Intel a Google - optimalizace Androidu

19. 9. 2011 22:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Společná iniciativa si klade za cíl urychlit komerční uvedení chytrých telefonů postavených na technologii Intel a provozovaných na platformě Android.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Intel a Google optimalizují platformu Android pro architekturu Intel®

Společnosti Intel a Google oznámily, že provedou aktualizaci a optimalizaci budoucích verzí platformy Android™ pro rodinu nízkoenergetických procesorů Atom™. To znamená, že budoucí verze platformy Android budou vedle jiných platforem podporovat i technologii vyvíjenou společností Intel.

Společná iniciativa si klade za cíl urychlit komerční uvedení chytrých telefonů postavených na technologii Intel a provozovaných na platformě Android. Intel využije otevřenosti platformy Android a svým zákazníkům nabídne technologické produkty, které podpoří další inovaci a nabídnou vysoký uživatelský komfort. Díky tomu bude naplno využito technologií vyvíjených společností Intel napříč širokým spektrem zařízení. Výrobci mobilních telefonů a bezdrátoví operátoři tak budou moci využít výkonu a nízkoenergetického provozu architektury Intel® a výhod vývojového ekosystému x86, což posílí další rozšiřování platformy Android.

„Optimalizací platformy Android pro architekturu Intel jsme na trh dodali novou výkonnou funkci, jež rozšíří spektrum nabízených produktů a umožní na trh uvádět nové produkty, které budou naplno využívat kombinovaného potenciálu technologie Intel a platformy Android,“ prohlásil Paul Otellini, prezident a generální ředitel společnosti Intel. „Společně pracujeme na urychlení architektury Intel a na inovaci platformy Android.“

„Kombinace operační platformy Android s nízkoenergetickými mobily nabízí další potenciál pro inovaci a širší výběr dostupných možností,“ prohlásil Andy Rubin, viceprezident mobilní divize Google, a dodal: „Tato spolupráce posune ekosystém Android zase o krok dále.“

Nová spolupráce staví na dvou společných iniciativách, které umožnily podporu architektury Intel v produktech Google včetně operačního systému Google Chrome a Google TV, společně s vývojovou sadou Android Software Development Kit (SDK) a Native Development Kit (NDK).

Tiskové zprávy

Diskuse