ASUS Eee Pad Slider - tablet s výsuvnou klávesnicí

15. 9. 2011 04:43    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil tablet Eee Pad Slider, který staví na nedávno uvedeném modelu Eee Pad Transformer. Novinku charakterizuje výsuvná klávesnice, operační systém Google Android 3.2 a IPS displej.

ASUS Eee Pad Slider - tablet s výsuvnou klávesnicí

ASUS Eee Pad Slider-tablet s výsuvnou klávesnicí

ASUS představil tablet Eee Pad Slider, který staví na úspěchu nedávno uvedeného modelu Eee Pad Transformer. Novinku charakterizuje výsuvná klávesnice, operační systém Google Android 3.2* a kvalitní IPS displej s pozorovacími úhly 178°. Konektivitu zajišťují vestavěný port USB, čtečka paměťových karet Micro SD a mini-HDMI konektor. V režimu „netbooku“ lze využít výsuvnou klávesnici, která zrychlí a usnadní psaní. Eee Pad Slider se prodává v perleťově bílém či kovově hnědém provedení za 12 490 Kč s DPH.

ASUS Eee Pad Slider pohání dvoujádrový procesor NVIDIA Tegra 2, který zvládá svižné prohlížení webu, přehrávání HD filmů, přehrávání hudby nebo vše současně. Eee Pad Slider podporuje přehrávání HD videa i prostorového zvuku, takže uživatelé mohou snadno zobrazovat obsah z tabletu přímo na svém domácím kině.
10,1“ displej s rozlišením 1280 x 800 využívá technologii IPS, má široké 178° pozorovací úhly a poměr stran 16 : 10. Multidotykový displej podporuje ovládání všemi deseti prsty a je krytý odolným sklem Corning Gorilla Glass. Tablet je rovněž vybaven dvěma kamerami – přední s rozlišením 1,2 Mpx pro pořádání videokonferencí a zadní s rozlišením 5 Mpx, která slouží primárně k pořizování fotek a videí.

Výsuvná klávesnice tabletu Eee Pad Slider umožňuje rychlejší a pohodlnější psaní než softwarová klávesnice na obrazovce. K dispozici je i předinstalovaný balík kancelářských aplikací Polaris Office 3.0, s nimiž lze zobrazovat a upravovat dokumenty, tabulky i prezentace.

Přenos dat mezi jednotlivými zařízeními zajišťuje ASUS WebStorage – neomezené on-line úložiště zdarma na dobu jednoho roku. Uživatelé tak mohou jednoduše zálohovat všechny své oblíbené skladby, filmy i fotografie. Tablet Eee Pad Slider dále nabízí úložiště 32GB eMMC, USB port, čtečku paměťových karet Micro SD a mini-HDMI konektor. Bez potíží tak zastane funkci pracovního nástroje i zábavního centra.

Zařízení využívá nový operační systém od společnosti Google – Android 3.2, který byl speciálně vyvinut a optimalizován právě pro tablety. Díky podpoře standardu Adobe Flash* * uživatelé nebudou ochuzeni ani o poutavý webový obsah.

Společnost ASUS vybavila tablet několika aplikacemi jako MyNet, MyCloud a MyLibrary. MyNet slouží k bezdrátovému streamování digitálních médií na ostatní domácí síťová zařízení, takže umožňuje přehrávání HD videa či hudby na HDTV nebo na stolním počítači. Aplikace MyLibrary je určena ke správě stažených knih, časopisů a novin. MyCloud poskytuje přístup k digitálnímu obsahu cloudu, k hudbě, video souborům a fotografiím. Prostřednictvím aplikace MyCloud mohou uživatelé vzdáleně přistupovat ke svému PC či Mac systému.
K dispozici je také Google Android Market, který obsahuje množství aplikací, včetně oblíbené hry Angry Birds nebo klientů pro Facebook a Twitter.

* V některých modelech je předinstalovaná verze Google Android 3.1 s možností aktualizace na verzi 3.2
** Může být vyžadováno stažení Adobe Flash z Android Marketu.

Technické specifikace

Operační systém: Android 3.2 Honeycomb s ASUS Waveshare UI

Displej: 10,1" 1280x800 IPS s LED podsvícením, multi-touch, sklo odolné proti poškrábání

Procesor: NVIDIA Tegra 2 Dual-core 1 GHz