Nokia - Microsoft aplikace pro Symbian Belle

10. 9. 2011 16:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia oznámila uvedení nové aktualizace pro operační systém Symbian Belle, která promění nejnovější řadu smartphonů v mobilní kancelář vhodnou pro jakýkoliv druh podnikání.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia a Microsoft přinášejí nejnovější business aplikace pro smartphony se systémem Symbian Belle

Business aplikace od Microsoftu přinese softwarový update pro všechny smartphony se Symbian Belle

Společnost Nokia oznámila uvedení nové aktualizace pro operační systém Symbian Belle, která promění nejnovější řadu smartphonů v mobilní kancelář vhodnou pro jakýkoliv druh podnikání. Bezplatná aktualizace nazvaná Microsoft® Apps přinese sérii nástrojů zaměřených na produktivitu od společnosti Microsoft a rozšíří tak stávající funkce pro oblast bezpečnosti a správy, které už Symbian Belle obsahuje. Tyto aplikace nevyžadují žádné dodatečné investice do infrastruktury ani uživatelských licencí. První telefony se Symbian Belle díky nim získají konkurenční výhodu a přinesou stávajícím business zákazníkům společnosti Nokia, kteří se rozhodnou přejít na Symbian Belle, přidanou hodnotu.

„Práce je důležitou součástí osobního života, ambicí i úspěchu pro řadu lidí kolem nás,“ řekl Purnima Kochikar, viceprezident divize business mobility společnosti Nokia. „Stejně jako Symbian Belle rozšiřuje každodenní příležitosti pro sociální interakce, chtěli jsme přinést pracovníkům a zaměstnavatelům nové možnosti, jak si zorganizovat vlastní pracovní život. Microsoft Apps je další skvělý příklad toho, jak Nokia pokračuje ve svém závazku i nadále přinášet uživatelům Symbianu přidanou hodnotu i inovace.“

„Aplikace od Microsoftu zaměřené na produktivitu pomohou zákazníkům využívajícím platformu Nokia Symbian pracovat s dokumenty a službami Microsoft Office i na cestách,“ řekl Pat Fox, senior director pro marketing a plánování, Microsoft Office.

Počínaje 4. čtvrtletím roku 2011 přinesou Microsoft Apps na platformu Symbian Belle nástroje zaměřené na spolupráci a produktivitu, včetně Microsoft® Lync™ 2010 Mobile, Microsoft OneNote™, Microsoft PowerPoint® Broadcast a Microsoft Document Connection (které nabízí propojení s Microsoft SharePoint). Další aktualizace dostupná v první polovině roku 2012 pak rozšíří funkce stávajících aplikací a vůbec poprvé mimo platformu Windows představí Microsoft Word, Excel a PowerPoint coby nativní aplikace.

Microsoft Apps budou dostupné prostřednictvím softwarové aktualizace. Tu bude možné instalovat buď přímo z mobilního telefonu, nebo prostřednictvím počítače. Microsoft Apps budou dostupné pro modely Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 (model Nokia 600 nebude dostupný v ČR) a Nokia Oro.

Tiskové zprávy

Diskuse