ASUS N Series - inovovaná notebooková řada

29. 9. 2011 03:09    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS N Series - inovovaná notebooková řada

Notebooky ASUS N Series se zvukem Bang & Olufsen

ASUS představil inovovanou notebookovou řadu N, která nabídne elegantní design světově proslulého návrháře Davida Lewise a vylepšenou verzi zvukové technologie SonicMaster. Ta byla vyvinuta ve spolupráci se společností Bang & Olufsen ICEpower. Kvalitní zvuk notebooků N45, N55 a N75 podtrhuje samostatný subwoofer, který je součástí balení. K dalším funkcím těchto multimediálních modelů patří technologie Instant On pro okamžité spuštění notebooku během 2 sekund, konektor USB Charger+, který dokáže nabíjet připojená zařízení, i když je notebook vypnutý, procesory Intel Core druhé generace, grafická karta NVIDIA GeForce nebo rychlé datové rozhraní USB 3.0. Na českém trhu se prodává model N45SF za 19 490 Kč, N55SF za 21 150 Kč a N75SF za 26 490 Kč s DPH.

Design od Davida Lewise

Společnost ASUS navázala spolupráci s designérem Davidem Lewisem, jehož návrhářské studio řadu let pracovalo pro značku Bang & Olufsen, již loni, kdy se podílel na designu luxusního notebooku NX90. Mezi hlavní designové prvky inovované řady N patří leštěný kovový rám notebooku, lesklé černé povrchy a mřížky reproduktorů inspirované zvukovými vlnami. Klávesnice je spojena s tělem notebooku a její zesílené klávesy mají zlepšit komfort při psaní. Opěrka dlaní je vyrobena z příjemného měkčeného materiálu.

Zvuková technologie ASUS SonicMaster

Technologie SonicMaster zvyšuje frekvenční rozsah zvuku, zlepšuje jeho věrnost, reprodukuje hlubší basy a výraznější vokály. Svým výkonem, za který vděčí společnosti Bang & Olufsen ICEpower, si v ničem nezadá se samostatnými řešeními prostorového zvuku. ASUS k notebookům N Series přidává také externí subwoofer, který se postará o lepší podání nízkých kmitočtů a celkově údernější zvuk. Vylepšená verze technologie SonicMaster, použitá již u modelu NX90, nabízí u nových počítačů řady N vyšší výkon, navíc v kompaktnějším provedení.

Novinky obsahují balík programů Music Now, který umožňuje lepší správu hudebních souborů. Tyto notebooky rovněž disponují řadou důmyslných funkcí a technologií od společnosti ASUS. Funkce Instant On dokáže probudit notebook z režimu spánku během pouhých 2 sekund. Baterie udrží notebook v pohotovostním režimu až 15 dní oproti obvyklým třem dnům. Konektor USB Charger+ umožní nabíjení připojených zařízení, a to i když je notebook vypnutý. Tato užitečná funkce vzhledem k masivnímu rozšíření přenosných USB zařízení dokáže výrazně ušetřit čas. Nové notebooky N Series jsou vybaveny procesory Intel Core druhé generace a výkonnými grafickými kartami NVIDIA GeForce GT 555M kompatibilními s rozhraním DirectX11. Notebooky proto zvládnou bez problémů prohlížení multimédií nebo hraní nových her. Optimalizovaný výkon a delší výdrž baterie zaručí technologie NVIDIA Optimus, která přepíná v závislosti na požadovaném výkonu mezi integrovanou a samostatnou grafickou kartou. Rozhraní USB 3.0 nabízí až desetkrát rychlejší datové přenosy než předchozí USB 2.0.