Fujitsu ETERNUS CS800 - datové úložiště

7. 10. 2011 01:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Jedná se o zařízení, které nabízí cenově dostupnou deduplikaci dat a pomáhá tak spravovat stále rostoucí objemy dat. Již třetí generace úložiště ETERNUS CS800 využívá pokročilou technologii deduplikace.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Fujitsu uvedla na trh nové datové úložiště s názvem ETERNUS CS800. Jedná se o zařízení, které nabízí cenově dostupnou deduplikaci dat a pomáhá tak spravovat stále rostoucí objemy dat. Nejnovější generace zařízení na ochranu dat – ETERNUS CS800 S3 – umožňuje podstatně rychlejší zálohování a obnovu dat z disků, než tomu bylo doposud.

Při výběru technologie zálohování dat byly firmy nuceny vybrat mezi rychlým, ale drahým zálohování na disky, nebo pomalejším a cenově dostupnějším způsobem zálohování na pásky. Novinka od společnosti Fujitsu řeší tento problém. Již třetí generace úložiště ETERNUS CS800 využívá pokročilou technologii deduplikace. Snižuje tak skutečný objem dat, který musí být zálohován, a činí zálohování na disky cenově dostupnější.

„Vylepšené zařízení ETERNUS CS800 S3 je dvakrát rychlejší než předchozí model a pokročilá deduplikace dat snižuje objem zálohování až o 95 procent. Fujitsu ETERNUS CS800 S3 rovněž umožňuje bezproblémové centralizované zálohování mezi pobočkami, stejně jako zálohování přes noc, neboť objem síťového provozu se snižuje až 20krát,“ říká Petr Frýdl, produktový manažer společnosti Fujitsu Technology Solutions.

Zařízení ETERNUS CS800 S3 automaticky řídí všechny funkce deduplikace a replikace dat, stejně jako konfiguraci hardwaru a softwaru. ETERNUS CS800 S3 navíc automatizuje a optimalizuje operace zálohování dat v souladu se síťovou topologií. Inovované datové úložiště poskytuje výkon a škálovatelnost pro úplnou ochranu důležitých dat a díky tomu, že je certifikováno pro práci s komerčně dostupnými zálohovacími softwary, velmi snadno se integruje do stávajících zálohovacích prostředí podniku.

ETERNUS CS800 S3 je k dispozici v kapacitách od 4 TB do160TB a automaticky přenáší data rychlostí až 5.8TB za hodinu. Model úložiště s označením 8 TB Network Attached Storage (NAS) je rozšířením kategorie modelu 4 TB NAS, který je nově zaměřen na uspokojení požadavku malých podniků a filiálek v poměru cena / výkon. Nový rychlostní režim zajišťuje ještě rychlejší přenosové rychlosti pro ochranu aplikací, jako jsou například databáze. Příjemnou zprávou je jistě možnost využít servisní pracovníky od společnosti Fujitsu při upgradu ETERNUS CS800 S2 na nové výkonné funkce nové generace modelu, a to bez dalších licenčních nákladů.

„Účinná ochrana údajů má v dnešní době zásadní význam. Rychlý růst dat, kterému čelí každá společnost, se vzhledem k nárůstu požadavků na prostor pro zálohování a delší dobu zálohování stává složitým problémem. Nová generace datových úložišť ETERNUS CS800 S3 nabízí zákazníkům jednoduché řešení výše uvedených požadavků“, doplňuje Petr Frýdl.

Fujitsu ETERNUS řady CS zjednodušuje ochranu dat v heterogenních IT prostředích, centrálně spravuje zálohování a obnovování dat z mainframů, UNIXu a x86 systémů. Spojuje tedy to nejlepší z disků, pásků a deduplikace do jednotné a integrované podoby.

Datové úložiště Fujitsu ETERNUS CS800 S3 bude možné zakoupit od října letošního roku. Ceny se liší podle konfigurace.

Tiskové zprávy

Diskuse