Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus

7. 10. 2011 04:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung GALAXY Tab 7.0 se oproti svému předchůdci vyznačuje silnějším dvoujádrovým procesorem a operačním systémem Android 3.2 Honeycomb. Se svým 7palcovým displejem, váhou 345 gramů a tloušťkou 9, 96 mm se tablet vejde jak do malé dámské kabelky, tak do vnitřní kapsy saka.

Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus

Nový tablet Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus nabízí vysoký výkon s operačním systémem Android 3.2 Honeycomb

Samsung GALAXY Tab 7.0 se oproti svému předchůdci vyznačuje silnějším dvoujádrovým procesorem a operačním systémem Android 3.2 Honeycomb. Uživatele potěší svou tenkostí 9,96 mm a váhou pouhých 345 gramů. Díky GSM modulu jej lze využít také jako mobilní telefon.

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., přední výrobce mobilních zařízení, uvádí na trh Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus. Tento tablet, s váhou pouhých 345 gramů, nabízí bohaté multimediální zážitky, které si uživatelé mohou vychutnat na 7palcovém displeji. Kombinace rychlosti a široké použitelnosti je pro Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus samozřejmostí, zvláště ve spojení s nejnovějším operačním systémem Google AndroidTM ve verzi 3.2 Honeycomb.

Zdeněk Paškevič, produktový manažer telco divize Samsung, říká: „S potěšením uvádíme na trh nástupce Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus, který přináší v tenčím těle vyšší výkon při zachování benefitů ve formě slotu na MicroSD kartu, možnosti volání přes mobilní síť a portability.“

Velký výkon v malém těle

Se svým 7palcovým displejem, váhou 345 gramů a tloušťkou 9, 96 mm se tablet vejde jak do malé dámské kabelky, tak do vnitřní kapsy saka. Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus je vybaven dvoujádrovým 1.2 GHz procesorem, který svým vysokým výkonem zabezpečuje plynulé a ničím nerušené uživatelské zážitky. Mini Apps umožňuje multitasking až 7 aplikací, které jsou jednoduše dostupné ze spodní funkční lišty na hlavní obrazovce. Prostřednictvím pop-up menu mohou uživatelé rychle spustit své oblíbené funkce, jako je hudební přehrávač či kalendář. Vedle toho si mohou uživatelé navrhnout a přizpůsobit vzhled displeje tabletu podle svých aktuálních potřeb skrze Live Panel.

Došlo také ke zdokonalení prohlížení webových stránek, optimalizaci Adobe Flash a využití konektivity HSPA+, což uživatelům zajistí rychlost stahování až třikrát rychlejší než s tradičním HSPA připojením. Kromě toho Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus využívá technologie Wi-Fi Channel Bonding, kdy jsou k připojení využity dva komunikační kanály zároveň, a umožňují tak dosahovat až dvakrát větší rychlosti přenosu dat, než u klasického připojení.

Se Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus lze telefonovat nebo realizovat video hovory ve vysoké kvalitě.

Bohatý výběr multimédií na cestách

Videa ve Full HD si mohou uživatelé vychutnat na 7palcovém WSVGA displeji s podporou kodeků DivX, které zajišťují přehrávání různých video formátů. Vylepšená virtuální schránka, která uchovává text a obrázky, rozšiřuje možnosti funkcí kopírovat a vložit. Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus také nabízí zdokonalenou galerii obrázků, nabízí jednodušší management fotografií, díky možnosti označení místa pořízení fotografie, či přidání popisku přímo v náhledu fotografie, pomocí rozdělení obrazovky na dvě části.

Tradiční výbavou tabletu zůstávají funkce Social Hub (komunikace na sociálních sítích), Readers Hub (elektronické čtení knih, novin a časopisů) a Music Hub (přístup k 13 milionům písním).

Samsung GALAXY Tab 7.0 Plus bude na českém trhu dostupný od druhé poloviny listopadu za doporučenou maloobchodní cenu 12 199 Kč.