónů i celkové zvukové podání, například to, zda bude výsledný zvuk temný či jasný. Převodník Xonar Essence One umožňuje přepínat každý integrovaný operační zesilovač, zvuk lze proto plně přizpůsobit.

Převodník Xonar Essence One nabízí hned trojí využití:

1. USB D/A převodník

Zvyšuje kvalitu digitální hudby uložené ve vašem počítači. Ta bude čistší, detailnější a realističtější. Nabízí také konektory XLR a RCA pro zapojení koncových zvukových zařízení.

2. Samostatný D/A převodník

Vstup S/PDIF a možnost výběru vstupu dělá z převodníku Xonar Essence One rovněž nezávislý D/A převodník, který lze připojit ke standardním CD/DVD přehrávačům. Budete si tak moci dopřát velmi kvalitní zvuk bez nutnosti použít počítač.

3. Sluchátkový zesilovač

V převodníku Xonar Essence One je integrován kvalitní sluchátkový zesilovač, k němuž lze připojit jakákoli hi-fi sluchátka a poskytuje 100% výkon s impedancí na úrovni 600 ohmů. Nabízí dobrou dynamiku, zvukové detaily a nízké zkreslení, což přispívá k nejlepší možné kvalitě zvuku.

*Poznámka: 44,1 \xD7 8 = 352,8 kHz; 48 \xD7 8 = 384 kHz

Technické parametry

Zvukový výkon

Výstupní odstup signál-šum (A-Weighted): 120 dB

Výstupní celkové harmonické zkreslení + Šum při 1 kHz při −3 dB(A-Weighted): −110 dB

Nejvyšší napětí na výstupu/vstupu: Vyvážený výstup: 4 Vrms

Nevyvážený výstup: 2 Vrms

Sluchátka: 7 Vrms

Frekvenční odezva (−3 dB, 24bitový/192kHz výstup): < 10 Hz až 48 kHz

Vzorkovací frekvence a rozlišení analogového přehrávání: 44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz při 16/24 bitech

Možnosti převzorkování Až na 352,8 kHz (44,1/88,2/176,4kHz vstup) nebo 384 kHz (48/96/192kHz vstup), 32 bitů

Výstupní konektor jack: Vyvážený výstup (XLR)

Nevyvážený výstup (Dual RCA) 6,3mm jack pro výstup sluchátek

Kovový, pozlacený, černé tělo

Vstupní konektor jack: USB jack

Koaxiální/Toslink jack

Kovový, pozlacený, černé tělo

Příslušenství: USB kabel (typ „B-A“) \xD71

Napájecí kabel \xD71 (Některé verze mohou mít 2 napájecí kabely pro různé země)

Adaptér 6,3mm na 3,5mm \xD71

Uživatelská příručka \xD71

Výsledky testu Audio Precision \xD71

Instalační CD s ovladači \xD71

Tiskové zprávy

Diskuse