Acer Aspire S3 - ultrabook

6. 9. 2011 23:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer přestavil na berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA první ultrabook: Acer Aspire S3. Inovativní technologie Acer Green Instant On má zajistit okamžité probuzení a dlouhou výdrž baterie.

Acer Aspire S3 - ultrabook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Acer představuje první ultrabook: Aspire S3

Probudí se za 1,5 s a dosahuje padesátidenní výdrže baterie díky technologii Acer Green Instant On. Je vybaven pevným diskem s velkou kapacitou a k internetu se připojí za 2,5 s.

Acer přestavil na berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA první ultrabook: Acer Aspire S3, který spojuje nejlepší vlastnosti notebooku a mobilních zařízení. Nabízí uživatelům vysoký výkon pro digitální tvorbu i neobyčejně rychlou odezvu a interakci při konzumování obsahu a tím přispívá k větší nezávislosti a celkově snadnému používání počítače na cestách.

Inovativní technologie Acer Green Instant On zajišťuje okamžité probuzení a dlouhou výdrž baterie, zatímco Acer Instant Connect zprostředkuje rychlejší přístup k internetu. Tenký, lehký Aspire S3 v kovovém provedení se vyznačuje vysokou odolností a aerodynamickými tvary. Od září bude nabízen na vybraných trzích.

Campbell Kan, president Personal Computer Global Operations, Acer Inc., k tomu řekl: „Aspire S3 je navržen tak, aby splnil skutečné nároky uživatelů. Spojuje základní vlastnosti smartphonu a tabletu, jako např. rychlé spuštění a připojení k internetu s dlouhou výdrží baterie. Aspire S3 v tenkém provedení nabízí jedinečné možnosti a představuje významný milník v historii vývoje notebooků Acer."

Ultradlouhá nezávislost bez dobíjení zajištěná technologiemi pro okamžité probuzení a okamžité připojení k internetu

Současní uživatelé notebooků chtějí optimálně využít čas a pracovat efektivně všude, kdekoli se právě nacházejí. Aspire S3 jim nabízí dvě nová inovativní řešení, která jim to usnadní: Acer Green Instant On s ultrarychlou odezvou, efektivním využitím energie a zdokonaleným řízením spotřeby a Acer Instant Connect, které zprostředkuje přístup k internetu za pouhé 2,5 sekundy1,2 - tedy čtyřikrát rychleji než běžné notebooky. Uživatelé využijí vyšší rychlost ke zvýšení produktivity a přístupu k zábavě i informacím. V tom nelze dělat kompromisy.

Acer Green Instant On umožňuje zvolit dva režimy spánku, z nichž se Aspire S3 probudí z překvapivou rychlostí: z režimu Spánku za pouhou 1,5 sekundu2 a z Hlubokého spánku za 6 sekund.2 S těmito inovativními úspornými řešeními dosahuje baterie Aspire S3 až padesátidenní výdrže3,4 - tedy delší výdrže než běžný mobilní telefon!

Ultratenké a aerodynamické kovové provedení

Aspire S3 s tloušťkou 1,3 cm a hmotností necelý 1,4 kg (3 lbs.)5 lze neobyčejně snadno přenášet. Je vybaven klávesnicí Acer FineTip typu chiclet standardní velikosti, která zajišťuje pohodlné psaní a nejvyšší produktivitu. Celodenní používání zaručuje superlehká baterie s vysokou hustotou, která dosahuje až sedmihodinové6 výdrže. Aerodynamický design Aspire S3 se vyznačuje odolným a současně lehkým šasi ze slitiny hořčíku a hliníku a víkem s kovovým povrchem, který je stejně hladký jako hedvábí a na němž prsty nezanechávají otisky.

Ultratenký 13.3" HD LED displej typu "open cell design" přispívá k úspoře materiálů, protože hliníkový rám displeje je tvořen víkem a rámečkem. Takové řešení umožňuje dosáhnout neobyčejně tenkého profilu, který však zaručuje dostatečnou ochranu a přitom ve srovnání s běžnými konstrukcemi panelu přispívá ke snížení spotřeby energie při výrobě.

Inovativní řešení proudění vzduchu zvyšuje pohodlí

Aspire S3 nemá na spodní straně větrací mřížku, a tedy uživatel může pohodlně pracovat na počítači položeném na klíně. Teplé díly jsou chytře umístěny dále od plochy pro opření dlaní a ukazovacího zařízení. Další inovaci představuje nové řešení vedení proudu vzduchu, který odvádí teplo ze zadní strany notebooku, a tedy teplý vzduch nefouká uživateli na ruce. V neposlední řadě motor ventilátoru dosahuje vyšší účinnosti a nižší spotřeby energie, a tak přispívá k delší výdrži baterie.

Nekompromisní výkon pro tvorbu obsahu a zábavu

Aspire S3 je osazen nejnovějšími procesory druhé generace Intel® Core™ i3/i5/i7, splňujícími nejvyšší nároky na využití počítače a digitální tvorbu. Nabízené 240GB SSD disky, resp. pevné 320/500GB disky s vestavěným SSD diskem7 zajišťují neobyčejně rychlý přístup k datům a poskytují velkou kapacitu pro ukládání médií a dat. Aspire S3 s profesionálně naladěným systémem Dolby® Home Theater® v4 zaručuje živý prostorový zvuk jako v kině a vyšší kvalitu dialogů, a tedy přispívá k dokonalému poslechu. Standardní výstup HDMI® umožňuje připojit Aspire S3 k nejrozšířenějším periferním HD zařízením a přehrávat digitální média a videa s vysokým rozlišením na větší zobrazovací ploše. Uživatelé mohou rovněž rychle a snadno sdílet data nebo stahovat fotografie z digitálního fotoaparátu díky čtečce paměťových karet typu "2 v 1" s podporou karet SD™ a MultiMediaCard™.

Uživatelé na cestách mohou zůstat ve spojení s přáteli a kolegy prostřednictvím videokonference, kterou zajišťuje vestavěná kamera Acer Crystal Eye s rozlišením 1,3 megapixelů s mikrofonem a připojení Wi-Fi® s technologií Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™8. K bezdrátovému pohodlí přispívá také technologie Bluetooth® 4.0+HSR poslední generace s nižší spotřebou.

„Jsme velmi rádi, že jsme se mohli účastnit oficiálního představení prvního ultrabooku Acer -

Acer Aspire S3 - a že jsme se mohli stát jedním z významných partnerů, kteří se podíleli na vývoji a uvedení ultrabooku na trh. Aspire S3, který je vybaven procesory Intel® Core™ druhé generace, technologiemi Instant on a Instant connect, baterií s dlouhou výdrží a vyznačuje se elegantním tenkým provedením, uspokojí touhu mnoha uživatelů po snadném životě na cestách bez jakýchkoli omezení," prohlásil Mooly Eden, vicepresident a ředitel skupiny Intel PC Client Group.

„Jako jediný ultrabook s volitelným pevným diskem nabízí Aspire S3 výpočetní výkon a kapacitu pro ukládání dat srovnatelnou s notebookem spolu s přednostmi mobilní komunikace smartphonů a tabletů," dodal Kan. „Je to zásadní průlom v konstrukci notebooků a zcela určitě to upevní naši konkurenceschopnost v oblasti notebooků na trhu ICT."

Tiskové zprávy

Diskuse