Kinect Xbox 360 - komerční využití senzoru

11. 11. 2011 19:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Tento týden oslavil pohybový ovladač Kinect pro Xbox 360 rok od zahájení prodeje v České republice. Okamžitě po uvedení na trh se senzor stal celosvětovým vánočním hitem a ihned si připsal první zápis v Guinessově knize rekordů, když překonal více než 10 milionů expedovaných kusů během prvních 60 dnů prodeje.

V prvním roce Kinect nadchl nejen domácnosti díky zcela novému způsobu aktivního hraní, ale po uvedení vývojářského balíčku Microsoft Kinect for Windows SDK také akademiky a amatérské vývojáře. Společnost Microsoft při příležitosti prvního výročí představuje nejzajímavější praktická využití senzoru ve zdravotnictví, mezi hudebníky a u bezpečnostních sil v traileru „Kinect Effect.“

Společnost Microsoft díky neustále rostoucí vývojářské komunitě kolem pohybového senzoru Kinect oznámila spuštění komerční programu. Ten odstartuje v první polovině příštího roku. Společnostem nabídne další nástroje pro vývoj aplikací, které rozvinou možnosti využití senzoru Kinect zcela novými způsoby. Do pilotního programu Kinect for Windows se do této chvíle zařadilo více než 200 společností od malých vývojářů až po výrobce automobilů Toyota.

Přesně před rokem zpřístupnil Microsoft českým uživatelům také online komunitní službu Xbox Live. Služba umožňuje především hrát online s přáteli oblíbené hry a videotelefonovat pomocí senzoru Kinect. Xbox Live dále nabízí demoverze her ke stažení, stahování bonusových přídavků do oblíbených her a plnohodnotný přístup k sociálním sítím Facebook a Twitter přímo z uživatelského prostředí konzole Xbox 360.

Tiskové zprávy

Diskuse