Fujitsu STYLISTIC Q550 tablet

23. 9. 2011 01:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Jedná se o kategorii Slate PC s dotykovým displejem a integrovanou softwarovou klávesnicí a hmotností pouhých 760 gramů. Windows 7 Professional řadí nový STYLISTIC Q550 do kategorie tzv. business-class tabletů.

Fujitsu STYLISTIC Q550 tablet

Společnost Fujitsu představila nový tablet s názvem STYLISTIC Q550. Jedná se o kategorii Slate PC s dotykovým displejem a integrovanou softwarovou klávesnicí a hmotností pouhých 760 gramů. Operační systém Microsoft Windows 7 Professional řadí nový STYLISTIC Q550 do kategorie tzv. business-class tabletů a je tak vhodný zejména pro profesionály. Všichni uživatelé navíc ocení možnost využívat některé ze čtyř milionů dostupných Windows aplikací. Výkonnost tabletu STYLISTIC Q550 je zajišťována procesorem Intel Atom Z670, který byl vytvořen speciálně pro tablety s důrazem na delší životnost baterie a vyšší výkon. Nový tablet má 10,1 palcový širokoúhlý display s LED podsvícením a s vícedotykovým ovládáním až 4 prsty nebo prostřednictvím digitálního pera.

„Tablet STYLISTIC Q550 je díky svým vlastnostem a technologiím určen zejména pro profesionální využívání. Disponuje pokročilými nástroji v oblasti zabezpečení a správy. Díky použitému operačnímu systému odpadají problémy s kompatibilitou softwaru a tablet se tak jednoduše integruje do stávajících IT infrastruktur. Všechny tyto vlastnosti jej cílí zejména do podnikové sféry a na Fujitsu STYLISTIC Q550 by tak nemělo být nahlíženo jako na produkt primárně určený pro consumer segment trhu“, říká Jan Šplíchal, produktový manažer Fujitsu Technology Solutions.

Nový STYLISTIC je již v současné době dostupný u vybraných prodejců Fujitsu po celé České a Slovenské republice.

Vlastnosti tabletu Fujitsu STYLISTIC Q550:

• Výjimečně jasný (svítivost 400 NIT) 10,1 palcový širokoúhlý XGA display s antireflexní IPS technologií a s LED podsvícením. Vhodný k používáním ve všech typech prostředí, včetně práce mimo kancelář.

• Displej podporuje jak vícedotykové intuitivní ovládání, tak i aktivní zadávání digitálním perem. Displej automaticky rozpozná, když uživatel pracuje s digitálním perem. V tom případě „uzamkne“ displej pro dotykové ovládání a vy poté můžete bez obav opřít ruku o displej a začít psát. Vestavěný software rozpoznávání rukopisu převádí vstupní data na text. Jakmile přestanete digitální pero používat, systém automaticky zapne dotykové ovládání.

• Více než 8 hodinová provozní doba je zajištěna čtyřčlánkovou baterií. Potřebujete-li používat STYLISTIC Q550 ještě déle, není nic jednoduššího než vyměnit vybitou baterii za druhou, která je u vybraných konfigurací také součástí balení, a pokračovat dál v práci. Výměna je velmi rychlá a jednoduchá, a tak už nikdy nebudete hledat zásuvku v době, kdy máte uzavřít obchod.

• Rozšířené bezpečnostní funkce včetně biometrického snímače otisků prstů pro rychlé přihlášení do online účtů, integrovaná čtečka čipových karet SmartCard, šifrování celého disku a ochrana dat prostřednictvím Trusted Platform Module (TPM)

• V případě ztráty nebo odcizení zařízení ocení uživatelé Zdokonalenou ochranu proti krádeži (ATP), která umožňuje správcům sledovat, obnovit a v případě potřeby odstranit data ze ztraceného počítače.

• STYLISTIC Q550 splňuje devět přísných standardů MIL-STD-810G, měřící odolnost vůči rozličným životním podmínkám a situacím, jako jsou například spadnutí tabletu na zem, odolnost vůči prachu a vysokým teplotám.

• Vestavěná podpora mobilního širokopásmového připojení je způsobem, jak zůstat v kontaktu, kdykoliv a kdekoliv. Co se týče možnosti připojení, nechybí připojení přes Wi-Fi a Bluetooth, další možností je volba modelu podporující 3G nebo GPS.

• Dvě vestavěné kamery – čelní 0,3 Mpx kamera a zadní 1,3 Mpx kamera – doplněné dvěma interními mikrofony.

• Integrovaný HDMI port je vhodný pro připojení k externímu monitoru, velkoplošnému televizoru nebo k projektoru a umožňuje tak sdílet data a obrázky s velkým množstvím lidí.

• USB port pro sdílení informací nebo pro připojení tiskárny, externího pevného disku nebo externí optické mechaniky.

• Extrémně lehký, hmotnost pouhých 760 gramů.

Galerie obrázků produktu Stylistic Q550 naleznete na: http://solutions.us.fujitsu.com/video/LIFEBOOK/q550.php

Více informací o produktu Stylistics Q550 naleznete na: http://cz.fujitsu.com/products/mobile/tablet_pcs/stylistic_q550.html