Cisco routery Linksys-E series a Wi-Fi Extender ve skandinávském designu

5. 10. 2011 22:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada routerů E-series přináší domácnostem maximální výkon ve standardu 802.11n (Wi-Fi) s rychlostí bezdrátového přenosu až 450Mbps a s kombinovanou propustností až 750Mbps.

Cisco routery Linksys-E series a Wi-Fi Extender ve skandinávském designu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Cisco uvádí na trh nové routery Linksys-E series a Wi-Fi Extender ve skandinávském designu

Společnost Cisco inovuje své produktové portfolio oblíbených domácích routerů Linksys řady E a doplňuje jej o extender Linksys RE1000. Nová řada routerů E-series přináší domácnostem maximální výkon ve standardu 802.11n (Wi-Fi) s rychlostí bezdrátového přenosu až 450Mbps a s kombinovanou propustností až 750Mbps. K dalším novinkám představených modelů patří nativní podpora standardu IPv6 nebo posilovače signálu pro lepší pokrytí a dosah. Routery E3200 a E4200 dále obsahují virtuální USB pro připojení dalších zařízení – jako jsou tiskárny či datová úložiště – nejvyšší model tak může pracovat i jako media server. Kromě toho routery disponují user friendly ovládacím rozhraním. Model E4200 pak získal prestižní designové ocenění Red Dot Award 2011.

Nová řada routerů poskytuje domácnostem dosud nedostupnou rychlost a vynikající pokrytí signálem. Rychlosti až 450Mbps je dosaženo použitím dual-band technologie pro současný přenos ve dvou pásmech a prostorovou konfigurací antén, která umožňuje provoz až 3x3 nezávislých kanálů současně (3x odesílání, 3x příjem). Inovovaná řada E dále přináší nový design, který byl oceněn prestižní cenou Red Dot Award 2011 za design, kvalitu a inovace.

Součástí všech routerů série E je software Cisco Connect pro správu a konfiguraci zařízení. Ten zajišťuje jednoduché použití, které je u zařízení pro domácnosti základem. Aplikace umožňuje přizpůsobit konfiguraci routeru „na několik kliknutí“ a uživatelé tak mohou jednoduše například:

  • Přidat další zařízení do sítě
  • Nastavit rodičovské filtry
  • Zřídit oddělenou síť pro hosty s přístupem k internetu
  • Měřit a optimalizovat výkon sítě
  • Aktualizovat firmware i ovladače

Poslední představený produkt, Linksys Wireless-N Range Extender (RE1000), pracuje nejen jako opakovač (repeater či „posilovač“) signálu, ale také jako bezdrátový bridge, umožňující připojit do sítě další zařízení bez vlastního Wi-Fi rozhraní (tiskárny, stolní počítače, storage atd.).

Jak ukázala studie IDC – v roce 2010 sice jen 16 % evropských domácností využívalo bezdrátová zařízení standardu N, ale vzrůstající nároky na rychlost a kvalitu připojení a rozšiřovaní tabletů, chytrých telefonů a internetového videa budou v následujících pěti letech znamenat zdvojnásobení této penetrace. Společnost Cisco přizpůsobuje své produkty těmto trendům a představené novinky jen potvrzují její vedoucí postavení v této oblasti. Důkazem toho je také to, že již prodala více než 70 milionů zařízení Linksys.

Tiskové zprávy

Diskuse