ESET NOD32 Antivirus 5 a ESET Smart Security 5

14. 9. 2011 23:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ESET oznámila uvedení nových verzí svých vlajkových produktů: ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5. Nejnovější generace těchto produktů pro domácí použití nabízí vyspělejší detekční technologii a vícevrstvé bezpečnostní funkce.

ESET NOD32 Antivirus 5 a ESET Smart Security 5

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ESET uvádí pátou generaci svých vlajkových produktů: ESET NOD32 Antivirus 5 a ESET Smart Security 5

Společnost ESET, leader v oblasti proaktivní ochrany před kybernetickými hrozbami, oznámila uvedení nových verzí svých vlajkových produktů: ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5.

Nejnovější generace těchto produktů pro domácí použití nabízí vyspělejší detekční technologii a vícevrstvé bezpečnostní funkce. Společnost ESET je průkopníkem v oblasti zabezpečení proti škodlivému softwaru již od roku 1992 a získala nejvyšší počet nepřetržitě jdoucích prestižních ocenění magazínu Virus Bulletin VB100 za sebou.

„Ještě před oficiálním uvedením si testovací verze páté generace našich vlajkových produktů stáhlo přes čtyři miliony uživatelů. Po důkladném testování a měsících strávených vývojem můžeme nyní hrdě našim zákazníkům představit zcela nové produkty ESET NOD32 Antivirus 5 a ESET Smart Security 5,” říká generální ředitel společnosti ESET Richard Marko, jenž zároveň dodává: „S novými integrovanými technologiemi, jako jsou ESET Live Grid a Advanced HIPS, budeme moci nabídnout zákazníkům ještě vyšší míru zabezpečení než kdykoli předtím. Ve společnosti ESET usilujeme vždy o to, abychom našim klientům poskytli technologicky vyspělé produkty využívající těch nejnovějších inovací. V současné době již pracujeme na vývoji dalších generací našich produktů.”

ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5 nabízejí řadu nových a zdokonalených funkcí. Mezi nejvýznamnějších 5 funkcí patří:

  • ESET Live Grid, ochranná technologie fungující na bázi cloud-computing
  • Nové ovládání přenosných médií – umožňuje detailnější kontrolu externích zařízení
  • Rodičovská kontrola (pouze ESET Smart Security 5)
  • Vyspělý systém ochrany proti vniknutí (HIPS)
  • Herní režim

Mimo jiné došlo k revoluční změně u nástroje dříve nazývaného ThreatSense.Net - tento nástroj společnosti ESET pracoval na bázi modelu cloud a sbíral data od uživatelů řešení ESET z celého světa. Tato technologie se nyní nazývá ESET Live Grid a nabízí optimalizaci skenování na základě seznamu „bezpečných” souborů. Reputace na základě režimu cloud je další metodou využívanou nejnovější generací produktů ESET, jež umožňuje zjistit, zda je daný objekt bezpečný či nikoli. Výsledkem je vyšší přesnost při detekci hrozeb a zároveň vyšší rychlost skenování.

Pravidelné statistiky počítačových hrozeb, které společnost ESET zveřejňuje každý měsíc, ukazují, že přenosná média jsou čím dál víc používána k šíření virů a škodlivého softwaru. USB média mohou po připojení napadnout počítač skrytým virem, aniž by bylo PC připojeno k internetu. Funkce Kontrola externích médií automaticky vyzve uživatele, aby nechal zkontrolovat obsah všech flash pamětí (USB, SD), firewire, CD a DVD, takže lze zablokovat konkrétní hrozby, které by se mohly do systému dostat prostřednictvím médií. Uživatel díky této funkci může přenosná média zakázat nebo povolit, a to na základě typu médií, výrobce, velikosti a dalších atributů. Vedle toho je možné nastavovat nebo blokovat různá povolení pro čtení/zápis nebo jen čtení. Tato omezení lze nastavit pro konkrétního uživatele nebo skupinu uživatelů. Uživatel se může rozhodnout přístup zablokovat a vytvořit si vlastní seznam „povolených” USB zařízení.

Rodičovská kontrola umožňuje blokovat stránky, které mohou obsahovat potenciálně závadný materiál, přičemž lze předem nastavit kategorie stránek, které se mají blokovat. Zároveň lze nastavit „roli” pro každý uživatelský účet, přičemž každý z těchto účtů může mít definován vlastní seznam kategorií, které je možné procházet, anebo které jsou zakázány.

Host Intrusion Prevention System (HIPS) nabízí další vrstvu zabezpečení a technologicky zdatným uživatelům umožňuje upravit si chování celého systému a každé jeho části. Uživatel si může definovat pravidla nebo systémový registr, procesy, aplikace a soubory.

Hráči počítačových her ocení Herní režim, který přejde do tichého režimu a zabrání zobrazovat vyskakovací okna, aby se maximálně šetřil výkon systému a zážitek ze hry byl co nejlepší. Díky tomu může hráč hrát nepřerušovaně a plně se soustředit na úkoly, které běží v režimu celé obrazovky. „Skvělý výkon a eliminace dopadů na kvalitu hry: to jsou dvě základní věci, podle nichž si vybírám antivirus — a proto mám plnou důvěru v ESET,” říká Marcel “k1llsen” Paul, špičkový hráč počítačových her a člen nejvyšší herní ligy ESC v Německu.

Uživatelé řešení vyvinutého společností ESET ocení lepší použitelnost a přehlednější uživatelské rozhraní, které je nyní intuitivnější a lépe se v něm bude orientovat i úplný nováček.

Více informací o výhodách a funkcích řešení ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5 najdete na adrese: http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/smart-security/ a http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/antivirus/

Tiskové zprávy

Diskuse