T-Systems mezi lídry v oblasti outsourcingu

18. 9. 2011 17:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Gartner vydal aktuální studii zaměřenou na ICT služby z pohledu outsourcingu datových center a infrastrukturních služeb v Evropě. Tato studie staví společnost T-Systems do segmentu lídrů v této oblasti.

T-Systems mezi lídry v oblasti outsourcingu datových center a infrastrukturních služeb

• Nová studie společnosti Gartner na ICT služby
  • Společnost T-Systems patří mezi lídry ve sledovaném segmentu
  • Cloud computingové služby na vzestupu

Gartner nyní vydal aktuální studii zaměřenou na ICT služby z pohledu outsourcingu datových center a infrastrukturních služeb v Evropě. Tato studie staví společnost T-Systems do segmentu lídrů v této oblasti. Podle studie tržní lídři efektivně využívají své zkušenosti. Mají jasnou vizi, kam směřuje trh, a rozvíjejí své kompetence, které jim pomáhají udržet náskok na trhu sledovaných ICT služeb. Tito poskytovatelé formují trh před dalšími následovníky.

Naplnění strategie

„Jako jeden z lídrů trhu známe směr, kterým se ubírá současný trh, a vyvíjíme veškeré úsilí k naplnění potřeb a očekávání našich zákazníků. Důležitými kritérii je nákladová efektivnost, flexibilita a současně vysoká kvalita,“ říká Ferri Abolhassan, člen managementu společnosti T-Systems, který je také odpovědný za realizaci produktů a řešení. „Budeme pokračovat v naplnění naší strategie,“ dodává Abolhassan.

Rozšiřování cloudových služeb

Společnost T-Systems trvale rozšiřuje své aktivity v oblasti služeb datových center a cloud computingu. V návaznosti na cloudová řešení pro platformy a software, která jsou již nějakou dobu k dispozici, rozšiřují významní ICT poskytovatelé od letošního roku také infrastrukturu jako službu (IaaS). To umožňuje zákazníkům sestavení kompletního řešení přes portál během pár minut a v případě potřeby dynamicky nasazovat zdroje pokrytí výkonových špiček. Jednou ze známek rostoucí poptávky po outsourcingu datových center a infrastrukturních služeb poskytovaných společností T-Systems je množství aktivních SAP uživatelů. Jejich počet se v roce 2010 zdvojnásobil. Zde se také uplatňuje cloud jako zdroj úspor a růstu – čtyři z pěti nových zákazníků, kteří používají SAP aplikace, nyní využívají outsourcingové služby T-Systems založené na dynamických SAP službách v cloudovém řešení.

Služby datových center a cloud computing realizuje společnost T-Systems i v České republice. Zákazníci mají možnost volby z více obchodních modelů, které umožňují dynamické řízení zdrojů a pomáhají optimalizovat náklady na provoz ICT. Formou cloudu je také možné poskytovat SAP aplikace pro střední firmy, které nechtějí jednorázově investovat do implementace a licencí ERP systému.