Počítačová hra Battlefield 3 v prodeji

30. 10. 2011 23:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Akční hit letošního podzimu útočí na PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Studio DICE společnosti Electronic Arts oznámilo, že Battlefield 3 je v prodeji ve verzích pro PC, PlayStation 3 i Xbox 360.

Počítačová hra Battlefield 3 v prodeji

Hráči se tak mohou připravit na páteční „odemknutí“ hry (28. října 2011 01:00 hod.) na českém a slovenském trhu. S téměř třemi milióny předobjednaných kopií* je Battlefield 3 nejúspěšnější na trh uváděnou first person střílečkou v historii EA. Verze Battlefield 3 pro PC a Xbox 360 obsahují české titulky.

Battlefield 3 je oceňován především za atraktivní kampaň pro jednoho hráče, dynamický kooperativní režim a výbušný multiplayer. Světoznámý server Metacritic u hry registruje skóre 93/100 a další média přicházejí se superlativy jako „nezapomenutelné“ (IGN.com), „fascinující“ (Joystiq) a „nejlepší střílečka z vlastního pohledu tohoto roku, kterou prostě musíte mít“ (GameSpy s hodnocením 5 z 5).

Videa z Battlefield 3 napočítaly přes 100 miliónů zhlédnutí, dalším dvěma miliónům fanoušků se líbily stránky Battlefieldu na Facebooku a obchod DICE zaznamenal tisíce objednávek zboží s tématikou hry. Kromě toho si betaverzi v září stáhlo neuvěřitelných 9,5 miliónu hráčů, kteří tak stanovili nový onlinový rekord EA. V průběhu betatestu bylo vypáleno 42 miliard výstřelů, padlo 1,6 miliard vojáků, explodovalo 21 miliónů stanic M-Com a nožem bylo odřezáno 19 miliónů psích známek.

Současně s vydáním hry uvede vydavatelství Orion Publishing na trh knihu Battlefield 3: The Russian, jejímiž autory jsou bývalý příslušník SAS Andy McNab a Peter Grimsdale. McNab rovněž spolupracoval s tvůrčím týmem DICE na autentickém ztvárnění průběhu moderního boje ve všech herních módech.

Série Battlefield vznikla v roce 2002 a za poslední dekádu si vydobyla značnou proslulost, o čemž svědčí mj. také na 40 miliónů prodaných kopií. Jejím tvůrcem je tým vývojářů švédského studia DICE, které sídlí ve Stockholmu. Od vydání prvního titulu Battlefield 1942 vydalo studio DICE celkem 17 her a rozšiřujících balíčků série Battlefield. Titulem Battlefield 3 posouvá DICE celou sérii a vlastně i celý žánr válečných stříleček o další významný krok kupředu, a to hlavně díky špičkové technologii enginu Frostbite 2 a integraci sociální sítě Battlelog.

Tiskové zprávy

Diskuse