Lenovo oznamuje finanční výsledky za druhý kvartál 2011/12

7. 11. 2011 00:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo oznámila finanční výsledky za druhý kvartál, který skončil 30. září. Lenovo se stalo druhým největším výrobcem počítačů na světě poté, co v předchozím čtvrtletí obsadilo třetí příčku, což ukazuje na rychlý růst společnosti.

Lenovo oznamuje finanční výsledky za druhý kvartál 2011/12

Společnost se stala druhým největším výrobcem počítačů na světě s 13,5% podílem na trhu

Rekordní čtvrtletní příjmy dosáhly 7,8 miliard USD
Zisk před zdaněním dosáhl 165 miliónů USD
Zisk na akcii činí 1,41 US centů

Ve druhém čtvrtletí celosvětové dodávky počítačů společnosti Lenovo vzrostly o 35,8 % v porovnání s předchozím rokem, což sedmkrát převyšuje růst celého počítačového průmyslu (5 %). Toto čtvrtletí je desáté v řadě, kdy společnost Lenovo rostla rychleji než počítačový průmysl, a osmé čtvrtletí v řadě, kdy společnost rostla nejrychleji mezi top 4 dodavateli počítačů.

Příjmy společnosti, které vyváženě rostly ve všech regionech a produktových segmentech, dosáhly ve druhém čtvrtletí meziročního nárůstu o 35,2 % a činí rekordních 7,8 miliard USD. Lenovo také dosáhlo zatím nejvyššího podílu na trhu 13,5 %* a posílilo pozici v Číně, na vyspělých i rozvíjejících se trzích.

Čistý zisk společnosti vzrostl ve druhém čtvrtletí o 87,9 % a dosáhl 144 miliónů USD. Hrubý zisk společnosti ve druhém čtvrtletí vzrostl meziročně o 59,8 % a dosáhl 948 miliónů USD. Provozní zisk společnosti činil 166 miliónů USD, což je nárůst o 55,3 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Zisk před zdaněním činil 165 miliónů USD, což je o 62,3 % víc než ve druhém čtvrtletí loňského fiskálního roku.

„Výsledky společnosti Lenovo v tomto čtvrtletí jsou vynikající. I přes značné investice do budoucího rozvoje náš zisk před zdanění rostl a překonal naše cíle,“ řekl Liu Chuanzhi, předseda představenstva společnosti Lenovo.

„V posledních dvou kvartálech se nám podařilo posunout se v celosvětovém měřítku ze čtvrté příčky na druhou. Dosáhli jsme vyrovnaného růstu na všech trzích, ve všech produktových kategoriích a regionech. V Číně pokračujeme v našem prvenství, zatímco na rozvíjejících se trzích jsme rostli třikrát rychleji než trh. Vedle významného růstu profitability se nám podařilo i rekordně zvýšit podíl na trhu,“ řekl Yang Yuanqing, CEO společnosti Lenovo. „Jsme optimističtí, co se týče budoucnosti na PC trhu. Naším cílem je nejen stát se vedoucí společností v oblasti tradičních počítačů, ale výrazně posunout celý trh dopředu včetně nových produktů, jako jsou smartphony a tablety.“

Tiskové zprávy

Diskuse