CISCO Systems se stává součástí Schneider Electric platformy

25. 9. 2011 21:07    Rubrika: Tiskové zprávy

V srpnu tohoto roku uvedly firmy na trh komunikační bránu, která propojuje architekturu řídicích systémů EcoStruxureTM od společnosti Schneider Electric. Obě společnosti budou moci díky tomuto řešení svým zákazníkům nabídnout ještě vyšší úspory ve spotřebě energií.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost CISCO Systems se stává součástí Schneider Electric platformy EcoStruxure TM, díky partnerské integraci technologie „EnergyWise TM“

Jedná se o první ucelené integrované řešení mezi řídícími systémy budov a IT vybavením

V srpnu tohoto roku uvedly firmy na trh komunikační bránu, která propojuje architekturu řídicích systémů EcoStruxureTM od společnosti Schneider Electric s technologií energetických úspor v IT produktech zvanou EnergyWise TM společnosti Cisco. Obě společnosti budou moci díky tomuto řešení svým zákazníkům nabídnout ještě vyšší úspory ve spotřebě energií.

Rostoucí náklady na energie, které tvoří v budovách až 42% celkové spotřeby energie jsou impulsem pro hledání cest, jak snížit spotřebu energií s pomocí IP / IT zařízení uvnitř budov a přes síť.

Senior Vice President Schneider Electric ze segmentu strategie automatizace budov Jean-Yves Blanc řekl:

“Naši zákazníci se chtějí orientovat na hlavní aktivity svého byznysu a ostatní mít snadno a nákladově efektivním způsobem pod kontrolou. Energie jsou jedním z důležitých provozních nákladů, které jsme jim schopni pomoci zredukovat a ovládat prostřednictvím propojení systémů monitoringu a řízení spotřeby elektrické energie přes IP sítě. To je přesně to o čem je „EcoStruxure TM / EnergyWise TM.“ Jsme potěšeni, že se můžeme v tomto smyslu spojit se špičkovým specialistou v IT komunikacích jako je právě CISCO a přinést tím vzájemný prospěch našim zákazníkům. Toto je skutečný proces konvergence IP technologií na nejvyšší úrovni. Schneider Electric je hrdý na to, že si CISCO vybralo právě naši společnost jako specialistu v oblastech energetického managementu budov, infrastruktury a průmyslových procesů.

"Hledáme inovativní způsoby, jak zvýšit energetickou účinnost staveb," řekl Chris Curtis, president a CEO, Buildings Business, Schneider Electric. "Kombinace Schneider Electric EcoStruxure TM architektury a Cisco EnergyWise TM poskytuje firmám možnost jít ještě o krok dále a řídit spotřebu energie v oblasti IT / IP zařízení a osobních počítačů v rámci správy budov skutečně poprvé.“

Petr Motýl, Vicepresident Automatizace budov společnosti Schneider Electric v České republice uvádí: "Dnes jsme schopni šetřit až 30% energií v residenčních, komerčních i průmyslových budovách díky monitoringu a automatizaci pro řízení energetických toků. Prostřednictvím EcoStruxureTM a jednoduché a efektivní komunikační platformy EnergyWise TM budeme schopni zákazníkům nabídnout další snížení spotřeby energií."

EcoStruxureTM je systémová architektura aktivního řízení spotřeby energie od elektrárny po zásuvku. Systémová architektura EcoStruxureTM vám umožní vidět, měřit a ovládat spotřeby energií ve vašem datovém centru, průmyslové továrně, budově a energetické infrastruktuře s garantovanou kompatibilitou a integrovaným zabezpečením napříč kritickými oblastmi.

Základem EnergyWiseTM je inteligentní IP síť se switchi a koncovými zařízeními schopnými monitorovat, řídit, regulovat a tím snižovat spotřebu energie u zařízení jako jsou IP telefony, bezdrátové AP a v dalších fázích též PC, kancelářská osvětlení, klimatizace či vytápění a dalšího vybavení kancelářských budov. EcoStruxureTM/EnergyWiseTM je otevřenou technologií, kterou budou moci využít další výrobci a dodavatelé kancelářské techniky či vybavení budov.

"Cisco EnergyWise TM je ojedinělým řešením v oboru BMS (Building management systems), které umožňuje zákazníkům sledovat a kontrolovat výkon jejich síťových zařízení a koncová zařízení připojena k Cisco svitchům a routerům," řekl Jeff Reed, vicepresident of Cisco’s Unified Access Business Unit, Cisco. "Díky spolupráci se Schneider Electric dáváme majitelům, investorům i manažerům možnost sledovat, spravovat a kontrolovat energii v celé jejich budově, včetně IT infrastruktury. Jediným pohledem do počítače je možné zjistit, jak zvýšit efektivitu provozu a snížit náklady."

Petr Motýl ze Schneider Electric ke spolupráci s firmou Cisco dále uvádí: „Schneider Electric a Cisco spolupracují už více než deset let a přináší na trh budov nástroje, které pomohou snížit spotřebu energie až o 30 procent s využitím sítě jako platformy pro řízení energie. Rozšířili jsme tak naši spolupráci v oblasti datových centrech, síťových skříní také na monitoring a zabezpečení IP.

Možnosti dosažení úspor díky využití moderních inteligentních řídicích systémů budov se pohybují okolo 30 %. Propojením mezi řídicími systémy budov a IT vybavením je možné dosáhnout dalšího snížení energetických nákladů. Např. propojení přístupového systému se systémem EnergyWiseTM umožní během nepřítomnosti osob v kanceláři nejen vypínat osvětlení, klimatizaci nebo topení, ale nově i vypnout PC, IP telefon, tiskárnu, FAX a další IT vybavení.

Pilotní projekty

Dva pilotní projekty propojení systémů EcoStruxureTM a EnergyWiseTM již proběhly ve Španělsku. Byly využity na dvou školách počátkem tohoto roku. V současné době je oproti původnímu stavu každá ze škol schopna ušetřit až 30 % nákladů energií na provoz IT, což představuje celkem 6% úspor veškerých energetických nákladů.

Toto řešení je vhodné především pro kancelářské budovy, školy, obchodní budovy, banky, nemocnice a všude tam, kde se používá IT vybavení. Kromě snížení energetické náročnosti budov umožňuje uživatelům:

  • Monitorovat, reportovat a řídit spotřebu energie v celé podnikové síti nebo nemovitostní infrastruktuře
  • Lépe kontrolovat, kde a jak se energie využívá pro chytřejší a efektivnější reakce na signály ze smart grids
  • Realizovat nové zdroje úspor energie a splnit tak požadavky udržitelného rozvoje firmy, uvolnit kapitálové zdroje a rychleji zdokonalit procesy v organizaci na základní úrovni
Tiskové zprávy

Diskuse