Kingston SSDNow KC100 - disk pro firmy

7. 10. 2011 01:27    Rubrika: Tiskové zprávy

k Kingston SSDNow KC100 využívá oceňovaný nejmodernější řadič SandForce. Disky Kingston SSDNow KC100 se dodávají v provedení s kapacitami 120 GB, 240 GB a 480 GB, a to buď jako samostatné disky, nebo ve formě sad pro snadný upgrade.

Kingston SSDNow KC100 - disk pro firmy

Kingston Digital uvádí první SSD disk s řadičem SandForce vybavený pro použití v podnicích

• Prodloužená záruka na pět let
  • Ochrana integrity dat pomocí technologie DuraClass
  • Jediný SSD disk pro klientské systémy vybavený možností sledovat atributy S.M.A.R.T

Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, oznámila zahájení dodávek pevného paměťového úložiště (solid state drive – SSD) určeného pro profesionální firemní nasazení s označením SSDNow KC100, které je prvním modelem této značky s rozhraním SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s). Disk Kingston SSDNow KC100 využívá oceňovaný nejmodernější řadič SandForce®. Tento špičkově vybavený SSD disk poskytuje výjimečný výkon a okamžitě zvýší produktivitu jakéhokoli klientského systému. Disky Kingston SSDNow KC100 se dodávají v provedení s kapacitami 120 GB, 240 GB a 480 GB, a to buď jako samostatné disky, nebo ve formě sad pro snadný upgrade.

Na disk SSDNow KC100 se vztahuje pětiletá záruka, která odpovídá průměrnému cyklu obnovy produktů ve firemním prostředí. Díky uplatnění technologie řadiče SandForce s názvem DuraClass™ poskytuje disk SSDNow KC100 ochranu integrity dat na světově špičkové úrovni. Firmy se mohou spolehnout, že jejich data jsou v bezpečí, protože tento disk nabízí vyspělé funkce pro optimalizaci opotřebení a likvidaci nepotřebných dat, které slouží k zachování optimální životnosti a výkonu disku. Ochrana integrity dat běží transparentně na pozadí, takže v žádném případě nenarušuje provoz disku v každodenním nasazení.

Disk SSDNow KC100 je jediný model SSD disku, který nabízí možnost zpracovávat atributy S.M.A.R.T na úrovni potřebné pro podnikové nasazení. Pomocí standardních a veřejně dostupných nástrojů pro monitoring parametrů S.M.A.R.T je možné sledovat statistiky využití SSD disku, jeho „zdravotní stav“ a celkovou životnost. Díky tomu mohou mít pracovníci IT oddělení klid v duši, když si mohou být jisti, že veškeré činnosti uživatelů jsou obstarány v pořádku a že disky SSDNow KC100 na klientské straně jsou spolehlivé a pracují optimálně.

„Společnost Kingston® uvádí nový SSD disk SSDNow KC100 splňující nároky pro podnikové nasazení se vzrušeným očekáváním,“ řekl Marcin Gaczor, tiskový mluvčí společnosti Kingston Technology Europe. „Integrita dat je zásadní pro každou firmu a disk SSDNow KC100 dokáže nabídnout nejvyšší standardy ochrany dat na klientských systémech, na nichž bude instalován. Uživatelé se mohou spolehnout, že díky kombinaci trvanlivosti, spolehlivosti a výkonu se disky SSDNow KC100 stanou velmi důležitým přínosem pro jejich pracovní prostředí.“

Nový model SSDNow KC100 samostatně provádí i šifrování dat a zajišťuje tak jejich okamžitou ochranu na úrovni klientského systému. Má dva vestavěné šifrovací systémy, které data chrání buď pomocí šifry AES-128, nebo AES-256, a kódování probíhá na úrovni disku, takže nijak nezatěžuje systémové zdroje hostitelského systému a nezpomaluje rychlost přenosu dat. Disk SSDNow KC100 je navíc zpětně kompatibilní se současnými systémy s rozhraním SATA 2, takže investice lze využít již nyní a při budoucím upgradu klientských systémů zůstanou zachovány.