23. 9. 2011 01:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP obohatila své portfolio monitorů o nové LED monitory určené pro profesionální využití - HP ZR2740w, ZR2440w a ZR2240w. Monitory jsou založeny na zobrazovací technologii IPS.

HP rozšiřuje své portfolio monitorů pro profesionální využití

Společnost HP obohatila své portfolio monitorů o nové LED monitory určené pro profesionální využití - HP ZR2740w, ZR2440w a ZR2240w. Tyto výkonné a cenově dostupné monitory jsou založeny na zobrazovací technologii IPS (In-Plane Switching), která nabízí výjimečnou přesnost obrazu. Jeden z modelů disponuje dosud největší úhlopříčkou displeje o velikosti 27" (69 cm), umožňující zobrazení více než jedné miliardy barev.

„Při vytváření animací, designu, ale i při hraní her na profesionální úrovni jsou nejvyšší nároky kladeny na zobrazovací zařízení. S důrazem právě na tyto činnosti přichází společnost HP s nabídkou nových monitorů, které tyto požadavky stoprocentně splňují,“ říká Kobi Elbaz, ředitel oddělení zákaznických řešení a pracovních stanic, HP PSG pro oblast EMEA.

Nová řada ZR nabízí IPS technologii v tenčím provedení

Nové monitory modelové řady ZR jsou určeny animátorům, herním vývojářům, designérům, grafikům a dalším profesionálům, kteří od svého displeje vyžadují vysoký výkon a kvalitu obrazu. Modely ZR2740w, ZR2440w a ZR2240w používají LED podsvícení, a mohou tak nabídnout tenký industriální design a výraznější barvy. To vše bez jediné kapky rtuti.

Všechny monitory využívají technologii IPS, která umožňuje široký pozorovací úhel. Zároveň poskytují desetinásobně vyšší kontrastní poměr při pohledu z úhlu ve srovnání se standardními monitory, které používají technologii Twisted Nematic (TN). (1)

Displej modelu HP ZR2740w dokáže generovat více než jednu miliardu barev, které vytváří plynulé a ničím nerušené přechody. Monitory HP ZR2440w a ZR2240w zobrazují až 16,7 milionu zobrazitelných barev. Zákazníci si mohou vybrat z různých velikostí úhlopříček - 21,5" (54,6 cm), 24" (61 cm) a 27" (68,6 cm) i rozlišení - od 1920 x 1080 až do 2560 x 1440. Modely HP ZR2240w a ZR2440w nabízejí dynamický kontrastní poměr dva miliony ku jedné. (2) Všechny tři monitory disponují barevným gamutem RGB, který je průmyslovým standardem pro webové prohlížeče, digitální fotoaparáty či tiskárny. Zároveň také odpovídá standardu Rec. 709 pro HDTV a úpravu videozáznamů.

Výkonné displeje HP podstupují rozsáhlé testování, aby byla zajištěna kompatibilita s pracovními stanicemi HP Z Workstations, které umožní dosáhnout těch nejlepších výsledků při práci.

Monitory lze také snadno připojit k různým zařízením. Model HP ZR2240w disponuje vstupy DisplayPort, DVI-D, HDMI a VGA, model ZR2740w se může pochlubit navíc i technologií HP Direct Drive Architecture, která přenáší přesné barevné hodnoty z grafické karty umístěné v počítači přímo do panelu s rozlišením miliardy barev.

Modely nabízejí osm způsobů komfortního nastavení stojanu a novou technologii HP Quick Release, která slouží k rychlému upevnění a sejmutí monitoru z držáku a která je zároveň v souladu se standardy VESA.

Modely HP ZR2440w a ZR2240w jsou hodnoceny ENERGY STAR ® 5.

Ceny a dostupnost

• Model HP ZR2240w bude na českém trhu dostupný začátkem října 2011 za cenu 4 980 Kč bez DPH
  • Model HP ZR2440w bude na českém trhu dostupný začátkem října 2011 za cenu 7 638 Kč bez DPH
  • Model HP ZR2740w bude na českém trhu dostupný začátkem října 2011 za cenu 12 820 Kč bez DPH

Na všechny modely platí prodloužená tříletá záruka.