Grafický tablet Genius EasyPen M610X

30. 10. 2011 21:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Genius představil grafický tablet EasyPen M610X, který je vhodný k tvorbě náčrtků, retušování fotek, kreslení a malování, případně jako náhrada klasické myši. Tablet podporuje operační systémy Windows i MAC.

Grafický tablet Genius EasyPen M610X

Genius představil grafický tablet EasyPen M610X, který je vhodný k tvorbě náčrtků, retušování fotek, kreslení a malování, případně jako náhrada klasické myši. Zařízení umožňuje přepínat mezi dvěma režimy pracovní plochy – standardním poměrem stran 4:3 a širokoúhlou variantou 6“ x 10“. Tablet podporuje operační systémy Windows i MAC a dodává se spolu s bezdrátovým perem za doporučenou cenu 1990 Kč.

K práci s tabletem slouží bezdrátové pero s vyměnitelným hrotem, které je v porovnání s klasickou myší o mnoho přesnější, a je schopno při malování nebo kreslení rozeznat 1024 úrovní přítlaku. Pro lepší manipulaci nebo při přenášení slouží klip, jímž se pero připevní k tabletu. Samotný tablet se připojuje přes USB port, z něhož je také napájen. Novinka disponuje rozlišením 4000 LPI a čtyřmi expresními tlačítky, která umožňují kromě přiblížení a oddálení obrázku také zrušení předchozí akce nebo mazání. Uživatelům se po obvodu tabletu nabízí dalších 16 programovatelných tlačítek, díky nimž mohou například ovládat kancelářské aplikace nebo pracovat s funkcemi internetového prohlížeče a operačního systému. Přibalený software obsahuje programy MAGIX Photo Manager, MAGIX Photo & Graphic Designer a PenSign/Pen ToolBar. Posledně uvedený slouží k psaní poznámek a podepisování dokumentů sady Microsoft Office.

Technické parametry MousePen M610X

Připojení: USB
Aktivní plocha: 6“ x 10“ (152 x 254 mm)
Rozlišení: 4000 LPI
Přítlak pera: 1024 úrovní
Počet programovatelných tlačítek: 16
Napájení bezdrátového pera: Baterie AAA
Rozměry: 264 x 300 x 24,4 mm
Hmotnost: 630 g

Tiskové zprávy

Diskuse