NETGEAR WN3000RP - WiFi opakovač

13. 9. 2011 19:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Aby mohli domácí uživatelé využít naplno funkcionalitu moderních mobilních a herních zařízení s připojením k internetu, musí zajistit dostupnost připojení k internetu po celé domácnosti. Tyto přístroje po umístění poblíž míst se slabým Wi-Fi signálem zajistí jeho posílení a větší dosah.

NETGEAR WN3000RP - WiFi opakovač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Univerzální opakovač NETGEAR WN3000RP skoncuje s mrtvými zónami Wi-Fi sítě

Nový Wi-Fi opakovač zvýší pokrytí bezdrátové sítě a zlepší podmínky pro připojení tabletů, chytrých telefonů, internetových TV či další elektroniky

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení pro domácí uživatele, firemní sítě a poskytovatele služeb, oznámila dostupnost jednoduchého a cenově přístupného Wi-Fi opakovače pro odstranění mrtvých zón bezdrátové sítě – modelu NETGEAR Universal WiFi Range Extender (WN3000RP).

Aby mohli domácí uživatelé využít naplno funkcionalitu moderních mobilních a herních zařízení s připojením k internetu, typicky tabletů, chytrých telefonů, Blu-ray přehrávačů, herních konzol, přenosných počítačů či televizorů, musí zajistit dostupnost připojení k internetu po celé domácnosti. K nejoblíbenějšímu internetovému obsahu patří multimédia dostupná prostřednictvím online streamování; uživatelé chtějí streamované video sledovat na svých přenosných počítačích, tabletech a televizorech s internetovým připojením, čímž zvyšují nároky na výkon Wi-Fi připojení.

Stále větším problémem se ovšem stávají tzv. mrtvé zóny Wi-Fi, do nichž domácí bezdrátové routery nedokážou „dohlédnout.“ Řešením pro tato místa může být připojení dalšího přístupového bodu pomocí ethernetového kabelu, vedeného skrze zdi a stropy; zásah do interiéru ale nemusí vyhovovat všem uživatelům. Mnohem praktičtějším řešením jsou proto v těchto případech univerzální opakovače neboli extendery, které zvyšují pokrytí domácí sítě automatickým „opakováním,“ resp. „předáváním“ bezdrátového signálu z Wi-Fi routeru. Tyto přístroje po umístění poblíž míst se slabým Wi-Fi signálem zajistí jeho posílení a větší dosah.

Nový Wi-Fi opakovač má kompaktní rozměry, díky nimž jej lze zapojit přímo do kterékoli elektrické zásuvky – není nutné připojovat k přístroji samostatný napájecí adaptér ani žádné jiné kabely. Nastavení zabere jen pár minut a v případě routerů, které obsahují tlačítko „Push ‘N’ Connect“ (Wi-Fi Protected Setup), je ještě rychlejší – stačí stisknout toto tlačítko na routeru a extenderu, a konfigurace proběhne automaticky.

Dynamické LED indikátory na extenderu pomáhají uživatelům najít nejlepší umístění pro WN3000RP v domácnosti, typicky se jedná přibližně o polovinu vzdálenosti mezi routerem a mrtvou zónou bezdrátové sítě.

Extender podporuje Wi-Fi sítě standardu 802.11b/g/n a spolupracuje se všemi běžnými typy zabezpečení včetně WEP, WPA a WPA2.

„Uživatelé do svých sítí připojují stále více bezdrátových mobilních zařízení z většího počtu míst v domácnosti. Tato zařízení jsou navíc často využívána pro činnosti náročné na šířku pásma, typicky streamování videa nebo hraní online her, které vyžadují vysoce výkonné a stabilní Wi-Fi připojení,“ řekl Damir Skripic, manažer produktové řady Connected Entertainment ve společnosti NETGEAR. „Náš nový univerzální extender nabízí výrazné zvýšení dosahu Wi-Fi sítě a její dostupnost i na místech, která dosud měla jen velmi slabý nebo žádný signál.“

Cena a dostupnost

NETGEAR Universal WiFi Range Extender (WN3000RP) je již v prodeji v síti autorizovaných distributorů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou cenu 1 590 Kč vč. DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse