Nokia N9 přichází na český trh

27. 9. 2011 12:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N9 spojila své finské křivky s nadějnými českými návrháři a s mistrem českého designu Maximem Velčovským. Tělo je vyrobeno z jediného kousku polykarbonátu, design je završen sklem odolným proti poškrábání.

Nokia N9 přichází na český trh

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia N9 přichází na český trh. Stylově.

Společnost Nokia uvádí na český trh novinku Nokia N9. Její originální design a výrazné barvy se rozhodla představit na největší designové události roku v České republice Designblok 2011 a Designblok Dreft Fashion Week. Nokia N9 spojila své finské křivky s nadějnými českými návrháři a s mistrem českého designu Maximem Velčovským.

Vytvořte si svůj vlastní telefon NOKIA - IKONA

Designblok letos proběhne od 4. do 9. 10. a Nokia N9 na něm nebude chybět. Každý, kdo Nokia N9 Lab navštíví, si bude moci sestavit a odnést vlastní „telefon“ vyrobený pod taktovkou Maxima Velčovského, který je autorem workshopu. Výsledné výtvory budou hodnotit sami návštěvníci. Ten nejkreativnější autor pak Nokia N9 vyhraje.

N9 vstupuje na módní mola

Model Nokia N9 povýšil mobilní telefon na módní doplněk. Proto se tři mladí módní návrháři spojili se společností Nokia, aby vytvořili speciální módní kolekci Nokia N9 Czech Fashion Selection v barvách Nokia N9. Ondřej Adámek, Radana Ivančic a Monika Drápalová představí na Designbloku modely, které ideálně doplňují telefon N9. Přehlídka s názvem Nokia N9 Czech Fashion Collection zahájí sérii módních přehlídek Designblok Dreft Fashion Week, která začne v prestižních prostorách Obecního domu v sobotu 8. 10. ve 13.00.

Minimalismus a finský design

Výrazná magenta, odvážně modrá nebo elegantní černá barva. Zkombinujte tyto barvy s minimalistickým průmyslovým designem, kde je pozornost upřena na detaily, a dostanete model N9, který nezapře svůj finský původ. Tělo je precizně vyrobeno z jediného kousku polykarbonátu, design je elegantně završen sklem odolným proti poškrábání. Ostrý displej AMOLED vše přivádí k životu přímo na svém povrchu a zaoblené sklo umožňuje snadný pohyb prstem po dotykovém displeji při přepínání aplikací. Díky pohybu „swipe“ je možné telefon ovládat zcela přirozeně, tak jako listujete stránkami v knize.

Předpokládaný termín zahájení prodeje telefonu Nokia N9 je plánován na první polovinu října 2011. K dostání bude ve dvou variantách, a to 16 GB a 64 GB. Doporučená cena varianty 16 GB je 14 990 Kč, doporučená cena varianty 64 GB je 16 490 Kč

Jste na sociální síti Facebook? Sledujte dění okolo Nokia N9 právě tam, ve speciální záložce. Dozvíte se v ní všechny potřebné informace: http://apps.facebook.com/nokia-fashion/

Profily designérů a módních návrhářů

Maxim Velčovský povýšil vázu na archeologický artefakt, míse dal tvar mapy Česka, z cibuláku vyrobil holínky nebo hlavu Lenina. Nejen za tato díla získal ocenění Designer roku na Czech Grand Design.

Profil: http://www.prague-art.cz/katalog/autori/212-maxim-velcovsky

Ondřej Adámek vystudoval bratislavskou akademii módního designu a uspěl v několika národních i mezinárodních soutěžích, v roce 2005 byl vyhlášen talentem pražského Fashion Week.

Profil: http://www.ooaa.cz/

Radana Ivančic je významnou polovičkou značky MUSET, založené v roce 2003, spolu s manželem Ivanem pracují na zakázkové tvorbě a produkci malosériových kolekcí.

Profil: http://www.muset.cz/

Monika Drápalová je jediná česká návrhářka, která svou tvorbou dostala do kolen i Paříž. Nyní vlastní svůj ateliér Modrá a to nejen v Praze, ale také v Lyonu.

Profil: http://www.modra-fashion.cz/

Tiskové zprávy

Diskuse