ZyXEL NWA3000-N - nová řada Access Pointů

2. 10. 2011 12:48    Rubrika: Tiskové zprávy

NWA3000-N využívá nejnovější bezdrátovou technologii 802.11n a hybridní funkce vyvinuté společností ZyXEL. Podporuje dálkovou správu a je tak vhodný pro náročné síťové infrastruktury v malých a středně velkých organizacích.

ZyXEL NWA3000-N - nová řada Access Pointů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová řada výkonných Access Pointů ZyXEL NWA3000-N s unikátním hybridním režimem centrální správy až 24 AP v jedné síti

ZyXEL Communications, jedna z předních světových společností dodávající inovativní a spolehlivá internetová řešení organizacím od těch největších až po domácí uživatele, uvádí na trh nejnovější přírůstek do produktové řady přístupových bodů podnikové třídy NWA3000-N.

NWA3000-N využívá nejnovější bezdrátovou technologii 802.11n a hybridní funkce vyvinuté společností ZyXEL. Nový přístupový bod NWA3000-N má spolehlivou, robustní a modulární konstrukci. Podporuje dálkovou správu a je tak vhodný pro náročné síťové infrastruktury v malých a středně velkých organizacích, které potřebují bezdrátový přístup.

Mobilní přístup se stává standardem, protože umožňuje vyšší produktivitu práce. Na druhé straně platí, že vzhledem k nárůstu počtu a druhu webových aplikací je stále obtížnější udržovat potřebnou kapacitu a spolehlivost sítě (zvlášť u malých organizacích, které si nemohou dovolit vysoké investice do IT zdrojů). Se zřetelem na tyto problémy uvedl ZyXEL na trh nový přístupový bod řady NWA3000-N s bezdrátovou architekturou 802.11n. Jedná se o produkt určený pro podniky, který zajistí hladké bezdrátové připojení a potřebnou kapacitu a současně větší pokrytí a rychlost až 300 Mbps. Navíc obsahuje jedinečnou hybridní funkci „tři režimy v jednom“: NWA3000-N může fungovat jako samostatný přístupový bod, ale také jako řídicí/řízený člen centrálně spravované skupiny. Tato konstrukce umožňuje podniku pružně reagovat na rozšiřování potřeb bezdrátové sítě; na začátku může NWA3000-N pracovat jako samostatný přístupový bod, ale jakmile se instaluje více dalších přístupových bodů, lze NWA3000-N nastavit tak, aby fungoval jako řídicí jednotka (v režimu řídicí jednotky může řídit až 24 přístupových bodů a obsluhovat 300 až 500 uživatelů). Taková flexibilita provozu je ideální pro obchodní centra, kampusy, školicí střediska a vládní budovy, kde je třeba zajistit bezdrátovou síť pro velký počet lidí. Organizace ocení nejenom vysokou flexibilitu provozu, ale také nižší náklady díky centrální správě.

Konstrukce NWA3000-N je také zaměřena na jednoduchou instalaci a zprovoznění. To zvlášť ocení menší organizace, které nemají velké IT oddělení. Po instalaci a spuštění provede NWA3000-N automatické nastavení (auto-discovery a auto-provisioning), aby se sám přihlásil k centrálně spravované skupině a navázal komunikaci s řídicím/řízeným bodem. Nové centralizované grafické rozhraní pro správu (založené na technologii Web 2.0) umožňuje uživateli sledovat chování všech přístupových bodů a provádět změny v konfiguraci. NWA3000-N navíc obsahuje vestavěný server RADIUS pro kontrolu přístupu, čímž odpadají náklady na zřízení a údržbu externího serveru.

Společnost ZyXEL klade velký důraz na ekologické chování. Proto NWA3000-N podporuje nový standard IEEE 802.3az, známý jako EEE (Energy Efficiency Ethernet). V kombinaci se switchi ZyXEL s podporou 802.3az lze podstatně snížit spotřebu celé sítě a současně optimalizovat její výkon. NWA3000-N je vyroben z materiálu LSZH (Low Smoke Zero Halogen), který je celosvětově uznáván pro své vynikající požárně-bezpečnostní vlastnosti. Při požáru omezuje tvorbu kouře a minimalizuje vznik jedovatých látek, nevydává žádné korozivní plyny a neničí ozónovou vrstvu. Instalace NWA3000-N tak přispívá k ochraně zdraví pracovníků v nouzových situacích.

ZyXEL NWA3000-N se dodává v několika modelech a podle provedení je vhodný pro vnitřní i venkovní instalaci: NWA3160-N s duálním pásmem, NWA3560-N s duálním pásmem a duálním rádiem a venkovní NWA3550-N s duálním rádiem. Podrobný seznam produktů a jejich popis naleznete na stránkách www.zyxel.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse