BenQ představuje dva nové projektory do škol

20. 9. 2011 21:42    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ uvádí na trh dva projektory, jež jsou optimalizovány pro použití s interaktivními tabulemi. Modely využívající technologii Philips ImageCare nesou označení MX850UST a MW851UST s zobrazovacím poměrem 0,4.

BenQ představuje dva nové projektory do škol

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

BenQ představuje dva nové projektory do škol

Nové projektory značky BenQ určené pro vzdělávání se pochlubí energeticky šetrnými vlastnostmi technologie Philips ImageCare®, širokou nabídkou krátkých projekčních vzdáleností a nadčasovým DLP konstrukčním řešením.

Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný výrobce digitálních lifestylových zařízení a zároveň celosvětový leader na trhu s DLP® řešeními pro oblast vzdělávání, uvádí na trh dva projektory, jež jsou optimalizovány pro použití s interaktivními tabulemi. Modely využívající technologii Philips ImageCare® nesou označení MX850UST a MW851UST s zobrazovacím poměrem 0,4.

BenQ SmartEco: Samé výhody, žádné kompromisy

Společnost BenQ, jakožto první výrobce DLP projektorů, který do svých produktů zakomponoval technologii ImageCare od Philipsu, nyní vyvinula další pokrokovou technologii s označením SmartEco. Ta maximalizuje úspory elektrické energie tak, jak se sluší na produkt zapadající do moderních učeben 21. století. Prostřednictvím dynamického přizpůsobení výkonu projektoru aktuálně promítanému obrazu dochází nejen k úsporám energie, ale také k prodloužení životnosti lampy. To vše navíc bez nutnosti přistupovat na jakékoliv kompromisy v obrazové kvalitě.

Modely MX850UST, MW851UST byly navrženy a zkonstruovány pro využití vlastností nové technologie ImageCare, kterou charakterizuje:

  • Mód Eco Blank, který se při dlouhé nečinnosti projektoru automaticky postará o přechod do úsporného režimu (promítání prázdného obrazu) a sníží tak spotřebu lampy až o 70 %. To významnou měrou přispívá k ekologickému provozu zařízení.
  • Mód Smart Eco inteligentně upravuje výkon lampy tak, aby zajistil snížení spotřeby při zachování optimálního kontrastu a jasu při použití pouze takové světelné intenzity, která je skutečně nezbytná.
  • Automatický přechod do módu Eco Blank se aktivuje, pokud je projektor spuštěn déle než tři minuty bez obrazového zdroje. To zajistí eliminaci zbytečné spotřeby energie a zároveň umožní dosáhnout prodloužení životnosti lampy projektoru.

Společným jmenovatelem všech těchto inovací je však snaha poskytnout vyučujícím i studentům příjemnější nástroje pro vzdělávání a zároveň z dlouhodobějšího hlediska ulehčit rozpočtům škol. Jedná se zejména o následující technologie a vlastnosti:

  • Technologie DLP LinkTM napomáhá vytvořit strhující výukové prostředí prostřednictvím 3D vizualizace.
  • Vysoce flexibilní podpora LAN umožňuje centralizovat ovládání a správu projektoru s cílem zabránit jeho nechtěnému poškození či ztrátě. Podporováno je vzdálené monitorování učebny a nechybí ani možnost promítat obsah a vyučovat bez přímého propojení s počítačem.
  • Vestavěné reproduktory nahrazují ozvučení učebny a rovněž zprostředkují připojení mikrofonu, to vše bez dodatečných nákladů

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

Tiskové zprávy

Diskuse