ZENBOOK - ultrabook notebooky podle Asusu

13. 10. 2011 22:42    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil v New Yorku své první modely ultrabooků, tedy tenkých a lehkých notebooků s výkonnými procesory Intel druhé generace, které bude výrobce prodávat pod označením ZENBOOK. Slavnostního odhalení se kromě předsedy společnosti ASUS Jonneyho Shiha účastnil také Tom Kilroy, viceprezident a generální ředitel společnosti Intel pro prodej a marketing.

ZENBOOK - ultrabook notebooky podle Asusu

Přenosné počítače ASUS ZENBOOK UX21 a UX31 charakterizuje čistý design, vysoký výkon, nízká spotřeba a kvalitní zvuk. Na českém trhu se objeví ultrabooky ASUS počátkem listopadu.

Předseda společnosti ASUS Jonney Shih, představil účastníkům tiskové konference v New Yorku čtyři zásady, kterými se tým pro vývoj produktů firmy ASUS při návrhu ultrabooků ZENBOOK řídil.

Čistý design – Ultrabooky ASUS ZENBOOK symbolizují propojení umění s technologií. Stříbrný vnější kryt zdobí soustředný kruhový vzor, jenž si pohrává s paprsky dopadajícího světla. Díky tloušťce necelé 3 mm zepředu a 9 mm vzadu jsou křivky notebooků ZENBOOK velmi elegantní – zaslouženě se proto mohou chlubit titulem nejtenčích ultrabooků na trhu. Novinky jsou dobrou volbou pro studenty i uživatele trávící hodně času na cestách.

Plnohodnotný výkon – Modely ZENBOOK UX21 a UX31 využívají nejnovější procesory Intel Core druhé generace optimalizované pro použití v mobilních zařízeních. Štíhlé tělo těchto počítačů v sobě skrývá celou řadu dalších technologických vymožeností. Disponují funkcí okamžitého zapnutí, která obnoví chod systému z režimu spánku během 2 sekund*. V pohotovostním režimu navíc vydrží až 2 týdny*, což je čtyřikrát více, než je běžné.

Data mohou uživatelé ukládat na velmi rychlé SSD disky, a o spojení s okolním světem se starají technologie Bluetooth V4.0 a rychlé datové rozhraní USB 3.0. ASUS přidal také technologii USB Charger+, jež se vyznačuje napájeným portem USB 3.0, přes který lze velmi rychle nabíjet přenosná zařízení, i když je počítač vypnutý. Aby všechny tyto technologie mohly správně fungovat, vyvinuli inženýři ze společnosti ASUS speciální systém chlazení využívající kanálek ve tvaru písmene V s měděným žebrováním. To zajišťuje lepší proudění vzduchu a účinné snížení teploty. Tím však výčet předností těchto ultrabooků nekončí - jakmile zbývající energie baterie klesne pod 5 %, ZENBOOKy automaticky uloží všechny rozpracované soubory a předejdou tak případné ztrátě dat.

Maximálně ekologický – Počítače ZENBOOK využívají patentovanou technologii Super Hybrid Engine II od společnosti ASUS, která inteligentně šetří energii baterie, a zajišťuje tak až o 25 % delší výdrž* než u ostatních ultrabooků. Majitelé ultrabooku ZENBOOK tedy spotřebovávají méně energie, a tedy méně zatěžují životní prostředí.

Úžasný zvuk – Notebooky už dávno neslouží jen k práci, ale také ve chvílích volna. Proto je každý ZENBOOK vybaven zvukovou technologií ASUS SonicMaster – optimalizovanou sadou hardwaru a softwaru, která je výsledkem spolupráce týmu ASUS Golden Ear a společnosti Bang & Olufsen ICEpower. Technologie SonicMaster přináší pestrý prostorový zvuk navzdory útlému provedení těchto počítačů.

„Ultrabooky zásadním způsobem mění oblast osobní výpočetní techniky,“ řekl u příležitosti uvedení ultrabooků ZENBOOK Tom Kilroy, viceprezident a generální ředitel společnosti Intel pro prodej a marketing. „Jen několik měsíců poté, co Intel představil koncept tohoto typu zařízení, přišel ASUS se svými modely obdařenými vysokým výkonem zajištěným procesory Intel Core i7 a Core i5 druhé generace. Tyto počítače nabízejí špičkové zabezpečení, odezvu a další funkce, které naplňují příslib ultrabooků – nabídnout pocit bezproblémové práce s počítačem.“

Modely ZENBOOK UX21 a ZENBOOK UX31 budou v České republice v prodeji od začátku listopadu za 24 490 Kč, respektive 29 490 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse