LG LW980S - TV s technologií Nano Full LED

13. 9. 2011 15:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Televizor zaujme spotřebitele především zcela novou technologií podsvícení Nano Full LED. O podsvícení panelu s tekutými krystaly se stará extrémně tenká fólie, která je napěchována naprosto miniaturními svítivými diodami.

LG LW980S - TV s technologií Nano Full LED

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

LG LW980S: Nový 3D televizor s technologií Nano Full LED

Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a inovátorem ve spotřební elektronice, na tiskové konferenci v Praze představila nový televizor LG LW980S. Ten přináší nádherný obraz díky technologii Nano Full LED. Do děje vtáhne zákazníka 3D a o bohatý obsah se postarají funkce Smart TV.

Zájemci mohli poprvé nový televizor vidět na veletrhu IFA 2011 v německém Berlíně. Televizor zaujme spotřebitele především zcela novou technologií podsvícení Nano Full LED. Ta posouvá kvalitu obrazu zase o značný kus vpřed. Výbava televizoru je na vysoké úrovni: nechybí technologie LG CINEMA 3D a díky funkcím Smart TV má televizor přístup k multimediálnímu obsahu jak v domácí síti, tak na internetu.

„Pro řadu zákazníků je při výběru televizoru nejdůležitější kvalita obrazu, a právě pro ně je určen tento nový televizor. Technologie Nano Full LED je povedenou evolucí již tak výborných televizorů s LED podsvícením,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Televizor je vybaven funkcí pro zobrazení 3D. Použita byla pasivní technologie 3D obrazu tzv. LG CINEMA 3D, která poskytuje ostrý obraz bez blikání. Sledování takového 3D je velmi příjemné a komfortní. Divákovi stačí jen lehké pasivní brýle s polarizovanými skly. 3D je možné sledovat ze širokých úhlů a ze sledování nebolí ani hlava, ani oči.

LG LW980S je vybavena souborem funkcí Smart TV. Díky nim má divák možnost přistupovat k videím z internetu. Ale vůbec poprvé se u tohoto televizoru objevuje aplikace 3D Video-on-demand, tedy 3D video na vyžádání. Díky této aplikaci má každý přístup k obrovskému archívu 3D filmů.

I přes širokou nabídku funkcí je ovládání televizoru velmi jednoduché. Podepisuje se na tom dálkové ovládání Magic Motion Remote Control, díky kterému je přístup ke všem funkcím velmi jednoduché a rychlé. Funkce Smart Share zase jednoduše přehraje obsah, který máte v domácí síti, nebo na smartphonu.

Co je vůbec technologie Nano Full LED? O podsvícení panelu s tekutými krystaly se stará extrémně tenká fólie, která je napěchována naprosto miniaturními svítivými diodami. Těchto miniaturních LED je obrovské množství, takže mohou dokonale rozptýlit světlo – to zaručí velmi rovnoměrné podsvícení. Obraz je jasnější, hladší a velmi příjemně se na něj dívá. TruMotion 400 Hz zaručuje, že obraz zůstane ostrý i při nejrychlejších akčních filmech nebo sportovních přenosech. Díky tenké fólii bylo možné udělat televizi obzvláště štíhlou, je tedy jako dělaná pro připevnění na stěnu či na strop.

LG LW980 specifikace

  • LG CINEMA 3D

Komfortní lehké brýle

Konverze z 2D do 3D

Obraz nebliká (potvrzují certifikace Intertek a T\xDCV)

Široké pozorovací úhly

  • Smart TV

3D Video-on-Demand

Dálkové ovládání Magic Motion Remote Control

Prémiový obsah

Jednoduché sdílení díky Smart Share

Internetový prohlížeč, LG Apps

Skype™

  • NANO FULL LED
  • TruMotion 400 Hz / MCI 1000
  • Průvodce pro nastavení obrazu Picture Wizard II (Emotional Picture)
  • DivX Plus / HD
  • Wireless AV Link
  • Infinite 3D Sound
  • AV Mode
  • LED Energy Saving
  • Smart Energy Saving Plus
Tiskové zprávy

Diskuse