Xbox 360 - Gears of War 3 trhají rekordy

5. 10. 2011 22:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Úspěch Gears of War 3 je tak velký, že se díky němu trilogie Gears of War zařadila po bok nejúspěšnějších herních sérií, které pokořily tržby přesahující jednu miliardu dolarů.

Xbox 360 - Gears of War 3 trhají rekordy

Aktuální čísla Microsoftu: Gears of War 3 trhají rekordy

Společnost Microsoft poodhalila rekordní prodejní čísla třetího dílu série Gears of War. V prvním týdnu po vydání hry 20. září se celosvětově prodaly tři miliony kusů, čímž dalece překonala jakýkoli titul na všech herních platformách v letošním roce. Úspěch Gears of War 3 je tak velký, že se díky němu trilogie Gears of War zařadila po bok nejúspěšnějších herních sérií, které pokořily tržby přesahující jednu miliardu dolarů (více jak 18 miliard korun).

„Herní obchody a eshopy v České republice už několik týdnů před zahájením prodeje hlásily v porovnání s předchozími díly série Gears of War velice silné předobjednávky. Tahounem byly především limitované edice,“ říká David Klepetko, manažer herní divize společnosti Microsoft. „Gears of War 3 podle očekávání předčily oba své předchůdce nejen prodejními výsledky a popularitou u hráčů, ale i celkovou hratelností a atmosférou,“ dodává.

Hru Gears of War 3 vyvinulo renomované studio Epic Games exkluzivně pro Xbox 360. Standardní verzi hry lze zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu 1499 Kč. Limitovaná edice v ceně 1799 Kč a 2990 Kč obsahují například věrnou repliku medaile Gears of War nebo téměř 30 cm vysokou sochou Marcuse Fenixe. Kompletní informace o obsahu limitovaných balení jsou k dispozici na facebook.com/xbox.cz.

Čísla ve zkratce

• Během prvního týdne prodány tři miliony kopií hry
  • Více než 3 miliony unikátních uživatelů, kteří od zahájení prodeje hráli přes Xbox Live herní módy Beast a Horde 2.0
  • Půlnoční zahajovací prodejní akce celkem na 22 000 místech po celém světě