Lenovo DO Tour - pět nových desktopů

18. 9. 2011 17:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Pro upgrade úložiště a paměti nejsou třeba žádné nástroje a tato činnost trvá jen několik minut. Všechny desktopy jsou vybaveny sadou technologií Lenovo ThinkVantage, pro snadné obnovení, správu a aktualizace PC.

Lenovo DO Tour - pět nových desktopů

Lenovo uvádí v rámci Lenovo DO Tour pět nových desktopů

Elegantní design, vysoký výkon a efektivní funkce určené pro velké a malé podniky

Společnost Lenovo představila pět nových počítačů v kamionu „Lenovo Truck“, který křižuje celou Evropu. Unikátní roadshow s názvem „Lenovo DO Tour“ zavítá postupně do 17 měst. Kromě přehlídky produktů značky Lenovo měli návštěvníci během zastávek v České republice možnost diskutovat s odborníky ze společnosti Lenovo, hrát hry a soutěžit o zajímavé ceny, zatímco produkce hudebníků a umělců poskytla zábavu pro celou rodinu.

Nové stolní počítače Lenovo jsou zastoupeny tradičním desktopem ThinkCentre Edge 71, desktopem typu vše v jednom (AIO) ThinkCentre Edge 71z, prémiovým desktopem ThinkCentre Edge 91, AIO desktopem ThinkCentre Edge 91z a AIO ThinkCentre M71z desktopem určeným pro školy, velké firmy a státní organizace. Nejnovější stroje Lenovo „DO“ určené pro potřeby profesionálů z řad malých a středních podniků (SMB) umožňují svým zákazníkům, skutečným mužům a ženám činu (angl. DOers), udělat víc pro své podnikání. Tyto počítače nabízejí ve stylovém provedení vysoký výkon a jednoduché funkce potřebné pro každodenní práci.

Image je důležitá

Desktopy mohou také dobře vypadat. Nová rodina počítačů ThinkCentre Edge překonává v případě AIO tradiční vzhled firemních počítačů černým lesklým zevnějškem a 20palcovým displejem. Dokonce i přední panel ThinkCentre Edge 71 a 91 v tradičním provedení tower a small form factor se oblékl do lesku. Pro příjemný celkový dojem mohou být desktopy spárovány s volitelnou bezdrátovou klávesnicí ThinkPad Edge. Tato klávesnice, odolná proti polití, odráží čistý a moderní ostrůvkový styl klávesnice používané u notebooků ThinkPad Edge určených pro malé a střední podniky, aniž by obětovala pohodlí a citlivost tradiční ThinkPad klávesnice.

Práce s počítačem na profesionální úrovni

Není pochyb o tom, že desktopy mohou fungovat jako produktivní stroje pro SMB během pracovního dne a jako dokonalé zábavní zařízení pro sledování filmů a TV, poslech hudby a relaxaci během volna. Díky až čtyřjádrovým procesorům Intel Core i5 a i7 mají uživatelé vždy k dispozici dostatek výkonu. Všechny desktopy pak startují mimořádně rychle díky technologii Lenovo Enhanced Experience 2.0 pro Windows 7.

Mezi jejich další funkce patří:

• velká kapacita paměti: až 16 GB operační paměti u ThinkCentre Edge 91, podpora až 1 TB pevných disků
  • výkonná a robustní grafika: výběr z volitelných samostatných grafických karet ATI Radeon nebo dedikovaná grafická karta ATI Radeon s 1 GB grafickou pamětí
  • řada nástrojů pro zvýšení produktivity: DVD přehrávač a volitelná vypalovačka u ThinkCentre Edge 91, deset USB portů a volitelná čtečka paměťových karet, zabezpečení pomocí vypínání USB portů a ochrana BIOS / pevného disku heslem

Efektivnější funkce

Nové počítače řeší potíže každodenní práce s počítačem mnohem efektivněji. Pro upgrade úložiště a paměti nejsou třeba žádné nástroje a tato činnost trvá jen několik minut. Díky skrytým pogumovaným úchytům není přemísťování AIO a desktopu ThinkCentre 71 žádný problém. Aniž by vyžadoval instalaci rozšiřující grafické karty, nabízí desktop ThinkCentre Edge 71 bezkonkurenční poměr ceny a hodnoty pro uživatele, kteří potřebují pracovat se dvěma displeji pomocí VGA a DVI, desktop ThinkCentre Edge 91 pak může podporovat až čtyři monitory.

Všechny desktopy jsou vybaveny sadou technologií Lenovo ThinkVantage, včetně nástrojů Rescue and Recovery, Power Manager a System Update pro snadné obnovení, správu a aktualizace PC. V případě, že malé a střední podniky potřebují IT podporu, mohou se obrátit na program společnosti Lenovo s názvem ThinkPlus Priority Support, který nabízí celou řadu služeb od ochrany před škodami a nehodami až po technickou pomoc při zálohování dat on-line.

Některé klíčové funkce

ThinkCentre Edge 71z představuje zajímavou kombinaci vysokého výkonu a přijatelné ceny. Díky osazení procesory Intel® Core i5 a volitelnému SSD s kapacitou až 160 GB budou mít uživatelé dostatek výkonu na dosah ruky.

ThinkCentre Edge 91z nabízí perfektní Full HD obraz, který je promítán z 2,5 cm tenkého displeje. Volitelná bezdrátová klávesnice či Blu-ray mechanika nabízí mnoho možností pro práci i pro zábavu.

ThinkCentre Edge 71 je vybaven výkonnou a robustní grafikou. Výběr z volitelných samostatných grafických karet ATI Radeon nebo NVIDIA, stejně jako působivý výkon čtyřjádrových procesorů Core™ i5 a i7 je vhodný jak pro hráče, tak i pro obchodníky.

ThinkCentre Edge 91 může fungovat jako produktivní stroj zvládající složité výpočty během pracovního dne a jako zábavní zařízení pro sledování filmů a TV, poslech hudby a relaxaci v době volna. Velká kapacita paměti s až 16 GB operační paměti a až 1 TB pevným diskem pak umožňuje uložit množství dat.

ThinkCentre M71z nabíhá díky Lenovo Enhanced Experience 2.0 pro Windows 7 během 14 sekund1. AIO obsahuje řadu dalších produktivních a bezpečnostních funkcí, jako je DVD vypalovačka, volitelné Wi-Fi, šest USB portů, spínač narušení šasi a DisplayPort pro prohlížení digitálního videa na druhém monitoru.

1Model používající SSD disk. Lenovo Enhanced Experience 2.0 pro Windows ® 7 používá technologii RapidBoot ke spuštění počítače v průměru o 20 sekund rychleji než startuje typický počítač s Windows® 7. Porovnávána průměrná data z počítačů s Lenovo EE 2.0 s průměrnými daty 42 konkurenčních produktů v podobné konfiguraci. Testy byly provedeny společností CNET Labs v Pekingu v listopadu 2010 pomocí samostatné aplikace Microsoft VTS Tool pro měření spuštění, vypnutí, obnovení a další měření výkonnosti Windows® 7. Data z konkurenčních a Lenovo PC byla zprůměrována a porovnána pro výpočet použitých nároků. Výkon se může lišit podle modelu a konfigurace.

Ceny a dostupnost

ThinkCentre Edge 71 je již nyní dostupný na našem trhu za cenu od 7 290 Kč bez DPH, AIO ThinkCentre Edge 71z stojí od 11 990 Kč bez DPH. Prémiový desktop ThinkCentre Edge 91 lze pořídit od 11 390 Kč bez DPH, AIO desktop ThinkCentre Edge 91z za cenu od 15 190 Kč bez DPH a AIO ThinkCentre M71z desktop od 9 990 Kč bez DPH.