Belkin představuje zařízení tizi

10. 9. 2011 16:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Belkin uzavřela strategické partnerství se společností equinux. V první fázi spolupráce budou usilovat o rozšíření tržního podílu mobilního televizního přístupového bodu tizi.

Belkin představuje zařízení tizi

Belkin rozšiřuje svou nabídku příslušenství pro iPad a iPhone o zařízení tizi

Společnost Belkin uzavřela strategické partnerství se společností equinux. V první fázi spolupráce budou usilovat o rozšíření tržního podílu mobilního televizního přístupového bodu tizi, který umožňuje přijímat volné televizní kanály digitálního pozemního vysílání (DVB-T). Belkin podle této partnerské dohody začne tizi distribuovat pod svou značkou po celém světě od srpna 2011. Společnost equinux, která tizi navrhla pro mobilní použití se zařízením iPad a iPhone, tímto televizním řešením opět potvrzuje své inovační prvenství.

tizi přenáší digitální televizní signál (DVB-T) v nejvyšší možné kvalitě do zařízení iPad, iPhone, iPod touch a Mac prostřednictvím integrovaného přístupového bodu WiFi. Dále umožňuje zaznamenávat video v zařízení s operačním systémem iOS bez jakékoli ztráty kvality. Uživatelé tak mohou sledovat oblíbené pořady a fotbalové zápasy bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Mohou se vydat třeba na túru nebo do zahradní restaurace.

„Snaha společnosti Belkin nabízet chytré produkty se dokonale snoubí s vizí společnosti equinux vyvíjet intuitivní a inovativní řešení“, prohlásil Till Schadde, CEO společnosti equinux. „Belkin zaujímá výrazný tržní podíl u většiny hlavních prodejců po celé Evropě. Řešení tizi tak dále upevňuje svou pozici nejlepšího televizního řešení založeného na operačním systému iOS.“

„tizi ideálně doplňuje naše portfolio vysoce kvalitních a inovativních příslušenství pro iPad a iPhone,” prohlásil Libor Tošovský, Country manager Belkin pro Českou republiku. „Televizní přístupový bod rozšiřuje naši nabídku mobilních řešení a umožňuje zákazníkům využívat zařízení na libovolném místě, nejen v domácím prostředí. A zásluhou intuitivního softwaru equinux je tento produkt vskutku jedinečný.“

Společnost equinux dále posílí své inovační prvenství a technologii tizi ještě vylepší. Díky inteligentní funkci vyhledávání kanálu na základě pozice GPS najde aplikace tizi.tv televizní kanál čtyřikrát rychleji, než je obvyklé u standardních postupů, a uloží seznam kanálů pro více míst přímo v zařízení tizi. Podporuje „retina“ displej telefonu iPhone 4, který disponuje vysokým rozlišením. Na telefonu iPhone a tabletu iPad zobrazí televizní obsah na výšku i na šířku. Poskytuje také přehled o celém televizním programu, včetně log jednotlivých kanálů a jejich připravovaných pořadech.

tizi je oceňovaný špičkový televizní přijímač pro iPad a iPhone. Zařízení tizi jako první původní mobilní televizní přístupový bod pro pozemní digitální vysílání v Evropě obdrželo celou řadu ocenění za intuitivní uživatelské pojetí a dosáhlo mimořádných úspěchů v obecných i odborných testech.

Zařízení Belkin tizi Mobile TV (F8Z890cw) bude dostupné od září.

Doporučená koncová cena 3699 Kč.