HP nabízí pracovní stanice certifikované pro Adobe, Avidu a Sony

28. 11. 2011 15:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP v rámci přechodu na novou generaci platforem pro práci s videozáznamem představila nové stolní i mobilní pracovní stanice optimalizované pro střih videa. Nové stanice jsou určeny jak pro profesionály, tak i úplné začátečníky.

„HP nabízí řešení pro všechny, kteří pracují s videem – od profesionálních svatebních fotografů, kteří preferují integrovaná editační řešení, až po profesionály v oblasti postprodukce, kteří potřebují výkonné nástroje pro své náročné projekty,“ uvedl Kobi Elbaz, ředitel oddělení zákaznických řešení a pracovních stanic, HP PSG pro oblast EMEA.

Pracovní stanice HP nabízejí výkon, který postačuje potřebám náročných projektů vyžadujících speciální technologie, jako jsou například stereoskopický 3D editing, podpora Blu-ray (1) a střih stopáže z více kamer. Nechybí však ani projektová podpora pro tradiční média.

Výkon procesorů Intel® Xeon® a Core™ v kombinaci s grafikou NVIDIA® Quadro™ činí z pracovních stanic HP výkonné stroje, které v žádné fázi procesu ničím neomezují tvůrčí realizaci.

Nové displeje HP ZR Series a HP DreamColor LP2480zx jsou také určeny především pro profesionály, kteří ocení jejich výjimečný výkon a kvalitní výstup. Nedávno avizované monitory s úhlopříčkou 20–30 palců mají standardní vstupy a nejrychlejší IPS za velmi příznivé ceny.

Hardwarová řešení pro plnou řadu aplikací pro video editing

Společnost HP si jako své partnery pro vývoj software v této oblasti vybrala:

— Adobe: Adobe Premiere® Pro v kombinaci se stolní nebo mobilní pracovní stanicí HP dává silný výkon a vyšší rychlost, nativní střih i těch nejnáročnějších HD streamů, od 2K do 5K i výše. Síla procesorů Intel a grafiky NVIDIA Quadro spolu s optimalizovanou konfigurací sestav HP umožňuje uživatelům produktů Adobe zažít maximální akceleraci technologie Adobe Mercury Playback Engine.

— Avid: Avid je proslulým poskytovatelem software pro filmový a video střih s výkonnými editačními nástroji, spolehlivým managementem médií a inovativními funkcemi. Unikátní funkce, které šetří čas a maximalizují kreativní výstup, jako jsou například Avid Media Access, PhraseFind na platformě Nexidia, ScriptSync® a Mix and Match, těží z výkonu konfigurace HP. Kombinace spolehlivých stolních i mobilních systémů od HP s aplikacemi Avid Media Composer®, NewsCutter®, Symphony® a Avid DS stojí za některými z nejslavnějších a nejvýpravnějších projektů v oblasti filmu a zábavy.

— Sony Creative Software: Pracovní stanice HP optimalizované pro produkt Sony Vegas™ Pro představují robustní a inovativní platformu pro tvorbu a produkci obsahu. Profi audio funkce Vegas Pro a rozšířená grafika s extra výkonem dává střihačům více funkcí a výkonu v rámci jedné aplikace. Podpora rozšířených funkcí, jako jsou například stereoskopický 3D střih a nativní Blu-ray authoring, společně s tradičními funkcemi produktu, činí ze Sony Vegas Pro ideální integrované řešení.

Tiskové zprávy

Diskuse