HP FlexNetwork urychlí nasazení aplikací do IT infrastruktury datových center

13. 10. 2011 22:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila uvedení nových síťových produktů a služeb založených na architektuře HP FlexNetwork, jež nabízí zvýšenou flexibilitu zejména uživatelům, kteří potřebují držet krok s vysoce proměnlivými požadavky zákazníků na IT infrastrukturu.

Nová řešení HP zdokonalují sítě pro lepší virtualizaci a přístup z mobilních zařízení

Řešení HP FlexNetwork urychlí nasazení aplikací do IT infrastruktury datových center, kampusů či poboček

Pro standardní síťovou infrastrukturu je charakteristický nedostatek flexibility, přitom ta je dnes nezbytná pro lepší podporu virtualizovaných infrastruktur, kvůli maximální šířce pásma vyžadované náročnými multimediálními aplikacemi či škálovatelnosti související s narůstajícím počtem připojených mobilních zařízení.

Nová řešení HP Networking nabízejí vylepšenou podporu virtualizace i multimediálních a mobilních aplikací uvnitř firem při snadné migraci na novější internetové protokoly, 10Gb ethernetové (GbE) síťové standardy a virtualizované služby napříč jednotlivými pobočkami:

— Řešení HP FlexFabric pro datová centra nyní zahrnuje nový 10 GbE HP 5900 rackový přepínač a aktualizovanou verzi modelů série HP 12500, které uživatelům nabízejí zvýšení rychlosti komunikace mezi servery až o 80 %.(1)

— Systém HP FlexCampus založený na nových stohovatelných přepínačích HP 3800 poskytuje až o 450 % vyšší výkon(2) a novou referenční architekturu pro kampusy. Sjednocuje kabelové a bezdrátové sítě, aby zajistil maximální mobilitu a plynulý běh náročných multimediálních aplikací.
— Rozšířené portfolio nových virtualizovaných servisních modulů HP FlexBranch s technologií HP partnerů VMware a Citrix pomáhá urychlit poskytování jednotlivých aplikací pobočkám a přitom ušetřit 21 % provozních nákladů.(3)

— Řešení HP FlexManagement s integrovaným filtrováním přístupů z mobilních sítí (NAC, Network Access Control) v rámci produktu HP Intelligent Management Center 5.1 sjednocuje firemní politiku přístupu k mobilním zařízením a zároveň chrání IT infrastrukturu před mobilními hrozbami.

— Specializované služby zpřístupňují a zjednodušují přechod na protokol IPv6; zajišťují tak lepší kontinuitu provozu a minimalizují související rizika.

— Nový program výhodného financování s nízkým úrokem zpřístupňuje obchodním partnerům řešení HP Networking při minimální počáteční investici.

„Organizace potřebují jednodušší, avšak lépe škálovatelnou síťovou infrastrukturu, která dovoluje držet krok s dynamickými požadavky jednotlivých aplikací,“ uvedla Bethany Mayer, senior vicepresidentka a generální ředitelka HP Networking. „HP je v současnosti jedinou společností nabízející unifikovaný přístup k síťovým řešením pro prostředí datových center, kampusů a samostatných poboček, která umožňují zákazníkům spolehlivé nasazení a provoz různorodých aplikací využívajících například cloudové technologie nebo datově náročná multimédia.“

Dynamické poskytování aplikací v prostředí datových center

Řešení HP FlexFabric se zaměřuje na zjednodušení provozu datových center

– odstraňuje zbytečné síťové vrstvy, nevyužívané linky a zvyšuje výkon sítě, společně s usnadněním její správy a nasazení dílčích komponent. Společnost HP nyní rozšířila nabídku HP FlexFabric o nová řešení, která nabízejí:

— Až o 300 % vyšší škálovatelnost síťové infrastruktury díky nové řadě 10GbE rackových přepínačů HP 5900, které snižují požadavky na počet logických jednotek v serverové vrstvě o 50 %, čímž také o 50 % redukují celkové náklady na vlastnictví. Základem přepínačů je inovovaná technologie HP Intelligent Resilient Framework (IRF), která umožňuje čtyřem přepínačům HP 5900 virtualizaci a provoz, jako by se jednalo o jediný přepínač. (1)

— Vyšší flexibilitu sítí a výkon přepínačů řady HP 12500 prostřednictvím inovované technologie HP IRF. Tyto přepínače nabízejí plnou podporu IPv6, dvakrát vyšší propustnost a navíc až 500\xD7 snižují čas potřebný k obnovení síťového provozu v případě výpadku.(1)

Správa multimédií a mobilních požadavků v prostředí kampusů

Nové systémy HP FlexCampus, které poskytují vyšší síťový výkon, snazší nasazení a zjednodušenou správu IT infrastruktury v kampusech, nabízejí:

— Až o 76 % nižší latenci a o 122 % vyšší hustotu 10 GbE portů prostřednictvím stohovatelných přepínačů HP 3800. Díky podpoře standardu Energy Efficient Ethernet mají modely HP 3800 své energetické nároky o 14 % nižší ve srovnání s adekvátními konkurenčními produkty.(2)

— Zvýšený výkon a flexibilitu při současném snížení nákladů až o 34 %(3) díky HP FlexCampus referenční architektuře, která nabízí nejlépe osvědčené postupy pro bezproblémovou implementaci síťových technologií v prostředí kampusů, optimalizovaných pro video a unifikovanou komunikaci.

Správa a zabezpečení přístupů z chytrých mobilních zařízení

HP nyní zajišťuje unifikovanou správu jak virtuálních, tak i fyzických prostředí v heterogenních sítích prostřednictvím aktualizovaného centra HP Intelligent Management Center (IMC) 5.1 z balíku nástrojů HP FlexManagement, které nyní podporuje 5 786 zařízení od více než 150 výrobců a pomáhá chránit IT infrastrukturu před možnými hrozbami zneužívajícími mobilní zařízení a aplikace.

Virtualizované síťové služby pro pobočky

V rámci zjednodušení nasazení síťových služeb představilo HP také virtualizované servisní moduly pro přepínače HP 5400zl a 8200zl – první zařízení na trhu, která dokážou propojit virtualizované servisní moduly na více pobočkách do jediné síťové infrastruktury schopné sdílet hostování různorodých aplikací a služeb. Řešení HP Advanced Services zl Module with VMware vSphere® 5 a HP Advanced Services zl Module with Citrix XenServer® navíc snižují o 57 % spotřebu energie a o 43 % prostorové nároky ve srovnání s konkurenčními produkty.(3)

Ekonomické změny pod dohledem

Nové konzultační služby HP Network Consulting pomáhají firmám a vládním organizacím při přechodu z internetového protokolu verze IPv4 na verzi IPv6. Umožňují zákazníkům „kapitalizovat“ přechod na IPv6, vytěžit maximum ze stávající IT infrastruktury a minimalizovat rizika přerušení spojení s jejich klienty a obchodními partnery.

Služby HP Financial Services poskytují obchodním partnerům HP finanční podporu určenou na pronájem síťových produktů HP, které budou používány jako demo vybavení pro zákazníky. Měsíční poplatek v tomto případě odpovídá 1,5 % standardní ceníkové ceny po dobu 18 měsíců.

Ceny a dostupnost

Rackové přepínače HP 5900 budou dostupné začátkem roku 2012 za doporučenou koncovou cenu začínající na 38 000 dolarech (cca 692 000 Kč) pro USA trh. Přepínač HP 12500 se čtyř-šasi virtualizovaným jádrem vstoupí na celosvětový trh během letošního podzimu bez dodatečných poplatků. Přepínač HP 10500 pro kampusy je již v prodeji od 38 000 dolarů (přibližně 692 000 Kč). Přepínače řady HP 3800 lze v evropských zemích koupit od 3 990 € (zhruba 99 000 Kč).

Celosvětově dostupné jsou již také moduly HP zl pro prostředí VMware a Citrix. HP Advanced Services zl Module s VMware vSphere 5 (včetně předplacené podpory a 8GB RAM) začíná na ceně 4 239 € (přibližně 105 000 Kč), HP Advanced Services zl Module s Citrix XenServer (včetně předplacené podpory a 4GB RAM) je v prodeji od 3 599 € (přibližně 89 000 Kč).

Systém HP Intelligent Management Center 5.1 bude dostupný na začátku roku 2012 za doporučenou koncovou cenu 5 419 € (přibližně 134 000 Kč).

Síťová architektura HP FlexNetwork je klíčovou součástí řešení HP Converged Infrastructure. Optimalizuje provoz síťových prostředí zajištěním jednotné implementace vhodných protokolů do všech zařízení, která jsou součástí podnikové sítě. Díky tomu mohou zákazníci zjednodušit a zrychlit poskytování služeb v rámci datových center, kampusů či poboček, stejně jako dosáhnout vyšší míry agility a inovací.

Tiskové zprávy

Diskuse