NVIDIA 3D Vision s další generací 3D brýlí a monitorů

18. 10. 2011 18:10    Rubrika: Tiskové zprávy

NVIDIA 3D Vision 2 brýle byly vyvinuty speciálně pro hráče a nadšence. Pomohou lépe se do hraní ponořit, díky svým - ve srovnání s brýlemi první generace - o dvacet procent větším sklům, což samozřejmě znamená širší zorný úhel a navíc také lepším cloněním z vnějšku pronikajícího světla.

NVIDIA 3D Vision s další generací 3D brýlí a monitorů

Nové 3D Vision 2 brýle a 3D monitory s technologií zesvětlení obrazu lákají hráče do pestrobarevných 3D světů

Nejlepší 3D technologie pro osobní počítače se dnes stala jednoduše ještě lepší s uvedením nových NVIDIA® 3D Vision™ produktů. Ty byly stvořeny pro jediný účel – hráči a nadšenci se jejich pomocí mohou ponořit do báječného a více než kdy předtím realistického světa 3D her, filmu a fotografie.

NVIDIA® 3D Vision™ 2, nová generace 3D technologie od společnosti NVIDIA, sbírající různá ocenění po celém světě. Nové brýle mají učesaný design a také vychytávky přispívající k celkovému vylepšení 3D vjemu při hraní her nebo užívání si filmů a fotografií.

NVIDIA 3D LightBoost™je unikátní nová technologie zobrazování, která skutečně dramaticky vylepšuje prostorové vnímání až dvakrát jasnějším obrazem a mnohem bohatším podáním barev oproti ostatním dostupným technolo-giím 3D stereoskopického zobrazování.

Tyto technologie tak přináší hráčům ultimátní 3D platformu pro letošní podzim a jeho žhavé herní tituly jako Batman: Arkham City, LA Noire a další a další. Skrze připravený 3D Vision ekosystém NVIDIA zároveň také svým zákazníkům přináší nejširší nabídku toho nejkvalitnějšího 3D obsahu a podporovaných zobrazovacích zařízení.

“Úžasné, pestré a křišťálově čisté 3D světy – to je to, co přináší NVIDIA 3D Vision 2 brýle ve spojení s 3D Lightboost monitory a laptopy,” říká Phil Eisler, general manager 3D Vision ve společnosti NVIDIA. “Náš vývojový tým opravdu neuvěřitelně posunul 3D na PC. Stvořili jsme dechberoucí prostředek na hraní. Zážitek je ještě dokonalejší než nabízejí ty nejlepší hollywoodské 3D snímky.”

“Technologie NVIDIA 3D LightBoost dělá 3D hry, filmy a fotografie jednoduše působivějšími a realističtějšími než kdy předtím,” říká David Wung, senior director produktového managementu skupiny Open Platform Business (OPBG) společnosti ASUS Computer International. “S 3D LightBoostem jsou barvy na našich nových full-HD monitorech bohatší a textury i různé drobné detaily na vás doslova vyskakují z obrazovky. Výsledný efekt a zážitek je něco, co jistě stojí za pozornost. Jsme hrdí na to, že uvedením ASUS VG278H jsme prvním výrobcem desktopových displejů, který tuto technologii přináší zákazníkům.“

NVIDIA 3D Vision 2 brýle

NVIDIA 3D Vision 2 brýle byly vyvinuty speciálně pro hráče a nadšence. Pomohou lépe se do hraní ponořit, díky svým – ve srovnání s brýlemi první generace – o dvacet procent větším sklům, což samozřejmě znamená širší zorný úhel a navíc také lepším cloněním z vnějšku pronikajícího světla. 3D Vision 2 brýle jsou vyrobené z měkčího materiálu, takže je jejich nošení spolu s herními headsety pohodlnější.

Brýle, které využívají NVIDIA advanced active-shutter a bezdrátovou IR technologii, umožňují hráčům a 3D nadšencům přístup k nejširšímu výběru kvalitního 3D obsahu dostupného v současné době. Bavíme se o více než 550ti 3D hrách s rozlišením 1080p, více než stovce 3D filmů ve formátu Blu-ray a tisících 3D videí a fotek dostupných přes YouTube a 3DVisionLive.com. Rovněž je třeba zmínit, že 3D Vision 2 brýle jsou zpětně plně kompatibilní s veškerým obsahem i všemi zařízeními stávajícího 3D Vision ekosystému, který dnes čítá více než 70 různých 3D Vision monitorů, laptopů a projektorů, video aplikací a fotoaparátů.

NVIDIA 3D LightBoost technologie

3D LightBoost je nová zobrazovací technologie společnosti NVIDIA, jež je schopná – ve srovnání s technologiemi stávajícími – podat trojrozměrný obraz až dvakrát jasněji navíc s vylepšenou kvalitou barev. Dále dramaticky zvyšuje jas osvětlení uživatelova okolí – herní klávesnice a myš jsou lépe vidět – a redukuje tzv. 3D ghosting.

Prvním certifikovaným 3D LightBoost desktopovým displejem je 27” LED full HD (1920x1080) monitor ASUS VG278H, využívající 3D HDMI 1.4 vstup, stejně jako Dual-link DVI vstup pro full HD 1080p 3D hraní. Exkluzivní Trace-Free II technologie umí 120Hz obnovovací frekvenci a 2ms odezvu, což zaručuje ostré, jasné a naprosto plynulé zobrazování. Dostupnost na trhu se očekává během října 2011 a součástí balení ASUSu VG278H jsou jedny 3D Vision 2 brýle. Doporučená retailová cena na americkém trhu je \$699.

Další 3D LightBoost kompatibilní displeje od výrobců Acer a BenQ by měly být v prodeji v nejbližších měsících. Laptopy kompatibilní s 3D LightBoost zahrnují následující modely od společnosti Toshiba – Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 a konečně Qosmio X770/X775 – také zde očekáváme i další zařízení v nadcházejících měsících.

3D Vision 2 ceny a dostupnost

V balení 3D Vision 2 brýlí, které se má celosvětově objevit na trhu v říjnu, naleznete rovněž bezdrátový USB IR. K dostání u všech dobrých retail a e-tailerů by mělo být za doporučených \$149. Zakoupit bude možno rovněž na NVIDIA online store. Samotné 3D Vision 2 brýle budou k mání za doporučených \$99. Pro vice informací se můžete podívat rovněž na www.nvidia.com/3dvision.

O NVIDIA 3D Visionu

NVIDIA je celosvětovým lídrem v oblasti 3D technologií pro osobní počítače. Technologie NVIDIA 3D Vision a 3D Vision 2, pracující s 3D Vision softwarem a pokročilými brýlemi s aktivní clonou, poskytuje v kombinaci s NVIDIA GPU a 3D monitorem či projektorem, všem hráčům, milovníkům filmů a foto nadšencům dechberoucí stereoskopický 3D obraz. Technologie NVIDIA 3D Vision rovněž umožňuje přístup k nejbohatšímu 3D obsahu. Ten sestává z více než 550ti 3D her, 3D filmů ve formátu Blu-ray, 3D fotografií a streamovaného videa po internet. Umožňuje svým uživatelům uploadovat, sdílet a sledovat 3D fotky v plném rozlišení, stejně jako užívat si 3D videí na NVIDIA 3DVisionLive.com, na světě prvním 3D online komunitním portálu. Dále pak uživateli připojit svůj osobní počítač či laptop k 3D HD televizi nebo HDMI 1.4 kompatibilnímu audio/video receiveru pomocí NVIDIA 3DTV Play™ softwaru a naplno si užívat nejnovější 3D kontent přímo v pohodlí svého obývacího pokoje ve full HD 3D a s dokonalým HD surround zvukem.

Technologie NVIDIA 3D Vision Pro™ kombinuje bezdrátové brýle s aktivní clonou a pokročilý software, který automaticky převádí seriózní, na práci zaměřené aplikace, do plně stereoskopického 3D a zdokonaluje tak jejich užitnou hodnotu, produktivitu a komfort. Technologie 3D Vision Pro je vyvíjena speciálně pro použití více uživateli současně, například pro společnou práci v produkčním prostředí a využívá obousměrné 2.4GHz rádiové komunikace na dlouhé vzdálenosti.

Tiskové zprávy

Diskuse