Telefónica ve Španělsku zavádí mobilní služby 4G LTE

24. 10. 2011 22:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel-Lucent spolupracuje s Telefónicou na projektu, jehož cílem je zavedení superrychlé sítě 4G poskytující širokopásmové mobilní služby po celé Evropě. Prvním krokem je spuštění bezdrátové 4G sítě ve Španělsku, která využije LTE technologii od společnosti Alcatel-Lucent.

Jako první ve Španělsku zavádí Telefónica díky spolupráci s Alcatel-Lucent superrychlé širokopásmové mobilní služby 4G

Telefónica si otestuje LTE síť v Madridu a Barceloně před jejím celostátním zavedením

Alcatel-Lucent spolupracuje s Telefónicou na projektu, jehož cílem je zavedení superrychlé sítě 4G poskytující širokopásmové mobilní služby po celé Evropě. Prvním krokem je spuštění bezdrátové 4G sítě ve Španělsku, která využije LTE technologii od společnosti Alcatel-Lucent.

V rámci pilotních 4G sítí v Madridu a Barceloně založených na LTE technologii bude Telefónice umožněno testovat nejrůznější aplikace a služby, které využívají superrychlé připojení 4G LTE. Tento projekt současně poskytne společnosti Telefónica možnost prozkoumat a vyzkoušet celkový výkon a cenové výhody této technologie.

4G LTE technologie poskytuje domácnostem a firemním zákazníkům mobilní internet srovnatelné rychlosti jako nejrychlejší „pevné” připojení a přináší do domovů a kanceláří širokopásmové služby. Na cestách bude možné využívat nepřeberné množství služeb jako je HD video, stahování hudby, mobilní videohry nebo vysokorychlostní připojení k webový službám jako jsou sociální sítě.

Alcatel-Lucent má bohaté zkušenosti a znalosti získané při budování největší a nejmodernější 4G LTE sít v USA a ty přináší s sebou i do tohoto projektu. Zákazníkům společnosti Telefónica tato technologie přinese stejné výhody jako spotřebitelům v USA.

„Tento projekt je důležitým krokem vedoucí k pokrytí celé Evropy sítí 4G. Telefónica je odhodlána být v tomto směru vedoucí hybnou sílou. Našim prvním společným cílem je poskytovat španělským zákazníkům bezkonkurenční mobilní širokopásmové připojení. Tím, že jsme se připojili k Telefónice jako partner na jejich cestě k nové generaci bezdrátové komunikace, se otvírá i nová kapitola našeho vztahu,” uvedl Stephen Carter, prezident pro Evropu, Střední východ a Afriku ze společnosti Alcatel-Lucent.

Alcatel-Lucent poskytne Telefónice kompletní end-to-end 4G LTE řešení, včetně základnových stanic LTE (eNodeBs), all-IP wireless Evolved Packet Core (EPC) a možnosti data managamentu díky IP Multimedia Subsystem (IMS). V rámci tohoto projektu Alcatel-Lucent převezeme veškerou zodpovědnost za vybudování, provozování a údržbu sítě, zatímco Telefónica se bude soustředit na rozvoj služeb pro koncové zákazníky.

Řešení Alcatel-Lucentu předjímá budoucí evoluci směrem ke své průlomové produktové řadě lightRadio™, která přináší mnoho pozitiv v oblasti širokopásmových sítí jako jsou dramatické snížení provozních nákladů, technická nenáročnost a nízká spotřeba energie. Produkt lightRadio je navržen tak, aby uspokojil potřeby operátorů v dlouhodobém horizontu a umožnil jim zvládnout zvyšující se zatížení sítě. Zásadním způsobem zmenšuje a zjednodušuje dnešní základnové stanice a je příslibem ekologičtějších, jednodušších a štíhlejších sítí.

Pro tento pilotní projekt nabízí Alcatel-Lucent Telefónice také podporu ng Connect Programu, což je globální iniciativa, jejímž cílem je urychlit dostupnost služeb nové generace a aplikací. Tato iniciativa spojuje jak poskytovatelé zařízení, tak i sítí a obsahu. Díky ng Connect Programu mají mobilní operátoři přístup k některým inovacím a před-integrovaným řešením, což jim umožňuje zkrátit dobu zavedení služeb pro 4G LTE, vytvářet nové a netradiční obchodní modely a zavádět novou generaci služeb pro zákazníky.

Alcatel-Lucent si vybudoval silné vedoucí postavení v oblasti 4G LTE na celém světě. Jako dodavatel byl vybrán již 17 zákazníky, a to včetně dvou největších komerčních světových poskytovatelů služeb. Alcatel-Lucent se celosvětově také podílel na 70 pilotních projektech použití této technologie.

Tiskové zprávy

Diskuse