AMD - první procesory typu Bulldozer

8. 9. 2011 02:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Počáteční výroba prvního procesoru na světě na platformě x86 se 16 jádry, který má kódové označení Interlagos, byla zahájena v srpnu a dodávky OEM zákazníkům již plynule probíhají.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

AMD již dodává první procesory typu „Bulldozer“

V současné době probíhají komerční dodávky prvních procesorů „Interlagos“ určených pro sériové instalace

Společnost AMD (NYSE: AMD) oznámila, že zahájila komerční dodávky prvních kusů procesorů založených na nové architektuře x68 „Bulldozer“. Počáteční výroba prvního procesoru na světě na platformě x86 se 16 jádry, který má kódové označení „Interlagos“, byla zahájena v srpnu a dodávky OEM zákazníkům již plynule probíhají. Procesory „Interlagos“ jsou kompatibilní se stávajícími platformami a infrastrukturou AMD Opteron™ 6100 Series a předpokládá se, že budou uvedeny a běžně dostupné v rámci partnerských programů během letošního čtvrtého čtvrtletí. Značná část procesorů z počátečních dodávek byla již předem vyhrazena pro superpočítače budované podle konkrétních požadavků zákazníků, jejichž instalace se právě realizují.

„Jedná se o monumentální zlomový okamžik v dějinách tohoto oboru, protože tyto procesory s jádry ‚Bulldozer‘ představují dosud nevídané navýšení výkonu procesorů typu x86,“ řekl Rick Bergman, hlavní viceprezident a generální ředitel divize AMD Products Group. „Všestranná architektura nových procesorů ‚Bulldozer‘ poskytne zákazníkům zaměřeným na web a datová centra možnosti škálovatelnosti výkonu, které potřebují, aby dokázali zvládnout zátěže a nároky, jež vznikají v souvislosti s rozvojem virtualizace a aplikací typu ‚cloud‘.“

Tiskové zprávy

Diskuse