Fujitsu ETERNUS DX60 S2 - datové úložiště pro malé a střední firmy

18. 10. 2011 19:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu uvedla na trh nové datové úložiště ETERNUS DX60 S2, které poskytuje vyšší výkon, flexibilitu a snadnou obsluhu, a to vše za přijatelnou cenu. Je tak ideálním řešením pro řízení a ukládání dat pro malé a střední firmy.

Nový ETERNUS DX60 S2 byl vyvinutý speciálně pro potřeby firem, které chtějí sjednotit a centralizovat správu dat a zajistit spolehlivé úložiště pro své pobočky. Nové datové úložiště je vhodné pro správu celého IT provozu, včetně kritických podnikových aplikací a databází, virtualizovaných serverů a obchodních datových skladů.

ETERNUS DX60 S2 je základním modelem řady ETERNUS DX od společnosti Fujitsu. I tak je kapacita jeho úložného prostoru až 72 TB – což představuje 72 000 hodin nebo více než osm let nepřetržitého televizního záznamu v DVD kvalitě.

Datová úložiště ETERNUS DX60 umožňují flexibilní rozšiřování s využitím 24 pevných disků a přináší tak možnost rychle se přizpůsobovat měnícím se potřebám podniků. Různé modely lze připojit k hostitelům pomocí technologií Fibre Channel, iSCSI nebo SAS, čímž lze maximalizovat investice zákazníků do již existující IT infrastruktury. Systém ETERNUS DX60 S2 je k dodání od 7. října 2011 a bude na českém a slovenském trhu prodáván prostřednictvím rozsáhlé sítě Fujitsu partnerů.

Datová úložiště ETERNUS nabízí komplexní řešení pro ukládání datových řad pro podniky všech velikostí. Základem obchodního úspěchu úložišť ETERNUS je výkonnost, spolehlivost a vysoká ochrana při správě dat. Více než 40ti letá zkušenost společnosti Fujitsu v oblasti vývoje ukládání dat založená na jednotné architektuře a jednotném systému pro management umožnila, že nabízená datová úložiště ETERNUS DX tvoří dokonale integrovanou řadu. Široký výběr úložišť od základních až po high-endovou třídu nabízí správnou volbu pro každého zákazníka a podílí se na efektivním růstu společnosti.

Jednoduché řízení ukládání dat díky softwaru ETERNUS SF Express

Správa ukládání dat, která je pro malé a střední podniky často strašákem, je prostřednictvím softwaru na správu dat s názvem ETERNUS SF Express jednoduchá. Pro úplnost je třeba dodat, že tento software je dodáván zdarma s každým systémem ETERNUS DX60 S2. Software ETERNUS SF Express zvyšuje provozní efektivitu při instalaci, konfiguraci a údržbě infrastruktury datových úložišť.

Díky úzké integraci se stávající IT infrastrukturou – včetně hostitelských operačních systémů, serverů od různých dodavatelů a síťových infrastruktur a řešení pro zálohování – mohou být úkoly na systému ETERNUS prováděny rychleji. Tím se výrazně snižuje celkový čas a úsilí potřebné pro správu dat a zařízení.

„Nové datové úložiště ETERNUS DX60 S2 je ušité na míru specifickým potřebám malých a středních firem a přináší velké možnosti pro naše partnery. Nový ETERNUS DX60 S2 budeme propagovat prostřednictvím specifických tréninkových programů a zápůjčkami DEMO systémů. V neposlední řadě dáme našim partnerům možnost přizpůsobit si objednávkový systém, zkrátíme dodací lhůty a optimalizujeme ceny v rámci našich prodejních kanálů“, říká Lubomír Štefek, produktový manažer společnosti Fujitsu Technology Solutions.

Tiskové zprávy

Diskuse