T-Mobile rozšiřuje 3G

14. 9. 2011 23:34    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Mobile i během prázdnin rozšiřoval 3G pokrytí v celé republice, nejvíce se technici činili v srpnu. Nyní je tak vysokorychlostní internet dostupný zákazníkům v dalších 300 obcích v Česku.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

T-Mobile opět rozšiřuje 3G

  • 326 dalších pokrytých míst
  • 97 nových sdílených sitů
  • Pokryto téměř 60 % populace

T-Mobile i během prázdnin rozšiřoval 3G pokrytí v celé republice, nejvíce se technici činili v srpnu. Nyní je tak vysokorychlostní internet dostupný zákazníkům v dalších 300 obcích v Česku. V rámci sdílení sítě bylo spuštěno dalších 97 sitů. Pokrytí povyskočilo na 58,59 % populace.

Mezi největší města kde je nyní 3G dostupné patří Kolín, Hodonín, Žďár nad Sázavou, Jindřichův Hradec, Břeclav, Kutná Hora, Bruntál, Pelhřimov nebo Kralupy nad Vltavou.

Pozadu nezůstávají ani sdílené vysílače. V rámci dohody o spolupráci se společností Telefónica Czech Republic přibylo přes prázdniny do skupiny recipročně spuštěných sitů dalších 97 vysílačů, celkem je tedy spuštěno na 110 sitů u každého z partnerů. Těšit se z rychlého internetu tak nyní mohou např. obyvatelé Boskovic, Studénky, Chodova, Lysé nad Labem, Telče, Zruče a Ledče nad Sázavou, Vizovic nebo Lázní Bohdaneč.

Všechny vysílače, které operátor postavil, mají vylepšenou technologii HSPA+. S pomocí vhodných koncových zařízení (např. modem Huawei E1823) jsou tedy schopny přinést uživatelům nejrychlejší datové přenosy v Česku vůbec.

Nezávislé měření německé společnosti P3 communications GmbH potvrdilo, že T-Mobile vykazuje nejvyšší rychlost při stahování souborů (download) a poskytuje nejrychlejší službu prohlížení internetu v porovnání se všemi mobilními radiovými sítěmi GSM/UMTS v České republice. Tento závěr vyplývá z nezávislé kampaně měření výkonnosti, kterou provedla společnost P3 communications v době od 25. května 2011 do 7. června 2011 v Ostravě, Olomouci, Brně, Praze, Českých Budějovicích, Plzni, Pardubicích, Hradci Králové, Liberci a Ústí nad Labem. Měření bylo provedeno jako venkovní drive testy s 15dB útlumem v anténní cestě. Výsledky ukazují nejvyšší průměrnou propustnost měřenou při FTP stahování nekomprimovatelného obsahu po pevně stanovenou dobu 20 s a nejkratší měřený průměrný čas internetové relace při stahování referenční stánky ETSI Copernicus ze serveru, který neprovádí žádnou kompresi obsahu. U všech operátorů byla měření prováděna pomocí modemu Sierra Wireless MC8700(21Mb/sDownload/5,76Mb/sUpload) s preferovaným 3G režimem a identickým neomezujícím nastavením TCP parametrů. Více informací na www.p3-certificates.com.

Zákazníci, kteří si chtějí ověřit 3G v konkrétní lokalitě tak mohou učinit dvěma způsoby: jednak si mohou sílu pokrytí a rychlost přenosu dat zdarma sami týden vyzkoušet prostřednictvím zápůjčky USB modemu Huawei E 1823 s balíčkem Internet na cesty (vratná záloha 2 000 Kč), nebo mohou pokrytí dotázat prostřednictvím sociálních sítí na www.facebook.com/TmobileCz.

Více o pokrytí na www.t-mobile.cz/3G.

Tiskové zprávy

Diskuse