SolidWorks 2012

25. 9. 2011 20:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Vylepšení najdeme napříč celým SolidWorksem 2012. Všechna tato vylepšení budou mít vliv na každodenní práci konstrukčních týmů. Přes 200 vylepšení SolidWorksu 2012 je zaměřeno především na zvýšení výkonu.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

SolidWorks 2012 přináší řešení pro navrhování, která přímo podporují podnikání

Dvacáté vydání předního CAD softwaru poskytuje uživatelům více než 200 nových funkcí

Společnost Dassault Systèmes SolidWorks Corp. uvedla na trh aplikaci SolidWorks® 2012, komplexní řešení pro 3D navrhování, které umožňuje uživatelům pracovat efektivněji a poskytuje jim data potřebná pro přijímání lepších návrhářských rozhodnutí ve všech fázích vývoje výrobků. Vylepšení najdeme napříč celým SolidWorksem 2012 – například v oblastech kreslení, práce se sestavami, integrované simulace, výpočtu nákladů, trasování, tvorby vizualizací a animací či správy dat. Všechna tato vylepšení budou mít pozitivní vliv na každodenní práci konstrukčních týmů.

Přes 200 vylepšení SolidWorksu 2012 je zaměřeno především na zvýšení výkonu a produktivity konstrukčních týmů. Usnadňují práci zejména v těchto oblastech:

  • zautomatizování nejpoužívanějších funkcí pro navrhování,
  • zvýšení výkonu, zlepšení kvality a zjednodušení pracovních postupů,
  • zásadní změna postupů urychlující navrhování během celého vývoje výrobku,
  • rozšíření podpory spolupráce a vzájemného propojení týmů s cílem vyšší kreativity i výkonnosti.

„SolidWorks 2012 se soustředí zejména na oblasti, které našim zákazníkům pomohou zvýšit produktivitu a ziskovost společnosti,“ říká Austin O’Malley, výkonný viceprezident výzkumu a vývoje ve společnosti Dassault Systèmes SolidWorks. „Tuto verzi vydáváme u příležitosti 20. výročí uvedení našeho CAD softwaru, čímž také potvrzujeme náš cíl pomáhat uživatelům přetvářet inovace v obchodní úspěchy. Jsme potěšeni, vidíme-li zapálení pro věc u našich zákazníků, a je pro nás povzbuzením, když se toto nadšení přenáší i do návrhů.“

„SolidWorks naslouchá lidem z komunity uživatelů,“ říká Scott Maro ze společnosti Maro & Associates. „Oceňuji, že výkonní zástupci a týmy vývojářů se zajímají o to, co se v komunitě děje – takový zájem jsem u žádné jiné společnosti neviděl. Lidé z výzkumu a vývoje vás vždy vyslechnou a zeptají se na důležité věci. Také poskytují možnost alfa testování, a to nejenom interně, ale také na uživatelských konferencích, které nabízejí jedinečnou příležitost pro sdílení názorů a zkušeností. Výsledkem je, že 90 % všech vylepšení je doporučeno uživateli v rámci programu SolidWorks naslouchá.“

Zautomatizované návrhářské funkce pro zlepšení produktivity

SolidWorks pomáhá technickým a konstrukčním týmům zjednodušit postupy při tvorbě návrhu tím, že odstraňuje některé dříve nezbytné kroky a významně tím zvyšuje použitelnost i produktivitu. SolidWorks 2012 nabízí vylepšení zejména v těchto oblastech:

  • Výkresy – Nové nástroje pomáhají vytvářet lépe vypadající a přesnější výkresy, urychlit postup revizí a dokončovat detailní návrhy v kratším čase. Například upravené kóty jsou automaticky zvýrazněny a ukazují i předchozí hodnoty, což usnadňuje revizi. Sekvenční řazení pozic a magnetické čáry automaticky pomáhají s řazením a umísťováním pozic – uživatel tak stráví méně času úpravou detailů a zarovnáváním kresby.
  • Dlouhodobě udržitelné navrhování – Nové, pokročilé uživatelské rozhraní aplikace SolidWorks Sustainability umožňuje přesnější posouzení výrobků v rámci různých scénářů a nabízí také podporu unikátních či vlastních materiálů. Při simulaci procesů lze zohlednit použití recyklovaných materiálů a životnost výrobku. Navíc je možný přístup k průběžně doplňovaným materiálům aplikace SolidWorks Sustainability, a to ihned, jakmile jsou k dispozici.

Plynulejší pracovní postup díky vylepšenému výkonu i kvalitě

SolidWorks 2012 umožňuje přirozenější navrhování bez zbytečných rušivých vlivů, což zaručuje rychlejší tvorbu návrhů s menším množstvím chyb. Zásluhu na tom mají i tyto možnosti:

  • Přezkoumání velkého návrhu – Umožňuje okamžité otevření a kontrolu velkých sestav nebo jednotlivých součástí s pomocí virtuálních průchodů, řezů a měření – bez nutnosti používat vysoce výkonný počítač nebo speciálně připravovat soubor.
  • Zmrazení prvku – Brání nechtěnému obnovování určených prvků, čímž se zrychluje práce na velkých a komplexních modelech, u nichž není potřebné dané prvky obnovovat neustále. Zmrazené prvky lze kdykoli rozmrazit.
  • Editor rovnic – Nové funkce umožňují uživatelům rychleji vytvářet rovnice a lépe porozumět řazení rovnic. Nabízejí tak vyšší pružnost a produktivitu.

Významná vylepšení celkového vývoje výrobku

SolidWorks 2012 zvyšuje produktivitu a zefektivňuje celkový postup vývoje spotřebního výrobku prostřednictvím řady nástrojů:

  • Kalkulace nákladů – Pružný nástroj, který zautomatizuje kalkulaci nákladů na výrobu plechových a obráběných dílů. Konstruktéři mohou na základě nákladů přijímat lepší rozhodnutí během celého navrhování a průběžně připravovat nové scénáře pro okamžité odhady provozních nákladů.
  • Plechové díly – Tvorba návrhů od počátku, nebo převod již vytvořeného 3D modelu zákazníka na plechový díl přináší s pomocí nových nástrojů plnou kontrolu nad prací s tak náročným materiálem, jakým je plech. Zahrnuje i přesnou kontrolu lemů z hrany, včetně koncové podmínky „k vrcholu“. Návrhy je možné nechat automaticky rozvinout a zdokumentovat pro výrobu s exportem pro CNC stroje a výrobní zařízení.
  • Simulace – SolidWorks Simulation obsahuje možnosti vylepšené optimalizace pohybu, které automaticky využívají výsledků studie pohybu pro posouzení umístění čidel a vyhodnocení komplexních a časově náročných aspektů – například velikosti motoru, zatížení nebo rozsahu pohybu. Uživatel může změnou vstupů optimalizovat návrh ve zlomku času a ihned posoudit změny s ohledem na omezení nebo cíle.

Rozšířená podpora spolupráce a vzájemného propojení týmů

Výrobní postupy se v dnešní době stále více globalizují, proto je vzájemná spolupráce mezi vzdálenými týmy důležitější než dříve. SolidWorks 2012 dokáže navzájem propojit týmy nejrůznějších velikostí s pomocí různých funkcí:

  • Integrované vyhledávání, přizpůsobení a širší podpora s řešením SolidWorks Enterprise PDM – Řešení je nyní integrováno do Průzkumníka Windows®. Umožňuje tak konstruktérům jednoduchý přístup k oblíbenému a plně funkčnímu vyhledávání. Je možné si přizpůsobit uživatelské rozhraní Průzkumníka Windows a získat tak rychlejší přístup k potřebným informacím. SolidWorks Enterprise PDM navíc nově nabízí podporu pro kancelářský balík Office 2010 a 64bitového webového klienta.
  • Realistické zobrazení s aplikací 3DVIA ComposerTM – Návrhářům umožňuje získat kontrolu nad vizualizacemi pro lepší prezentaci vlastností výrobků. Mezi vylepšení patří jednoduché a přesné přidávání stínovaní mezi díly, zastínění od okolí či stínů dvourozměrných panelů. Efekt záře pak umožňuje zvýraznit důležité oblastí.

Více informací o aplikaci SolidWorks 2012 a videoukázky najdete na stránkách www.solidworks.cz/launch.

Dostupnost a ceny

Aplikace SolidWorks 2012 je k dispozici po celém světě prostřednictvím autorizovaných prodejců společnosti Dassault Systèmes SolidWorks. Kontaktujte autorizovaného prodejce SolidWorksu pro cenovou nabídku. Místního prodejce najdete na internetových stránkách www.solidworks.com/varlocator.

Sdílejte s přáteli

Máte kolegy, kteří by mohli těžit ze SolidWorksu 2012? Nabídněte jim účast na některém ze seminářů: www.solidworks.com/seminars.

Tiskové zprávy

Diskuse