Data Storage Workshop - datová centra

7. 9. 2011 22:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Data Storage Workshop je již tradiční odbornou akcí, přinášející přehled trendů, novinek, produktů a služeb v oblasti ukládání, zálohování, konsolidace, de-duplikace a migrace dat.

Data Storage Workshop - datová centra

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Energeticky efektivní datová centra jako jedno z témat Data Storage Workshopu

Konference a výstava Data Storage Workshop se koná 20. září 2011 v OKsystem Business Center v Praze Na Pankráci.

Data Storage Workshop je již tradiční odbornou akcí, přinášející přehled trendů, novinek, produktů a služeb v oblasti ukládání, zálohování, konsolidace, de-duplikace a migrace dat. Náplň programu se i letos přizpůsobuje trendům a aktuálním potřebám firem, můžeme sledovat například zvýšený důraz na řešení ve virtualizovaném prostředí, v přednáškách se pak také objeví téma monitoringu infrastruktury datových center, jehož důležitost se zvyšujícími se požadavky na účinnost a flexibilitu datacenter stále narůstá. Pozornost bude samozřejmě také věnována stále aktuálnímu tématu bezpečnosti dat, jelikož nástroje na jejich ochranu je nutno přizpůsobovat nejen novým hrozbám, ale také změnám v IT infrastruktuře společností.

Ve všech typech organizací objem dat neustále roste. Zároveň se zvyšují požadavky na jejich dostupnost. Technologický vývoj tedy logicky směřuje k zvyšování efektivity datových center, která tak může být pro společnost zásadním zdrojem konkurenceschopnosti. Kromě generálního partnera konference Schneider Electric se problematice snižování energetické náročnosti datacenter za dosažení plné integrace dat bude věnovat Ing. Michal Klimeš, výkonný ředitel pro střední a východní Evropu ze společnosti SGI.

Zajímavým příspěvkem bude jistě i vystoupení Tamáse Junga, zahraničního hosta konference z CA Technologies. Představí hybridní přístup k ochraně a uchovávání dat, který umožňuje rychle a efektivně řešit potřebu granulárního obnovení ztracených dat, a zároveň s nízkými náklady data chrání před ztrátou.

Aktuální program, online registrační formulář a profily partnerů konference naleznete na www.dsw.cz

Tiskové zprávy

Diskuse