Intel oslavil 10 milionů proškolených učitelů

13. 9. 2011 14:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Program Intel Teach spolupracuje s místními vzdělávacími institucemi i vládními úřady ve více než 70 zemích světa. Podle odhadů společnosti Intel bylo prostřednictvím programu osloveno na 300 milionů studentů.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Intel oslavil 10 milionů proškolených učitelů

Program Intel® Teach proměnil miliony učeben po celém světě a připravil přes 300 milionů studentů, aby byli schopni uspět v globální ekonomice

NOVINKY:

  • Společnost Intel prostřednictvím svého programu Intel® Teach zaměřeného na profesní rozvoj umožnila 10 milionům učitelů efektivně integrovat technologii do své výuky a tímto způsobem podporovat řešení problémů, kritické myšlení a schopnosti spolupráce mezi studenty.
  • Učitelé proškolení prostřednictvím programu Intel Teach dokázali oslovit více než 300 milionů studentů po celém světě a připravit je na studium a život v globální ekonomice.
  • Intel Teach je jednou ze součástí každoroční investice ve výši 100 milionů dolarů. Tato investice je zacílena na zvyšování kvality vzdělání po celém světě a představuje klíčovou součást úsilí Intelu o dosažení lepší budoucnosti pro nás všechny

Společnost Intel oslavila dosažení významného milníku – 10 milionů učitelů proškolených v rámci profesního rozvojového programu Intel® Teach. Jde o program, který si klade za cíl podporovat řešení problémů, kritické myšlení a též spolupráci mezi studenty. Program Intel Teach spolupracuje s místními vzdělávacími institucemi i vládními úřady ve více než 70 zemích světa; jde o největší a nejúspěšnější program svého druhu. Podle odhadů společnosti Intel bylo prostřednictvím programu osloveno na 300 milionů studentů, kteří si díky němu osvojovali schopnosti, jež jim umožní uspět v globální ekonomice.

„Řešení zítřejších problémů začíná v dnešních třídách,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Intelu Paul Otellini. „Podporujeme učitele, aby vedli své studenty k tomu, že budou kreativní, budou přicházet s novými myšlenkami, osvědčí kritické myšlení a schopnost řešit problémy, což jsou všechno naprosto zásadní schopnosti pro budoucnost. Dnes sice oslavujeme dosažení milníku 10 milionů proškolených učitelů, nicméně dále se soustřeďujeme na rozvoj nové generace zlepšováním příležitostí pro vzdělání po celém světě.“

Program Intel Teach začal jako velice prostý nápad – vzdělávací proces se má zaměřit na studenta, jenž si vědomosti neosvojuje memorováním, nýbrž prostřednictvím zážitků a zkušeností, které jsou úzce spjaty s konkrétními projekty. Technologie byla do tohoto projektu zařazena ne proto, že je zábavná, nýbrž díky tomu, že počítače a software, když jsou náležitým způsobem integrovány do výuky, dokážou u studentů podpořit schopnost řešit problémy, kriticky myslet a spolupracovat. Toto všechno jsou dovednosti, které jsou podle pedagogů klíčové pro 21. století.

„Musím říct, že díky Intel Teach se mi znovu vrátila chuť do učení,“ říká Angie Hillmanová, garantka programu Intel Teach a jazyková specialistka na střední škole Cottonwood v Arizoně. „V době, kdy jsme zatěžováni všemi možnými standardními testy a dalšími věcmi, které učitelům ztěžují život, člověk pomalu začal zapomínat na to, jak postavit výuku tak, aby studenty bavila. Když jsem začala pracovat s programem Intel Teach, uvědomila jsem si, že výuku mohu udělat zábavnou, ale zároveň maximálně přínosnou pro studenty.“

Nezávislé hodnocení programu Intel Teach ukázalo, že učitelé, kteří se programu účastnili, dokázali své studenty „motivovat a zaujmout“ a že „studentské projekty vykazovaly podstatně vyšší úroveň porozumění“ než jiné srovnatelné práce. V mnoha zemích je Intel Teach hlavním školicím programem pro učitele v oblasti informační a komunikační technologie a jako takový je uznáván vládami nejrůznějších zemí po celém světě coby nezbytná pomůcka pro další rozvoj učitelů a studentů. Například v Jordánsku musí učitelé absolvovat program Intel Teach, pokud chtějí dosáhnout povýšení a 15procentního nárůstu platu.

Dnes je program Intel Teach ve své druhé dekádě, nadále spoléhá na kombinaci osobního přístupu a on-line výuky, nicméně kurzy jsou čím dál flexibilnější a v rámci programu je proškolováno stále více učitelů po celém světě. Ve snaze udržet Intel Teach na špičce profesního rozvoje učitelů vytvořila společnost Intel komunitu Intel Engage a několik dalších komunit v lokálních jazycích, které poskytují podporu učitelům a napomáhají výměně myšlenek. Chcete-li se dovědět více o dopadu programu Intel Teach na učitele, navštivte internetovou stránku www.intel.com/10millionteachers.

Intel Teach je ovšem pouze jedním prvkem v dlouhodobém úsilí společnosti Intel podporovat vzdělávání po celém světě. Aktuální novinky o projektu Intel Education najdete na adrese www.intel.com/newsroom/education. Dále se můžete připojit k facebookové skupině na http://intel.ly/intel-edu nebo sledovat aktualizace Twitteru na adrese twitter.com/intel_education. Pokud se chcete podělit o své zkušenosti s ostatními a stát se katalyzátorem a hlasem změny v globálním vzdělávání, navštivte www.inspiredbyeducation.com.

Tiskové zprávy

Diskuse